L’abans i el després
L'herència franquista a l'actual estat espanyol no és ideològica: és estructural, institucional, visceral, i té una sola línia vermella, que és la unitat d'allò que consideren que és la seua nació
El juliol, ja amb el punt de mira a la verema, torna a farcir-se de propostes que trenen música, cinema, art, literatura i vi
La nit de Sant Joan és nit de foc i de soroll, i les bombolles per a l’àpat de revetlla i per a acompanyar la coca no poden faltar
El tast “Un viatge per la història de la garnatxa” va aplegar alguns dels vins de garnatxa negra més destacats de la Mediterrània, dins el Magnificat, organitzat per Juvé i Camps i Primeres Marques
L’antropòleg i escriptor ha fet una llarga recerca, amb més d’un centenar de testimonis, sobre el paper que va tenir el monestir de Cuixà en la lluita antifranquista · El treball s’aplega en el llibre ‘Cuixà, exili i refugi’
Us oferim un tast de vins rosats del territori de la Denominació d’Origen Alella, una proposta molt llaminera per a aquest temps i amb aquesta calor
Parlem amb l’editora responsable d’Edicions 62 d’ençà de fa vint anys, ara que el segell celebra el seixantè aniversari
Unió de Pagesos, la Federació de Cooperatives Agràries (FCAC) i PIMEC Rural fan una valoració d’aquesta eina, que ha de marcar les polítiques públiques per a les dècades vinents
Entrevistem el director de PRODECA, de promoció internacional del sector agroalimentari català, en el context de la fira Prowein de Düsseldorf, la fira de vins més important del món
Angle Editorial publica una nova edició d’aquest clàssic de la literatura satírica i antitotalitària, amb la traducció del dramaturg Albert Mestres · Us n’oferim un fragment
Parlem amb Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, sobre aquest aspecte central en la recerca científica i els valors alimentaris
La poetessa publica ‘Mata’m psicosi’, que avui s’estrena a la Sala Beckett de Barcelona, sota la direcció d’Albert Roig, dins del festival Barcelona Poesia
Aquest home de bosc i de pagès, que ha nascut i viscut tota la vida al Solsonès, va conversar amb l'escriptor Raül Garrigasait al festival MOT · En reproduïm una part de la conversa
Entrevista amb l’editor de Més Llibres i Animallibres, segells del grup Bromera que s’editen des de Barcelona
Ha rebut el premi Jaume Fuster a la trajectòria, que atorga l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana · Durant l’acte, Xirinacs ha criticat la seva invisibilitat dins el món literari català
Aquest cap de setmana es podran tastar al recinte firal de Falset vins d’una setantena de marques de la DOQ Priorat i de la DO Montsant, i durant el mes de maig la fira continuarà als cellers
El Departament de Cultura català indemnitzarà, d'ací a poques setmanes, els llibreters i editors que van perdre tota la parada · S'ha redactat un protocol de valoració per a la resta de parades amb pèrdues logístiques i llibres mullats
La diada concentrarà més de tres-centes parades de llibres i roses a Barcelona, amb una superilla literària amb l’epicentre al passeig de Gràcia
Parlem amb l'escrtiptor Melcior Comes, que ha publicat 'Tots els mecanismes' (Proa), una de les novel·les destacades d’aquest Sant Jordi
Us presentem un recull de propostes classificades per edats, que ens ofereixen quatre professionals de l’educació i la literatura: Teresa Duran, Tina Vallès, Gemma Pasqual i Albert Dasí
Us oferim una àmplia selecció de novetats editorials, publicades del gener a l'abril, per a regalar aquesta diada
Vint novetats de deu editorials per a triar i remenar aquesta diada
Fa deu anys que l'editora va fundar Raig Verd, avui un segell de referència en el panorama literari català · L'entrevistem i en fem balanç
A la Barcelona Wine Week, el Master of Wine Pedro Ballesteros va oficiar una sessió dedicada a aquesta varietat recuperada tot tastant vins del Celler del Roure, a les Alcusses, DO València, i del celler Abadal, DO Pla de Bages
Deu propostes per a gaudir d'aquest esdeveniment · Es fa del 4 al 6 d’abril
El nou Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, a Vilafranca, amb cinc mil metres quadrats de superfície útil, és previst que s’inauguri a principi de l’any vinent · En parlem amb el seu director, Xavier Fornos
La presentació a la premsa del llibre de Pau Riba 'Història de la música del segle XX (l’electrònica)', editat per Males Herbes, es converteix en una festa i aclareix els últims mesos de l’artista
El festival s'estrena a Teià (Maresme) · Hi participaran figures com ara Sergi Belbel, Jordi Coca, Marta Buchaca i Miquel Desclot, que tenen novetats a les llibreries
S'acaba de publicar 'L’altre món rural' a l’editorial Tigre de Paper · Entrevistem els responsables del llibre, els geògrafs Rosa Cerarols i Joan Nogué
Gabriel Ferrater és el protagonista de bona part dels actes de la diada d'avui
El celler Terra de Marca impulsa el vi solidari Tots som Ucraïna · Darrere aquesta iniciativa hi ha la història de l’Anna Zahorodnya
S’ha presentat el volum setè de la 'Història de la literatura catalana', que correspon al període del 1922 al 1959
El sommelier Josep Roca, del Celler de Can Roca, ens parla del projecte d’elaboració de vins i esperits lligats a paisatges naturals, que va començar ara fa set anys
La filòsofa recupera el llibre ‘Un món comú’, ara en català, amb un pròleg nou · L'obra és una reflexió sobre el món d’avui
Sobre la trajectòria singular d’aquesta escriptora reconeguda amb el màxim guardó de les lletres catalanes
Els escriptors Sebastià Portell, Gemma Pasqual i Manuel Alonso responen les preguntes de VilaWeb
Entrevistem aquest pagès dedicat a la vinya, que és la veu dels viticultors al sindicat · Denuncien la precarietat que viuen arran de l'abús dels grans celler i cooperatives a l'hora de pagar el quilo de raïm, per sota del cost de producció
Repassem la trajectòria del director editorial de la nova editorial Navona, que agafa embranzida amb capital de Jaume Rouras i Tatxo Benet
Entrevistem l’escriptora, que publica ‘Mamut’, amb què tanca el tríptic després de ‘Permagel’ i ‘Boulder’, dues de les novel·les més llegides i celebrades d’aquests darrers anys
Els creadors posen la mirada en el món rural: de la pel·lícula 'Alcarràs' al festival MOT
És una de les figures vinícoles que s’impulsaran i reforçaran els anys vinents a l'INCAVI