Gemma Pasqual i Escrivà

Arxiu
Gemma
Gemma Pasqual i Escrivà
17.05.2022

Divideix i venceràs

Ens cal un consens unànime per a defensar l’escola catalana. I per desgràcia no podrem comptar amb la poció màgica del druida Panoràmix

03.05.2022

Bel·lerofont, Pegasus i la Quimera de Pedro Sánchez

Polítics, empresaris i banquers haurien de fer revisar els seus mòbils. Quan vegis la barba de ton veí xollar, posa la teva a remullar

19.04.2022

Ara el feixisme es combat a Twitter, des del sofà de casa

"Un fantasma recorre el món, el fantasma del feixisme, ja és als parlaments, a les cases, a les places, als bars, al futbol"

05.04.2022

Capitulacions a cop de toga

"El govern no pot cedir a l’embat judicial que, sense cap criteri pedagògic, pretén tombar un model que afavoreix la cohesió social i que compta amb el suport de la immensa majoria de la societat"

23.03.2022

Un nou Congrés de Cultura Catalana amb veu de dona

"Hem de recuperar la iniciativa i donar valor a la diversitat i la potència de la cultura catalana"

08.03.2022

Fronteres, una invenció dels humans

"Partal ens atrapa des de la primera pàgina, ens explica les seves vivències de manera enriquidora, amb un munt de cites i referències bibliogràfiques"

11.01.2022

Senyora Arrimadas, no digui blat fins que no el tingui al sac i ben lligat

"Les engrunes de Ciutadans les estan engolint el PP i Vox, això és inevitable. Desapareixerà i arribarà el dia que ningú se’n recordarà, del partit ni dels seus líders"

28.12.2021

Brindem pels absents

"Per la Llibertat i la República. Per tu, que encara lluites contra les injustícies, que no t’has rendit. Que persegueixes els somnis"

15.12.2021

Odiar no és delicte

"L’odi no és delicte però incitar a l’odi sí. Per exemple, la família de Canet que vol més castellà acusa Educació d’atiar sentiments d’odi"

30.11.2021

La llengua catalana, botí del Tribunal Suprem

El català a les aules viu una situació crítica: més d’un 28% d’alumnes no fa servir mai o gairebé mai el català a l’escola

16.11.2021

Escales avall

"Malgrat la diferència d’edat, a les tres dones les acompanya un sentiment gravat a foc pel patriarcat i el catolicisme: la culpa"

02.11.2021

Les bruixes no volem ser princeses

Nosaltres som les nétes de les bruixes que no van poder cremar, i no volem ser princeses desvalgudes

20.10.2021

Nosaltres, les simonianes

"Nosaltres, les simonianes, declarem amor infinit per la Isabel-Clara Simó. Llegiu-la, és el millor homenatge a aquesta gran alcoiana universal, gran dama de les lletres catalanes"

05.10.2021

Via Laietana, un cau de tortura en democràcia

"A Espanya s’ha practicat durant la dictadura franquista, i se segueix practicant ara, la tortura. I el pitjor de tot és la impunitat"

21.09.2021

De lliristes, hiperventilats, processistes i traïdors

"Els polítics tenen l’obligació de rebaixar la crispació i començar a treballar amb un full de ruta consensuat i clar, que marqui el rumb"

15.09.2021

La literatura infantil i juvenil no és la germana petita de cap literatura

Els països d’un nivell de desenvolupament més alt tenen incorporada la LIJ a tots els processos educatius i, a més, des de fa molt de temps, és considerada com a essencial

27.07.2021

A les dones ja no ens alimenten molles

"Volem el pa sencer, i amb tomàquet i pernil i un bon raig d’oli"

13.07.2021

Samuel Luiz i Guillem Agulló, assassinats per l’odi

"Samuel, per ser homosexual, Guillem, per ser antifeixista i independentista, linxats i assassinats en bandada davant la impotència dels seus amics"

30.06.2021

A les Illes xerren balear?

"Així com un mag treu un conill d'un barret, han tret el terme 'balear', que no usa ningú a les Illes. Balear perquè no hi ha pebrots de posar 'mallorquí'"

15.06.2021

Escandalosa obscenitat dels mitjans de comunicació

"Els assassins i maltractadors no són malalts, ni tan sols monstres, són fills sans del patriarcat, del mateix que prioritza de manera obscena l’audiència"

01.06.2021

Les nits són per a descansar, no per a posar rentadores

"Pagarem més cara la llum, i ara posarem la rentadora amb mala consciència, com quan comprem un bric de llet a la gasolinera a preu d’or"

19.05.2021

Ens cal un pacte nacional per la cultura

"El suport dels poders públics a la creació és una condició indispensable per a disposar d’una oferta cultural viva i atractiva, que s’ha de veure complementada amb una política activa de generació de nous consumidors culturals"

04.05.2021

Fossa 114 de Paterna, la fossa de la cultura

"Vergonya, cavallers, vergonya, que no la té ni la coneix la delegada del govern, la senyora Gloria Calero, que va autoritzar la manifestació feixista"

20.04.2021

'On és l'Estel·la?' Crònica d’una persecució policial

"Els censors estan sempre a l’aguait, preparats amb les tisores, disfressats de policies, de jutges, de persones ben intencionades políticament correctes, i els hem de plantar cara"

07.04.2021

Guillem Agulló no té un carrer a la ciutat de València

"El no-carrer de Guillem Agulló a la ciutat de València va ser una jugada mestra de Joan Ribó que tots vam acceptar a contracor, per no haver de rebutjar-lo i fer més mal a la família"