Qui som

Què és VilaWeb?

VilaWeb és un diari independent creat l’any 1995. És el primer i principal diari electrònic en català. Actualment, és també el degà dels diaris digitals a Europa.

VilaWeb, com a producte, es reconeix en la tradició del periodisme de qualitat dels grans mitjans editats en paper i també en la cultura d’innovació d’internet.

Tot això des de la independència empresarial i política i el compromís amb les regles i tradicions del periodisme, amb els seus lectors i amb una visió de la realitat arrelada al país, compromesa amb la cultura catalana i alhora oberta i atenta a l’evolució del món global.

Principis editorials del diari: en què creu VilaWeb?

VilaWeb existeix per a donar veu a la gent dels Països Catalans, amb la voluntat de servir d’instrument de control del poder, a partir de la defensa dels valors progressistes, lluitant pel bé comú, per la llengua catalana, per la llibertat i la cultura.

Els nostres principis són l’honestedat periodística, la integritat, la independència editorial, el pluralisme en les opinions, el coratge per a plantar cara a l’autoritarisme i a qualsevol intent de censura o opressió, la responsabilitat social i el respecte als lectors, que considerem que tenen el dret de rebre, amb la màxima qualitat i elegància, la millor versió que es pugui obtenir de tot allò que passa al país i al món.

I tot això ho volem fer amb passió, sense sectarisme i defugint sempre el sensacionalisme i la banalitat.

L’empresa

Partal, Maresma & Associats és l’empresa editora de VilaWeb. Va ser fundada el 1996 per Assumpció Maresma i Vicent Partal, que continuen essent-ne els propietaris.

Els subcriptors són la font principal de finançament de VilaWeb

D’ençà de l’any 2004 VilaWeb ha volgut basar la seva economia en la subscripció dels lectors. Els 25.000 subscriptors de VilaWeb representen el 70% dels ingressos en el pressupost anual.

Per a VilaWeb els subscriptors no són sols una font d’ingressos sinó part integral d’una comunitat que fa possible el diari també gràcies a l’intercanvi d’informació i la participació en actes públics. 

Política de l’empresa respecte de la publicitat

VilaWeb accepta publicitat comercial i institucional sempre que no violi els principis bàsics del diari. Tot amb tot, els subscriptors poden llegir-lo sense publicitat, pel fet de ser-ho. Podeu consultar la informació sobre publicitat a VilaWeb ací.

Política de l’empresa respecte de les subvencions públiques

D’ençà que va començar, el 1995, VilaWeb sempre ha guanyat diners per l’activitat pròpia, convençut que no podia dependre de les institucions sense que això fes perillar el sentit del projecte, per la possibilitat que una forta dependència de les institucions es traduís en intents d’influir sobre els continguts. Això va incloure, als inicis de l’empresa, la creació de pàgines web per a empreses o institucions o l’elaboració de continguts per a tercers.

D’acord amb aquests criteris, VilaWeb accepta de participar en l’ajut estructural anual que atorga la Generalitat de Catalunya, perquè funciona a partir d’unes regles de repartiment molt concretes i establertes que fan impossible la discrecionalitat política a l’hora de decidir qui el rep i quina quantitat rep. És una subvenció estructural equiparable a les que reben la majoria dels sectors industrials del país i homologable als ajuts que s’atorguen en la majoria de països europeus. 

Tanmateix, al costat d’això, VilaWeb no participa voluntàriament en les subvencions a projectes que atorguen la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana, el Govern Balear o qualsevol altra institució. Les raons per a renunciar-hi les trobareu en aquest article.

Afiliacions

VilaWeb forma part de The European Assoc​​iation of Daily Newspapers in Minority and Regional Languages (MIDAS) Aquesta associació integra 27 diaris en llengües minoritzades de diversos països d’Europa.

VilaWeb també manté relacions de col·laboració amb els diaris Berria, NósDiario, FanPage, DenninkN, Telegram, MediaPart, InfoLibre, Bianet i InsideStory.

VilaWeb manté un acord de publicació diària de continguts amb The Washington Post.

La redacció

La redacció de VilaWeb és l’òrgan professional responsable de la creació del diari. Treballa des de les dues seus del diari, a Barcelona i València.

Contacte amb la redacció

En aquesta pàgina trobareu totes les dades de contacte amb la redacció de VilaWeb.

Política de publicació d’articles no demanats:

VilaWeb no es compromet a publicar ni a establir correspondència sobre articles que no ha sol·licitat. Si envieu un article per a publicar o proposeu una col·laboració l’editora considerarà el cas. Però si no hi ha cap resposta en quaranta-vuit hores, s’entén que no se n’admet la publicació.

VilaWeb té una secció d’opinió molt limitada i pràcticament només publica els articles dels seus opinants habituals. Com a norma, que pot ser modificada en casos excepcionals, no acceptem articles d’opinió de persones que exerceixen un càrrec polític ni tampoc articles que hagin estat o s’hagin de publicar també en uns altres mitjans.

Llibre d’estil

Podeu consultar el nostre Llibre d’estil (pdf).

 

 

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any