Les deu raons per les quals heu de fer-vos subscriptor de VilaWeb

  • VilaWeb representa un model únic de diari que demana el vostre suport, si ens el podeu donar

VilaWeb
Redacció
25.08.2019 - 16:47
Actualització: 24.11.2021 - 13:26

1- Perquè creieu que el periodisme rigorós i de qualitat de VilaWeb ha de continuar existint i ser més fort

Aquest és un moment complicat per als mitjans. La crisi generalitzada per la qual han passat ha fet que molts hagin optat pel sensacionalisme, maldant per aconseguir tants clics com fos possible.

VilaWeb sempre ha refusat aquesta opció. A VilaWeb no trobareu notícies tretes de context, de mal gust, que graten en la morbositat o que intenten enganyar-vos per aconseguir que hi entreu. I això fa molts anys que ho fem.

VilaWeb, ja el 2004, va decidir de començar el seu projecte de subscripcions, convençut que el suport dels lectors era necessari per a garantir la qualitat del mitjà. I el temps ens dóna la raó. Ja som més de 15.000, però hem d’arribar a 20.000, pel cap baix, per ser més forts i incidir més en la nostra societat.

Nosaltres creiem en la necessitat de mitjans forts que practiquin el periodisme de qualitat i independent, un periodisme que no pot ser un luxe per a minories i ha d’apel·lar a la majoria de la població. I això ho hem plasmat en aquesta declaració pública dels nostres principis:

«VilaWeb existeix per a donar veu a la gent dels Països Catalans, amb la voluntat de servir d’instrument de control del poder, des de la defensa dels valors progressistes, lluitant pel bé comú, per la llengua catalana, per la llibertat i la cultura.

Els nostres principis són l’honestedat periodística, la integritat, la independència editorial, el pluralisme en les opinions, el coratge per a plantar cara a l’autoritarisme i a qualsevol intent de censura o opressió, la responsabilitat social i el respecte als lectors, que considerem que tenen el dret de rebre, amb la màxima qualitat i elegància, la millor versió que es pugui obtenir de tot allò que passa al país i al món.

I tot això ho volem fer amb passió, sense sectarisme i defugint sempre el sensacionalisme i la banalitat.»

2- Perquè enteneu que el periodisme és un combat, en el qual periodistes i lectors hi som junts

VilaWeb va néixer el 1995, precisament de la incomoditat amb el model de periodisme que es practica al nostre país i amb la voluntat d’obrir un nou camí, aprofitant allò que aleshores era una tecnologia incipient: internet.

Tots aquests anys heu vist una vegada i una altra que VilaWeb donava la cara en tot moment. Ho fem perquè entenem que el periodisme és un combat, com ens van ensenyar els grans noms que són la nostra referència tant als Països Catalans com al món. El periodisme ha de servir perquè la societat entengui els problemes que té i reflexioni sobre com resoldre’ls.

3-  Perquè VilaWeb és un diari valent que planta cara

Per això VilaWeb és un diari valent que sempre ha plantat cara, que ha assumit els riscs necessaris quan calia assumir-los.

Per això va ser el primer mitjà a qüestionar l’autoria d’ETA dels atemptats de l’11-M a Madrid, en un moment de pressió informativa com no s’havia vist mai abans. I per això va publicar els anuncis del referèndum d’autodeterminació del Primer d’Octubre, quan alguns altres mitjans no s’hi van atrevir.

Per això va resistir durant anys la pressió de l’Ajuntament de Barcelona, que demanava dos anys de presó per al seu director, arran de les informacions del cas Vilaró.

Per això VilaWeb posa damunt la taula, sempre que cal, debats incòmodes, com el del paper dels indults en l’estratègia de la política catalana, i no dubta a l’hora d’obrir les seves pàgines absolutament a tothom.

I per això mateix, per aquest compromís amb la informació, VilaWeb sempre ha posat el rigor informatiu per davant de cap altre valor i, quan ha calgut, ha desmentit informacions errònies o mentides que aparentment anaven en favor dels ideals que comparteix amb bona part de la població. Com va passar amb les mentides sobre el finançament de Ciutadans per la Comissió Europea o amb les informacions falses sobre els atemptats del 17-A.

4- Perquè VilaWeb és un mitjà nacionalment autocentrat

VilaWeb és un mitjà que esguarda la realitat del punt de vista dels seus lectors, amb la mirada oberta al món que sempre es té des dels Països Catalans. I això ho practiquem cada dia.

Per a VilaWeb els Països Catalans són una unitat informativa, cohesionada, on ningú no és per sota de ningú. L’únic criteri de VilaWeb a l’hora de categoritzar un fet és la importància de la notícia, independentment del lloc on passi i de si és gran o petit. Tant hi fa que sigui a Gandia, a Perpinyà, a Ciutadella, a Vall-de-roures o Amposta. Barcelona o València són les nostres grans ciutats, però el nostre món no gira solament al voltant d’aquestes capitals.

Per a VilaWeb les fronteres estatals i autonòmiques que esquerden el nostre país no són res. No representen res. Perquè mirem la realitat amb els ulls dels nostres lectors, que ens poden llegir a qualsevol part del món però conscients que representem i donem veu a una cultura i a una nació, a les persones que en volen formar part i les fan seves.

5- Perquè creieu que cal una veu progressista i independent, també als mitjans

Els mitjans tenim un paper important a l’hora de configurar el debat públic. La informació és una matèria essencial per a exercir la democràcia i per això el poder aboca tants recursos per a controlar-la i dirigir-la en el sentit que li interessa.

Per això calen veus que defensin, des de la independència editorial i política, posicions progressistes en suport dels interessos de la col·lectivitat, veus crítiques amb el poder i disposades a pagar qualsevol preu per fer bé la seva feina, per denunciar els abusos.

VilaWeb forma part d’aquestes veus d’ençà del començament i mira el món amb aquesta mirada. Defugint de manera expressa el sectarisme que encega i optant sempre per les explicacions complexes, en vist d’una situació que és extraordinàriament complexa i que no es pot resoldre amb eslògans i prou.

6- Perquè us agrada que us fem pensar, amb una secció d’opinió única

A VilaWeb hem bastit una secció d’opinió molt especial, feta amb gent que no trobareu als altres mitjans i que gaudeix escrivint bé, fent pensar als lectors i elevant el nivell del debat públic.

Cada dia la nostra secció d’opinió és el reflex de la pluralitat de veus que volem representar, de Marta Rojals a Andreu Barnils, de Tina Vallès a Joan Ramon Resina, de Mercè Ibarz o Joan Minguet a Jordi Goula. Cerquem gent com Núria Cadenes o Biel Mesquida, com Gemma Pasqual, Bel Zaballa o Julià de Jodar, com Anna Zaera o Pau Vidal o Oriol Izquierdo, entre més. Cerquem gent que no diu obvietats ni escriu de qualsevol manera, gent amb una mirada profunda al seu entorn, amb condicionants personals ben diversos, geogràfics, ideològics, de gènere o d’estil.

I ho acompanyem amb la feina diària dels redactors, amb les anàlisis del cap de redacció, Josep Casulleras; amb l’editorial diari de Vicent Partal cada matí; el repàs nocturn de l’actualitat als Països Catalans, l’Última, a càrrec de Pere Martí, i amb les anàlisis i els reportatges de col·laboradors del nivell de Roger Cassany, Joe Brew o Xavier Montanyà.

7- Perquè sabeu que quan us diem que una cosa ha passat és que ha passat

A VilaWeb volem ser els primers i els més ràpids a explicar-vos què passa. Però no a qualsevol preu. I, sobretot, no ho volem ser si el preu és equivocar-nos i desinformar. Vivim en una època en què massa mitjans digitals han caigut en la trampa del sensacionalisme i el clic fàcil. I això és una desgràcia per al periodisme.

Per això a VilaWeb ens ho mirem tot una vegada i una altra i ho comprovem tot una vegada i una altra, tan de pressa com podem i amb l’ambició d’informar de la manera més completa i immediata possible. Però sempre amb el rigor com a aspiració màxima. A VilaWeb, quan diem que una cosa ha passat és perquè ha passat. Així és, en definitiva, com hauria de ser sempre el periodisme.

8- Perquè us agrada que demanem la subscripció voluntària però que alhora informem tothom, tant si pot pagar com si no

Un diari ha de guanyar diners per poder funcionar com cal, però no pot ser un negoci i prou. El 2004, quan ningú no en parlava, a VilaWeb vàrem començar a demanar-vos ajut i ja ho vàrem fer d’una manera diferent. Els nostres continguts són oberts a tothom, per a aquest gran nombre de lectors que ens fa líders d’audiència. Treballem per a tots perquè considerem que la nostra responsabilitat social és donar-los la millor informació possible. I per això no posem murs de pagament. A la inversa: ens agrada que difongueu la nostra feina tant com sigui possible i per tants canals com sigui possible. I, simplement, demanem a aquells que pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu.

Per a consolidar aquest gran mitjà que és VilaWeb necessitem vint mil subscriptors i ja hem superat els quinze mil. Som, doncs, en el camí que ens vàrem marcar el 2004, ensenyant que un model de diari independent, fonamentat en el rigor i la qualitat del producte, pot ser també un negoci sòlid, radicalment independent dels poders econòmics i polítics.

9- Perquè els serveis que acompanyen la subscripció us són útils i us fan gaudir de la comunitat de lectors de VilaWeb

I perquè quan ets subscriptors tens al teu abast aquests serveis que fan que l’experiència de pertànyer a la comunitat de VilaWeb sigui encara molt millor.

Serveis que comparteixen els adherits i els col·laboradors:

1. El diari de demà. Tots els membres de +VilaWeb poden llegir cada dia, a les deu del vespre, el contingut del diari que la resta de lectors no llegiran fins l’endemà. El trobareu a la portada del diari en format web, en una placa titulada ‘El diari de demà’.

2. Llegir el diari sense anuncis. Identificant-vos com a subscriptor, podreu llegir el diari sense publicitat. Podeu iniciar sessió introduint el correu electrònic i la contrasenya que heu escrit en el formulari d’alta.

3. Correu de la Nit i VilaWeb Paper. Cada dia a les deu del vespre (tret del dissabte) rebreu el Correu de la Nit. Aquest correu inclou els articles que es publicaran l’endemà i que vosaltres ja podeu llegir, a més de l’edició de VilaWeb Paper en format pdf, pensada per a ser impresa a casa o per a ser llegida en tauletes, mòbils o ordinadors. Aquesta edició no surt el dissabte ni durant el mes d’agost.

Podeu decidir si voleu rebre el Correu de la Nit o no. Us recomanem de rebre’l, perquè també és el canal pel qual ens comuniquem prioritàriament amb vosaltres. Si per alguna raó no el rebeu i el voleu rebre poseu-vos en contacte amb suport@vilaweb.cat.

4. Xarxa VW. Podreu participar voluntàriament en aquesta xarxa social interna, on només hi ha subscriptors de VilaWeb. Funciona d’una manera semblant a Facebook, però no és pública ni accessible a ningú que no sigui subscriptor. Hi podeu escriure comentaris, crear grups, enviar missatges, participar en xats i, en general, relacionar-vos lliurement amb la resta de subscriptors del diari. Per participar en la Xarxa VW, primer heu d’activar el vostre usuari. La primera vegada que hi entreu, un botó us demanarà d’activar-lo i ja restarà activat sempre que ho vulgueu.

5. Comentaris a l’editorial i a les notícies. Podreu afegir comentaris propis a totes les notícies i articles. Tanmateix, aquests comentaris només els podran llegir els subscriptors i el públic general no els veurà, tret dels que es facin a l’editorial.

En el cas d’aquests comentaris a l’editorial, que pot llegir tothom, el director del diari pot decidir de no publicar-ne algun, especialment si falta al respecte a algú o bé tracta de temes que no hi tenen relació. Es poden entrar durant les vint-i-quatre hores posteriors a la publicació.

6. Eina de favorits. Us permet de desar en un espai personal a la web els articles que trobeu interessants per recuperar-los quan vulgueu d’una manera senzilla.

7. Possibilitat d’obrir un bloc personal. Tots els subscriptors poden obrir un bloc personal, per a publicar-hi allò que considerin convenient. La responsabilitat sobre els apunts del bloc és de cada autor. Ací podeu veure els blocs actuals i una guia per a saber com funciona.

8. Podreu participar en actes exclusius per als subscriptors del diari, tant a la redacció com en espais públics. Els anunciem per correu i també al diari. Generalment els transmetem en directe en vídeo, al qual tenen accés els subscriptors i prou.

9. Podreu obtenir descomptes a la botiga de VilaWeb.

10. Esteu convidat a participar en les assemblees anuals de lectors de VilaWeb. Les assemblees són reunions de la redacció amb els lectors que es fan en diverses ciutats dels Països Catalans durant la primavera.

Serveis exclusius per a col·laboradors.

A més d’aquests serveis que són comuns als adherits i als col·laboradors, els col·laboradors tenen dos serveis exclusius més:

11. Contacte per Whatsapp amb el director del diari. Aquest contacte es pot sol·licitar en el moment de donar-se d’alta com a subscriptor o després escrivint un correu a suport@vilaweb.cat.

12. Vincular dos comptes més a la subscripció. Els col·laboradors poden vincular dues persones al seu compte. Aquestes dues persones tindran tots els drets dels subscriptors mentre la persona que els regala el servei ho sigui. Aquests comptes vinculats tindran el seu nom i contrasenya i funcionaran de manera independent, a tots els efectes.

10- Perquè us agrada VilaWeb, simplement

I això, al final, ho resumeix tot.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor