La Pobla del Duc també recorre contra l’autorització ambiental atorgada al projecte de la planta

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.09.2014 - 16:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de la Pobla del Duc va presentar divendres passat un recurs d’alçada contra la resolució de la Conselleria de Medi Ambient que atorga l’Autorització Ambiental Integrada a l’empresa que promou la instal·lació d’una planta de tractament de subproductes animals. El batle de la localitat, Vicent Gomar, ha subratllat que ‘ni la Pobla ni la comarca no es rendiran, que ho tinguen clar els qui fan els ulls grossos en aquesta qüestió o els qui l’han impulsada i ara no volen donar la cara’.

El recurs presentat, que se suma al d’Otos, remarca que en l’aprovació de l’autorització no s’han tingut en compte els informes desfavorables emesos per l’Ajuntament ‘amb caràcter vinculant’, i que conselleria no va notificar la proposta de resolució, de manera que l’Ajuntament no va poder formular al·legacions ambs de la resolució definitiva, la qual cosa és un defecte greu de procediment ‘que hauria d’anul·lar la resolució impugnada’.

El consistori addueix també que la resolució vulnera la normativa ambiental perquè el projecte d’ectivitat conté irregularitats relatives a contaminació acústica, vibracions, olors, vessaments i sistemes de sanejaments, entre més. Segons la informació facilitada per l’Ajuntament, els informes municipals adverteixen de la il·legalitat del projecte ‘ja que planteja l’activitat de trituració del material, expressament prohibida en plantes d’aquesta categoria per la CEE’. A més, es recorda que l’autorització omet ‘deliberadament’ que el subiminstrament d’aigua a la planta no està garantit.

Últimes notícies relacionades:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any