Convocada una concentració sorollosa davant l’Ajuntament de la Pobla del Duc

  • Coincidint amb un ple del consistori que estudiarà accions legals contra la declaració d'interés comunitari de la planta

VilaWeb
Redacció
09.04.2014 - 18:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La reunió celebrada a Bèlgida divendres passat per l’Assemblea de Veïns contrària a la instal·lació d’aquesta planta va convocar per a aquest dijous una concentració a les 20.00 davant l’Ajuntament de la Pobla del Duc. La cita coincideix amb la celebració d’un ple que celebrarà el consistori poblatà a les 21.00, un dels punts del quals és la proposta d’exercir accions legals contra la resolució del Consell de declarar d’interés comunitari la planta de tractament de residus animals projectada a la localitat.

La convocatòria anima els assistents a acudir-hi amb veixells per a fer una casserolada.

Totes les forces de l’oposició demanen al govern que no autoritze la planta

PSPV-PSOE, Compromís i Esquerra Unida han presentat a les corts una Proposició no de Llei (pdf) conjunta per a exigir al Consell que no autoritze la construcció d’una planta de transformació se subproductes d’origen animal a la Pobla del Duc, un projecte que està sent molt contestat a la comarca.

La proposició basa la seua petició en l’acord pres per unanimitat a la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida d’oposar-se a aquesta indústria a la comarca, i i en l’oposició frontal expressada també pels Ajuntaments de Beniatjar, Castelló de Rugat, Carrícola, Otos, la Pobla del Duc, el Ràfol de Salem i Salem. També fa esment de les més de quatre mil al·legacions presentades, i de la proximitat a nuclis urbans la qual incompleix el Pla de Residus de la Generalitat.

Notícies relacionades:

El moviment d’oposició a la planta de la Pobla del Duc es trobarà divendres a Bèlgida (31.03.2014)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any