Manifest contra la instal·lació d’una indústria de transformació de subproductes d’origen animal a la Pobla del Duc

  • Llegit diumenge 23 de març des del balcó de l'Ajuntament de la Pobla del Duc en el moment d'iniciar la marxa

VilaWeb
Redacció
23.03.2014 - 18:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ens trobem ací per a dir tots junts un NO ben fort a la planta de transformació de subproductes d’origen animal, de categoria 1 i 2 a la Vall d’Albaida. No la volem ni al terme de la Pobla del Duc ni a cap altre terme de la comarca, perquè allà on ens la imposen afectarà tant a aquell poble com els del voltant.
 
Diem NO perquè no volem viure amb por, en un lloc contaminat on la nostra vida i sobretot la dels nostres fills, familiars i pròximes generacions estiga en PERILL. Hem arribat fins ací perquè no han fet cas, perquè des del principi ens han volgut amagar el que ací s’estava tramant… Han intentat tapar les vertaderes intencions amb veritats a mitges, intentant dir-nos que açò serà bo per a nosaltres, que la planta será totalment inofensiva.
 
Però… què és realment la planta? Dos-centes vint tones DIÀRIES de subproductes animals sospitosos d’estar infectats per malalties que ens poden transmetre, com la de les vaques boges, la grip aviar o la pesta porcina; d’animals destinats a l’experimentació; de restes de cossos d’animals morts que poden tindre en la seua eliminació material especificat d’alt risc; de subproductes d’animals que hagen pogut estar sotmesos a tractaments il·legals i que poden contindre substàncies contaminants per al nostre medi.

La instal·lació d’una indústria d’estes característiques no respon a les activitats claus de la nostra comarca i seria molt perjudicial per al futur de la Vall d’Albaida, per al futur dels nostres fills, per a qui volem un entorn on puguen viure, desenvolupar projectes agricoles i turístics, sostenibles i respectuosos amb el territori que estimem. De fet, qui compraria fruites i verdures cultivades al costat d’una planta que pot ser un focus d’infeccions de les PITJORS malalties? Qui voldria vindre a conéixer una comarca on existeix el risc que els seus fills S’INFECTEN??
 
No volem contagiar-nos de la malaltia de les vaques loques perquè s’haja abocat un camió i un mosquit ens haja picat després d’alimentar-se en la carronya. No volem que un abocament ‘accidental’ contamine el nostre riu Missena fins arribar al pantà de Bellús i afectar tota la Vall d’Albaida. No volem males olor ni pudors!
 
Volem seguir vivint a la nostra comarca, al nostre territori, desenvolupant la nostra principal activitat (agrícola, ramadera, tradicional) d’una manera cada vegada més sostenible i respectuosa amb el nostre entorn, complementada amb activitats turístiques de qualitat que donen a conéixer la nostra forma de vida i les nostres arrels.
 
Volem passejar pels nostres carrers, pels nostres camps i les nostres muntanyes tranquil·lament, respirant el seu aire pur i net, que és un dels nostres valors més preuats!!!

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any