Iniciativa Animalista es suma a l’oposició a la planta de residus animals de la Pobla del Duc

  • Divendres 14 es farà una nova assemblea veïnal, ara a la Pobla del Duc

VilaWeb
Redacció
07.02.2014 - 23:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’oposició veïnal a la planta de tractament de residua animals que es proposa construir a la Pobla del Duc ha sumat un altre suport. Es tracta de la Plataforma Iniciativa Animalista de València, que considera que es tracta d’un projecte que posaria en perill els animals que tingueren accés a les restes que acumularia la planta, i també per al medi ambient general que afectaria el paratge de l’Ombria del Benicadell.

Segons afirmen, aquestes indústries haurien de ser l’última opció en el procés de destrucció dels residus de la indústria càrnia, ‘però, com que és la més fàcil, volen abocar-ne milers i milers de tones a la Pobla del Duc’. És per això que han manifestat el seu suport a l’oposició a la construcció d’aquesta planta i donen el seu suport ‘a la lluita de totes les persones de la Vall d’Albaida’.

Per als animalistes, la indústria càrnia és ‘la més contaminant i la que genera més residus del planeta’, ja que diuen que és la que més emissions de gasos produeix, la que més desforestació provoca per a obtindre cultius i produccions agrícoles amb que alimentar els animals, i la que consumeix gran part del producte de la pesca que destrueix i esgota el medi marí en forma de pinsos a base de farines de peix. Per això defensen l’alimentació vegana, totalment vegetariana.

Assemblea de veïns

Aquest divendres que ve, 14 de febrer, hi ha convocada una nova reunió a la Pobla del Duc per a continuar el procés de constitució d’una assemblea de veïns dels pobles que coordine les accions legals i mesures de pressió popular contra la instal·lació de la planta. Més de cent persones van assistir a la que es va celebrar el 24 de gener passat, a Otos.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any