Convocada una assemblea per a coordinar l’oposició a la planta de la Pobla del Duc

  • Aquest divendres, a la plaça del Llaurador d'Otos

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.01.2014 - 23:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fins ara, l’últim episodi relacionat amb el projecte de planta de tractament de residus animals que l’empresa SIG Renovables vol instal·lar a la Pobla del Duc era el ple exraordinari de l’Ajuntament celebrat el 30 de desembre en què aprovà una moció presentada per l’equip de govern local socialista que demanava recórrer contra la Declaració d’Interés Comunitari (DIC) aprovada per la Conselleria de Medi Ambient. El pròxim serà divendres que ve, quan a Otos es celebrarà una assemblea que ha estat convocada a través de les xarxes socials, sense aparentment cap grup que la impulse, i amb la finalitat ‘d’organitzar-se contra l’abocador’. Serà a les 19.30, a la plaça del Llaurador, davant el gran rellotge de sol d’Andreu Alfaro.

Recordem que la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient ha autoritzat la instal·lació d’una planta de transformació de subproductes animals en terreny no urbanitzable de la Pobla del Duc, un projecte que va causar molta polèmica l’hivern de 2011 quan es va saber que l’anterior batle, Natalio Navarro (PP), havia autoritzat unes obres destinades a aquesta indústria negant en tot moment que el projecte tinguera cap relació amb activitats molestes o contaminants. A punt d’acabar el seu mandat, Navarro va agilitzar els tràmits municipals per a la legalització i els permisos necessaris.

L’oposició veïnal va ser immediata i àmplia, no només a la Pobla del Duc, sinó també a localitats com Bèlgida, Benitjar i Otos, afectades per la proximitat a la zona on es projecta construir la planta que ara ha autoritzat la Conselleria de Medi Ambient. De fet, es van presentar 2.655 al·legacions d’empreses, particulars, ajuntaments i associacions, i a la Pobla del Duc es van recollir més de 4.000 signatures contràries al projecte. Els ajuntaments de la Pobla del Duc, Bèlgida, Beniatjar, Carrícola, Castelló de Rugat, Otos, Quatretonda i el Ràfol de Salem es van posicionar en contra d’aquesta indústria, i la mateixa Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida va aprovar en ple, per unanimitat, d’oposar-s’hi.

L’empresa Sig Renovables SL ha aconseguit ara que la conselleria haja aprovat la Declaració d’Interés Comunitari (DIC) que va sol·licitar el 2010, però l’Ajuntament de la Pobla del Duc ha anunciat que no li donarà la llicència d’obres i recorrerà aquesta Declaració d’Interés Comunitari.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any