alimentació

Arxiu
12.05.2020

Produir més aliments de manera sostenible és possible

Fertilització biotecnològica i sostenible davant el problema del creixement poblacional

Foto: Henry Be / Unsplash
09.05.2020

Cuina de confinament (8): Amanir amb oli, vinagre i vinagretes

Últim capítol de la série de consells a l'hora de cuinar aprofitant el confinament

14.04.2020

Espàrrecs, per a molts anys a l’hort

29.03.2020

Dolors Borau: 'Hi haurà un canvi molt gran i cauran molts mites en l'alimentació'

Entrevista a la nutricionista Dolors Borau sobre com mantenir una dieta sana, equilibrada i econòmica durant el confinament

15.10.2019

El flamenc, el pèsol de la tardor

14.10.2019

Alimentació i càncer: ciència versus sobreinformació

23.05.2019

Carn vegana: una revolució mediambiental

El nou moviment alimentari no només té més avantatges per la salut, també pot millorar l'estat de la Terra

12.04.2019

Els ultraprocessats: menjar artificial?

“El perill no es troba en els aliments, sinó en tot el que es fa amb ells abans de posar-los a la venta”

09.04.2019

Mites alimentaris i mitificació de la nutrició

18.12.2018

Lluç

16.11.2018

El yin i el yang de la dieta macrobiòtica

11.09.2018

Les dietes de calaix i la #SanidadDesnutrida

14.08.2018

Gelats amb ciència

14.06.2018

Insectes als fogons

L'entomofàgia és una opció nutricional i sostenible però s'enfronta als recels culturals de les cuines occidentals

20.02.2018

La fal·làcia de l”argumentum ad naturam’

Homeopatia i agricultura biodinàmica en la normativa oficial de la Unió Europea

Actualment els aliments ecològics encara són una opció minoritària per a consumidors amb ingressos alts: l’agricultura ecològica representa menys de l’1 % de la producció mundial i té una bretxa de rendiment entre el 20 i el 50 % respecte a la producció convencional. / Irene Yuste
09.01.2018

El segrest de les paraules en nutrició

02.01.2018

Per què ens fa soroll la panxa?

23.12.2017

Compromís proposa que els menjadors escolars se sumen a la iniciativa internacional 'Dilluns sense carn'

La iniciativa té entre els seus objectius la reducció del consum de carn i de les emissions de gas hivernacle produït pel bestiar

12.09.2017

La cuina rural silvestre

Etnobotànica i gastronomia en l'obra de Joan Pellicer Bataller (1947-2007)

13.12.2016

Dolores Corella: 'La dieta mediterrània ens ajuda físicament i mentalment'

Catedràtica en l’Àrea de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat de València

20.09.2016

Més rigorosos, més seriosos, més filosòfics...

29.06.2016

Estèvia, la panacea dolça?

De la planta 'Stevia rebaudiana' a l'edulcorant de taula

26.05.2016

El culturisme: darrere dels cossos daurats

El físic-culturisme s’afiança a Catalunya i l'estat espanyol amb la consecució de títols internacionals

28.04.2016

Els aliments funcionals… Funcionen?

Aquest tipus de productes són molt habituals al mercat, però encara són molt desconeguts pels consumidors

28.04.2016

De Kobe a Catalunya, la carn més exclusiva

No tota la carn japonesa que es ven a casa nostra és autèntica ni gaudeix de la seva qualitat genètica

Junts encara podem anar molt més lluny. Amb VilaWeb.

Fes-te’n subscriptor i construeix amb VilaWeb el nou diari que els Països Catalans necessiten ara.
Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes
Ara també ens pots ajudar fent una donació única.
Fer una donació
a partir de 10 €