temps

Més enllà de la pèrdua de vides i les destrosses materials, el temporal d’aquests dies ha deixat una imatge que ha palesat la dependència alimentària de les Illes Balears, perquè la gran majoria d’aliments provenen de la Península. Nombroses prestatgeries de fruita, verdura i carn de molts supermercats, però sobretot de la cadena valenciana Mercadona es troben aquests dies buides o quasi buides. La falta d’estoc s’ha notat en productes com ara la carn (especialment de pollastre), fruita i verdura procedents de l’exterior. Algunes cadenes han optat per cercar alternatives, com ara transportar partides amb avió. Els supermercats confien que avui  es restablirà el servei de transport marítim i es normalitzarà la situació.

Uns dos mil transportistes estan aturats a les Illes, afectats pel tancament dels ports de València i Barcelona i no poden anar a cercar mercaderies. El president de l’Associació d’Empreses de Distribució d’Aliments, Begudes i Neteja de les Balears (ADED), Bartolomé Servera, ha dit que la distribució a institucions i serveis de restauració i hostaleria no ha estat afectada en absolut. I ha afegit que sí que seria complicat si el tancament de ports durés més dies, o si, en lloc de passar a l’hivern, això passés a l’estiu.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb