Són espanyols els jutges espanyols?

  • Amb una mà, la de la justícia, porten la gent a la presó mentre amb l'altra, la de la política, reclamen els vots que necessiten per a estabilitzar-se

VilaWeb

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Era qüestió de temps, només, que algun jutge secundari s’agafàs a la definició de violència inventada pel Tribunal Suprem espanyol per a condemnar ciutadans catalans normals i corrents a anys de presó per coses per les quals ciutadans corrents no havien estat mai condemnats.

Ja ha passat. Aquella esperpèntica definició de violència –una violència que no necessita la violència jo no la sabria qualificar de cap més manera– ha fet camí. I ja ha obert la porta de la presó a dos barcelonins pel tall de la ronda de Dalt durant la vaga del 8-N, convocada contra l’empresonament del govern i l’aplicació del 155. Un d’aquests homes, Moisès F. ha estat condemnat a un any i, per sort, no hi entrarà perquè no té antecedents. Però l’altre, Francisco Garrobo, amb qui vam parlar en aquesta entrevista publicada ahir, ha estat condemnat a tres anys de presó i pot ingressar-hi en qualsevol moment.

Evidentment, qualsevol sentència, i encara més una del Suprem, té conseqüències de manera inevitable, fa de precedent. I si es pot condemnar la presidenta del parlament, diversos consellers, el vice-president mateix, tot inventant-se una definició pròpia i incomprensible de violència, com no voleu que es condemne, amb la mateixa carcassa i la mateixa intenció, un vaguista o algú que protestava, de què fos i com fos?

La situació és, per això, molt greu, perquè ens afecta a tots i pot tocar a qualsevol. Cal que siguem conscients que en qualsevol moment un jutge pot veure violència en allò que a ell li semble i aplicar el precedent amb total impunitat, destruint les vides que li plaga. Això és ben evident en el cas que ens ocupa. Després d’haver vist com diversos jutges han desestimat condemnes en situacions semblants relacionades amb la mateixa vaga, ara arriba aquesta sala i decideix que allò que jutja és violència, segons la nova definició de violència encunyada pel Suprem, i decideix en la direcció diametralment oposada. Hi insistesc: no contra polítics o personalitats sinó contra ciutadans normals i corrents.

Aquesta, diguem-ne, democratització de la presó és gravíssima, però també és veritat que té elements que poden complicar molt la vida a l’estat espanyol. La repressió fa por, però sols fins que la por és vençuda per la ràbia i el cansament.

I sembla evident que la generalització de l’ús de la presó com a mesura política per a frenar l’independentisme tindrà, si més no, una conseqüència aclaridora.

Aclaridora perquè inevitablement acabarà suscitant el debat que la condemna dels polítics ja havia d’haver suscitat, però que no ho va fer –perquè ells tenen agendes negociadores pròpies i interessos parcials que van pesar més que l’interès general.

I el debat no és sinó el de discutir qui té la responsabilitat sobre els jutges i qui pot, per tant, aturar aquesta bogeria. Si són espanyols i són part central de l’estructura de l’estat, aleshores Espanya té la responsabilitat de frenar-los. Com un tot. Com l’estat que és. Perquè, altrament, ja tenim la trampa parada i sempre acaben traient-ne un profit excepcional els qui amb una mà, la de la justícia, porten la gent a la presó mentre amb l’altra, la de la política, et reclamen els vots que necessiten per a estabilitzar-se com a estat. I sí, he dit com a estat, perquè aquesta és la qüestió sobre la qual es vol passar de puntetes. I no us enganyeu: estabilitzant el govern del PSOE en realitat estabilitzes Espanya.

 

PS. La repressió no arriba d’Espanya i prou. Ahir una manifestació va recórrer els carrers de Vilafranca del Penedès en protesta per la condemna contra Adrián Sas, acusat per la Generalitat d’haver agredit la policia a la manifestació del primer aniversari de l’1-O. L’ajuntament de la ciutat ha demanat al govern català que retire l’acusació i s’ha solidaritzat amb el xicot i la seua família. Això és un afer que el govern, i en concret el Departament d’interior, ha de resoldre de manera definitiva i com més aviat millor. Perquè, políticament, no és que siga inexplicable, sinó que és absolutament intolerable.

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Josep Usó
Josep Usó
30.11.2020  ·  22:15

Com més va, més clar es veu que no hi ha manera de reformar Espanya. Ni tampoc, pel que sembla, aquells que la volen estabilitzar. Llavors, per sorprenent que puga parèixer, la solució del problema ha de proposar una altra via diferent. La fatiga de la gent, del poble, ho acabarà d’aclarir.

JOSEP AMILCAR ALBERT
JOSEP AMILCAR ALBERT
30.11.2020  ·  22:22

Judicatura, policia, monarquia, govern…..
Encara li diuen democràcia?

Josep Almar
Josep Almar
30.11.2020  ·  22:29

Sense solució a Espanya, la conclusió es fàcil: sortir d’Espanya. Es un objectiu prou rellevant històricament com perquè hi dediquem totes les forces. Donar suport a qualsevol govern espanyol ens allunya de la solució definitiva. No ni ha cap d’altre que aconseguir l’estat català

Josep Salart
Josep Salart
30.11.2020  ·  22:43

Si Vicent, els jutges espanyols són espanyols, i els jutges xinesos, xinesos.

Els jutges espanyols, són espanyols com en Ferran Bel, en Rufian i molts diaris digitals. Les Generalitats intervingudes pels 155 espanyols i amb Mossos espanyols, també són molt espanyoles.

No es que els espanyols facin coses espanyoles, lo que fa vergonya, ara per ara, és ser català per culpa de molts que es creuen catalans i actuen i viuen com espanyols, amb TV3 espanyoles, tertulians espanyols presentadors de telenotícies espanyols.

Si abans del 14 de febrer, els jutges espanyols han inhabilitat a la Laura Borràs amb el silenci de la ERC espanyola, nosaltres hem de sortir al carrer i fer de catalans. Contrariament no podrem continuar sent-ho, la vergonya ens matarà i el món mundial, especialment a espanya, les rialles les sentirem des d’aqui.
Això no es pot aguantar, com no es pot aguantar que en Francisco, cantant español de la Marató de Tv3 i de la Caixa, la gent no els hagi boicotejat.
Quina vergonya ¡¡

Xavier Sala
Xavier Sala
30.11.2020  ·  22:45

Però, a què esperem?

Francesc Gilaberte
Francesc Gilaberte
30.11.2020  ·  22:55

I és clar què els jutges espanyols són espanyols! Quin títol més mal triat! Com també aquests autoanomenats independentistes què blanquegen els governs espanyols i que presenten el peix al cove com la gran fita!
També són espanyols la premsa digital i i la impresa (només salvo el Punt Avui) que els fa la gara-gara als del peix al cove.
Per això volem la independència, per a ser LLIURES.
Aviam si ens decidim a mullar-nos, Sr. Partal!
Proposta per a santa Llúcia: a més del caganer, es podria afegir la figureta del peix al cove 😁
Visca Catalunya Lliure !!*!!

Joan Cusidó
Joan Cusidó
30.11.2020  ·  23:01

Són catalans els polítics catalans ?

Joaquim Campanyà
Joaquim Campanyà
30.11.2020  ·  23:21

Si algún dia es gira la truita, podrem jutjar als membres del TSJ per violència sicológica?

Gemma R.
Gemma R.
30.11.2020  ·  23:45

Espanya no canviarà mai, bàsicament perquè la meitat d’ ella s’ encanta, i a l’ altre ja li va bé perquè pot dedicar-se a desfullar la margarida i teixir discursos d’ un populisme enganxifós i suat q fa feredat. I qui día anys empèny, i si al País Basc fan un “tot és ETA” i trenquen milers de vides i de somnis, i després li toca a Catalunya amb el ” els golpistes q paguin” i demà són els gallecs o algún comunista de veritat com Willy Toledo o algún dels que li fan costat, doncs res, tot sigui perquè res canviï, q uns són reaccionàris i la resta conservadors disfressats, tots nacionalistes espanyols i més ràncis que la naftalina. Quines ganes d’ alliberar Catalunya de tota aquesta fortor. Espero que el día que ho aconseguim fem una festa tant memorable que els focs artificial’ artifici es es puguin veure dés de Hong Kong, el kurdistan, El Sáhara Oriental, Armènia, i tots els pobles que com nosaltres lluiten per alliberar-se dels seus colons autoritàris, i els donem un missatge de força, esperança i fraternitat.

Umberto Ciotti
Umberto Ciotti
30.11.2020  ·  23:45

LO PEOR ES ESTAR EN EL INFIERNO Y NO DARSE CUENTA

Me he quedado sorprendido por la estima que tenéis de un país donde la corrupción y la destrucción de la integridad mental de las personas es algo totalmente normal…

No puedo imaginar nada que más se identifica con el infierno…

Tal vez esto que no lo entendéis pasa porque no podéis hacer comparaciones con otros paises en los cuales habéis vivido donde la salud mental es un bien que no tiene precio.

Y no soy el único a provar esta sensación de angustia profunda en vivir en un país tan envenenado mentalmente que no es para nada fácil no amoldarse a la suciedad mental imperante y no destrozar las propias facultades mentales…

El Amigo Jochen Wiegand me ha confesado de haber probado mis mismas sensaciones de angustia tanto de haber sido obligado a dejar de vivir aquí… Ahora vive a Pescara, Italia.

Catalunya está muy contaminada por la suciedad mental española y la gran mayoría de los catalanes no se dan cuenta…

Hay miles de pruebas de esto… Una muy contundente es que el “Estado” español ha cometido las matanzas de los atentados terroristas del 17 de Agosto 2017…

Violencia indicible esta del terrorismo de “Estado”

Y violencia mental aún peor esta de la “Magistratura” de celebrar un juicio para callarlo todo en el modo más descarado…

Todos lo saben y ninguno reacciona, a ninguno le importa nada…

Esto no pasaría en ningún otro lugar en el mundo.

En Siria o en el Afganistán de los Talibanes ya se habrían vengado con algún atentado con explosivos…

Aquí nada…

No, aquí mucho peor que nada…

Aqui los de ER se están preparando para entregar el Pueblo de Catalunya a la España criminal… El más concreto peligro que hay de estincion de la Nación Catalana.
—————————————-

PENSABA QUE DEL DIARIO ON-LINE http://www.vilaweb.cat PODIA TENER CONFIANZA…

SIEMPRE HABÍA PENSADO FUERA UN DIARIO INDEPENDENTISTA DONDE LA CENSURA FASCISTA NO PODIA LLEGAR…

POR ESTO ME HABÍA HECHO SUBSCITOR PAGANDO UNA CUOTA ANUAL QUE ME PERMETE DE HACER COMENTARIOS A LOS ARTÍCULOS QUE SE PUBLICAN…

EVIDENTEMENTE ME EQUIVOCABA… LA SUCIEDAD MENTAL FASCISTA EN ESTA ESPAÑA PODRIDA Y EN ESTA CATALUNYA SUMISA PARECE QUE PUEDE LLEGAR DONDE QUIERA

La presente es para denunciar la cobarde censura de mi comentario al articulo del viernes del Sr. Partal:

“La bifurcació de l’ independentisme: Aquesta es la clau de tot”

Lo había publicado por la mañana …

Y por la tarde hacia las 19 horas había desaparecido.

Llamé al número de Vilaweb que había encontrado
934 426 439

Me contestó una mujer, le dije lo que había pasado, ella me dijo que las oficinas dada la tarda hora ya estaban vacías y que para hablar con algún responsable habría tenido que volver a llamar la mañana del lunes

(probablemente, me he dicho a mi mismo, tenía que ser la mujer de la limpieza… )

Hoy vuelvo a mirar y veo que mi comentario, que había sido censurado, ha vuelto a ser presente

DE PARTE DE VILAWEB ESTE ACTO COBARDE DE CLARA MARCA FASCISTA NO ME LO ESPERABA

Es tanta la contaminación de la suciedad mental franquista en este país que se llama España y también en Catalunya que ya no es posible tener confianza de nadie…

Y menos que menos de una “izquierda’ única en el mundo que, como es cada vez más evidente está compuesta por unos vergonzosos individuos que solo han aspirado a ocupar los lugares del poder de sus amos franquistas usando con la más repugnante desfachatez los mismos medios criminales …

Una vergüenza indicible…

Me siento muy humillado… Y tengo que reconocer que aquí a tanta suciedad mental la gente está acostumbrada.

Lo siento mucho por el Pueblo de Catalunya que este asquerosa podredumbre no se merece

Este que sigue es mi comentario censurado:
—————————————

“No, no estoy de acuerdo con Usted, Partal…

Que la división del independentismo sea una consecuencia de la distinta elección entre quien han elegido el exilio y quien, al revés, han elegido quedarse en España y por esto se encuentran entre barrotes me parece una conclusión arbitraria y sin ninguna lógica.

Pienso que si queremos entender la división del independentismo los conceptos que hay que tomar en consideración son más bien los que pertenecen a una dualidad de términos que sirven a individuar dos modos entre de ellos opuestos de ser, de pensar y actuar delante de la sociedad y el mundo exterior:

fascismo/antifascismo…

autoritarismo/libertarismo

dictadura/democracia

apertura mental/cierre mental

egoismo/generosidad

agresividad/pacifismo

incomunicacion/comunicacion

falsedad/lealtad

mentira/verdad

no-empatia/empatia

destructividad/creatividad

España está hundida desde cientos de años en el pozo obscuro del cierre mental y del autoritarismo… la gente está convencida que el autoritarismo, la falsedad y la agresividad sea el modo más inteligente de vivir, el modo que mejor permite tener éxito en la vida y encontrar el lugar adecuado en una sociedad estructurada jerárquicamente en modo rígido en los valores de la obediencia y del ejercicio del poder…

Derecha e Izquierda en España comparten la misma visión de la sociedad… Hay quien manda que está arriba y hay quien que obedece que está abajo… Los que están arriba hacen de todo para conservarse arriba y los que están abajo hacen de todo para alcanzar los lugares del poder que pertenecen a sus amos…

Esta visión autoritaria es la que pertenece no sólo a la derecha franquista sino que también a la izquierda PSOE, PODEMOS, ER…

En contraposición a esta visión autoritaria de la sociedad está la elección de una sociedad democrática donde cada uno y en comunicación positiva y creativa con los demás actúa no para depredar y robar sino que para crear bienestar y valores para uno mismo y para la sociedad con el convencimiento que el bien creado para la sociedad se va a reflejar en el bien de uno mismo.

La división del independentismo es una división entre dos modos totalmente opuestos de entender la propia existencia individual en relación con todo el conjunto de la sociedad…

Quién busca la independencia de Catalunya busca la construcción de una sociedad nueva basada en los valores de la apertura mental y quien al revés como ER se opone a la independencia no llega a entender la posibilidad de una sociedad aperta, consciente y creativa…

Son gente que están anclados en el autoritarismo y de su sociedad rígida ordenada por la obediencia al poder, por la agresividad, por la violencia, por la mentira y por todo tipo de suciedad mental.

Si en Catalunya ganará ER, la sociedad Catalana se quedará anclada a la sumisión de la opresión de la España anticuada y autoritaria… con el riesgo de desaparecer como Nación.

Si ER será derrotada se abrirá la vía para la independencia de Catalunya como nuevo país evolucionado y civilizado… Y esto servirá también a abrir sucesivamente también a España la vía de una auténtica evolución civil.”

Lluís Paloma
Lluís Paloma
30.11.2020  ·  23:55

1) Com tot règim d’extrema dreta, Espanya no pensa, es limita a atacar i fer tant mal com pugui sense pensar en les conseqüències; 2) el “govern efectiu” ha acabat essent una catàstrofe pel país, i ho ha acabat essent precisament perquè quasi no hi ha hagut independentistes allà dins apart de Torra. Tan sols sottogoverno. Només així s’explica la política contradictòria d’enviar a la gent a manifestar-se i llavors detenir-los.

josep SELVA
josep SELVA
01.12.2020  ·  00:36

“Aclaridora perquè inevitablement acabarà suscitant el debat que la condemna dels polítics ja havia d’haver suscitat, però que no ho va fer –perquè ells, ELS POLÍTICS, tenen agendes negociadores pròpies i interessos parcials, ELS SEUS, que van pesar més que l’interès general”

Carles Viñals
Carles Viñals
01.12.2020  ·  00:39

Sr. Partal: No necessitem que ens descrigui amb paraules el que per a tots nosaltres és una evidència; a aquestes alçades, ja no.

“Cal que siguem conscients…” Tingui per segur, Sr. Partal, que som molt conscients del que han fet, fan i seguiran fent els jutges espanyols “no contra polítics o personalitats sinó (vés quí s’ho havía de pensar), contra ciutadans normals i corrents.”

Ah, però que es preparin aquests jutges, perquè aquesta bogería d’empresonaments indiscriminats pot acabar suscitant… una desobediència institucional ?… una vaga general indefinida ? un aixecament popular ? No, tampoc no cal perdre les formes: Suscitarà (que tremoli l’enemic)… un DEBAT !

Un debat “per esbrinar (com si ningú no ho sabés), quí té la responsabilitat sobre els jutges i quí pot, per tant, aturar aquesta bogería. Si són espanyols (això és dubtós encara ?) aleshores Espanya té la responsabilitat de frenar-los.” Així doncs, quedo tranquil. Espanya s’encarregarà (és la seva responsabilitat) de frenar els entusiasmes inquisitorials dels jutges espanyols.

I sí, Sr. Partal (i aquí ja no faig servir la ironía) hi ha un partit català (dic catalá, no espanyol) que, mentre vessa llàgrimes de cocodril pels empresonats per la justícia espanyola, ens demana el vot per seguir estabilitzant l’estat que els empresona. Un partit la seu del qual encerclaren, a Vilafranca del Penedés, els qui es manifestaven pels empresonats, algun dels quals se n’anà potser amb les ganes reprimides d’haver-li calat foc.

La resta ja ha estat exposada pel Sr. Josep Salart.

Francesc Rosés
Francesc Rosés
01.12.2020  ·  01:03

“La repressió fa por, però sols fins que la por és vençuda per la ràbia i el cansament.” Totalment d’acord, Vicent, però insisteixo, què més ens han de fer perquè reaccionem? Els nostres polítics no protesten, tot els sembla bé. FIns i tot han acceptat que els jutgi aquesta injustícia espanyola. Fins i tot els aproven els pressupostos a canvi de res.

Els catalans independentistes patim una indefensió jurídica exercida per un estat de la UE sense que aquesta mogui ni un dit. I no passa res. Ningú ens diu de sortir al carrer a protestar contra aquest estat espanyol, la seva injustícia manifesta i tots els que li donen suport, com el govern de la Generalitat que acusa Adrian Sans i a tants altres. O la conselleria de justícia que acata sense problemes les insinuacions via WhatsApp del suprem i restringeix els drets dels presos.

L’esforç dels nostres polítics suposadament independentistes, i també de les associacions civils que actuen amb una tebior que fa por, per fer la farina plana és indecent.

Si no lluites en contra és que hi estàs d’acord. La covardia et fa còmplice. Ho sento, però és així. La Generalitat, el Parlament, acceptant tot el que han acceptat, són còmplices de l’estat espanyol.

Josep Gualló
Josep Gualló
01.12.2020  ·  01:56

ÉS POSSIBLE ACABAR AMB AQUEST SISTEMA CORRUPTE SENSE VIOLÈNCIA?

O necessitem un despenjat “Sheriff” del “Far West” que es mengi els fetges dels setze jutges del jutjat?

L’ajuntament de Vilafranca del Penedès demana a la Generalitat (que està en mans d’esquerra republicana) que es retiri com acusació contra Adrián Sas.

Unes 400 persones segons els organitzadors, 300 segons la Guàrdia Urbana, es van manifestar ahir dilluns a Vilafranca del Penedès contra la condemna d’Adrián Sas, sentenciat a tres anys i mig de presó per agredir la policia durant els aldarulls del primer aniversari de l’1-O.

Al final de la mobilització, hi va haver un atac a la seu de les joventuts d’Esquerra Republicana.

El govern de la Generalitat forçà una condemna de tres anys i mig de presó a una persona triada a l’atzar entre les que van tenir la gosadia de defensar-lo. I com a conseqüència el carrer es revoltà contra els lerrouxistes disfressats de independentistes.

Ni en l’època daurada de Hollywood s’havia escrit un guió tant recaragolat. Crec que la nostra solució seria fer reviure a “Los siete magníficos del 1960” amb Yul Bryner i tota la trepa perquè amb els seus revòlvers miraculosos posessin ordre entre els jutges del jutjat.

Si volem una solució pacifica, només ni ha una que pot ser mentalment dolorosa per a molts. Consisteix en que tothom que vulgui la independència, no importa de quin sigui el seu partit, comenci una campanya per terra mar i aire de 24 hores al dia per que la propera MHPresidenta sigui la digníssima Laura Borràs. No hi ha cap altra alternativa.

Si no aconsegueix una majoria absoluta àmplia, seguirem esclaus d’Espanya.

Jordi Torruella
Jordi Torruella
01.12.2020  ·  05:53

Esquerra Monàrquica d’Espanya.

Carme Garcia
Carme Garcia
01.12.2020  ·  06:22

Com gosarà ERE aplicar el seu programa ,que un del punts es, que el poble hem de seguir mobilitzan-nos per fer força i aconseguir l’ independència?.
Es deuen pensar que la gent es im….., perquè tota aquesta gent que va sortir a defensar el nostres interessos, ara se senten abandonats per un partit que fa costat al PSOE com si no hagués passat rés i per més inri vol formar Govern amb ells i Comuns-Pudents.
Espero que el poble tingui clar que NO han de votar per poder sortir-nos de aquest pou.

jordi Rovira
jordi Rovira
01.12.2020  ·  06:33

L’espectacle del jutge Guevara aquests dies n’és un exemple més. Un exemple que referencio amb la parcialitat de la senyora del Toro, que volia anar amb helicòpter pagant tots plegats. I segueix amb les detencions arbitràries de ciutadans catalans a qui un jutge permet condicions impensables. S’atura en jutges que donen per bons atestats policials que són una novel·la de sèrie Z. Segueix fins les declaracions de l’Aguirre ( clar exponent de la corrupció al PP ) titllant als presos polítics catalans de terroristes, discurs dominant que s’ha permès sense oposició. I el patró s’allarga a Galícia, al País Valencià, Euskadi, Madrid… Com bé diu Francisco Garrobo, hem destapat el monstre de l’estat profund espanyol. Un estat, que passa i cobra com si fos modern, i no és altra cosa que un fòssil del passat. Un estat que no pot fer una amnistia perquè això crearia crispació i desenganys ( Montilla dixit ). S’entén que crearia crispació al bàndol unionista, tan avesat com està en dominar a base de colps d’estat. Un PSOE que ara ja no esmenta ni una sola vegada el concepte catalanisme en la seva delegació catalana. Un bàndol unionista que qui sap on va! És molt difícil fer-ho pitjor!

Eduard Muntada
Eduard Muntada
01.12.2020  ·  07:39

“I no us enganyeu: estabilitzant el govern del PSOE en realitat estabilitzes Espanya.”

Vaja, que votant els que donen suport al PSOE i al seu gobierno, ajudes a Espanya.

És a dir, que “VOTANT a ERC, VOTEU ESPANYA”, i també votant a PDCat i als altres.

Però és clar, això no es pot dir per qualsevol de les raons següents (o d’alguna més que encara se m’ escapa) :

Haig de fer bullir l’olla, i us necessito a tots per al brou.
Les meves gònades no arribaren a madurar.
M’agrada parlar amb eufemismes.
És de bona educació no mossegar la mà de l’amo.

The fear of impotence

Carles Serra
Carles Serra
01.12.2020  ·  07:46

Quanta raó Sr. Josep Salart, aquesta és una part de la societat, per això tenim aquest partits populistes i botiflers com els Comuns i ER, ja que dir dels franquistes de Cs i PSO€ de Catalunya.
Com bé diu, el CD de la Marató esgotat, un CD que surt cantant un franquista i xenòfob Francisco i cap problema.
Dintre de dos mesos hi han eleccions a la colònia d’EspaÑa, això que alguns li diuen govern de Catalunya i com faig esment veurem aquesta societat.

Joan Cuscó
Joan Cuscó
01.12.2020  ·  08:12

“PS. La repressió no arriba d’Espanya i prou. Ahir una manifestació va recórrer els carrers de Vilafranca del Penedès en protesta per la condemna contra Adrián Sas, acusat per la Generalitat d’haver agredit la policia a la manifestació del primer aniversari de l’1-O. L’ajuntament de la ciutat ha demanat al govern català que retire l’acusació i s’ha solidaritzat amb el xicot i la seua família. Això és un afer que el govern, i en concret el Departament d’interior, ha de resoldre de manera definitiva i com més aviat millor. Perquè, políticament, no és que siga inexplicable, sinó que és absolutament intolerable.”

Totalment d’acord, però com es pot resoldre si molts cops els mossos són policia judicial i el primer que va fer el Major és posar-se a les ordres de la Guàrdia Civil i de la Policia ?

josep soler
josep soler
01.12.2020  ·  08:20

L’enemic el tenim dins del nostre estómac i en forma de partit. És tant gegantina l’evidència que ERC ha destruït la revolució del Primer d’octubre només a canvi de conservar el sou d’uns 3.000 càrrecs eventuals en les administracions. Salaris que paguem nosaltres a canvi de gestionar mediocrament i sense experiència ni talent unes institucions colonials que sabem amortitzades.

Però no és només culpa d’ERC. Un partit és com una empresa SA, la seva naturalesa és col·locar càrrecs. La llei permet mentir en un programa electoral i no deixa fer-ho en una caixa de galetes.

La qüestió és:

Per què els votants els votem?
Per què comprem el disc de la Marató?
Per què no ens vam concentrar a TV3 i a les universitats de periodisme quan el V. Sanchis no va voler passar el vídeo de Puigdemon en un debat electoral però que sí va deixar passar el de Junqueres.

PER QUÈ EL CONSELL PER LA REPÚBLICA NO TÉ UN MILIÓ D’INSCRITS?

Serà que la nostra naturalesa és no ser lliures?

Si no fos així, fa tres generacions que seríem lliures i pròspers.

Albert Miret
Albert Miret
01.12.2020  ·  08:20

Només hi ha una cosa que podria modificar de debò el comportament mafiós d’Espanya en vers a Catalunya, i són els diners. Per diners es presten a l’arrossegament públic pel terra polsós i brut de la Unió Europea, i sembla mentida que nosaltres continuem regalant més de setze mil milions d’euros cada any privant-nos de tenir els hospitals que necessitem, i els diners amb els quals podríem ajudar als pobres treballadors que han de tancar les seves empreses per la covid-19 i podríem estar al mateix nivell que la resta de països europeus. Podríem comprar la nostra llibertat a canvi de diners i Europa no s’hi oposaria per a estalviar-se el que li costa mantenir tot un país de cagabandúrries com aquest. Algú ha pensat amb la possibilitat d’hipotecar-nos com a país a la Xina, amb Anglaterra, o a la potència que ens agradi més i tornar el crèdit en còmodes terminis, -com hem de fer ara amb Espanya obligatòriament i a canvi de res-, o a canvi de parcel·les com han fet tants i tants altres països? Espanya te bases americanes. Islàndia ha tingut fins a l’any passat la base de Keflavik amb EEUU, i us costaria trobar algun país que no hagi comprat la seva llibertat a canvi de llogar parcel·les. Tenim un territori envejable estratègicament per a molts països, i aquesta operació, si es fes bé com han fet tants altres països abans, Espanya no la podria evitar,  perquè el creditor ja se’n cuidaria prou que li toquessin el terreny que ha llogat, i menys en l’estat de misèria ben merescuda que pateix i que ens obliga a compartir.  Potser ja és hora de deixar l’orgull a banda i pensar en vendre allò que algú vulgui i pugui comprar-nos. Ja amb el fenicis vam aprendre que el progrés no es fa amb guerres, sinó amb el comerç i l’intercanvi.

Josep Aixà
Josep Aixà
01.12.2020  ·  08:32

-només. No “sols”
-un noi. No “xicot”
-ficar a la presó. No “portar”

Pep Agulló
Pep Agulló
01.12.2020  ·  09:14

ESPANYA ÉS UN TOT, UNA PARET… NO HI HA PARTS

És del tot pertinent dir que hem de ser conscients d’aquest joc d’empresonar el dissident i demanar-li el vot perquè aquesta aberració forma part per molts de la normalitat d’aquest país. Si no, d’on busca vots ER per fer-nos empassar la negociació amb els botxins del 155?

Sánchez i Iglesias ho beneeixen. Vet aquí la gran i imprescindible col·laboració del que en dieu l’esquerra espanyola i d’alguns independentistes per mantenir el règim feixista.

La majoria de la ciutadania veu la normalitat política espanyola, distingint les institucions neofranquistes de l’Estat, dels governs, que també són Estat, però no ho semblen tant.

La pantomima de les eleccions, els debats buits del “Congreso”, les lleis que en surten, vigilades per la judicatura que ara també legisla, etc… sembla que això, per contrast amb les institucions de l’estat curulles de feixistes, funciona mínimament l’exercici de la democràcia. Res més falç.

L’Estat i el govern Sánchez, o els que vinguin que ja hauran “jurat bandera”, és una maquinària perfectament organitzada per aixafar Catalunya i tota estratègia independentista que vagi a greixar una part de la maquinària estarà preparant la seva derrota en aquest permanent bucle històric on cau el catalanisme i ara una part de l’independentisme “autonomista”.

Guillem Pera
Guillem Pera
01.12.2020  ·  09:55

El Director es centra en els jutges i les seves decisions, tot força previsible i fins i tot prou coherent veient el transcurs dels fets.

Espero amb candeletes una editorial o un bon reportatge sobre el paper de la Generalitat de Catalunya en aquest paper de Dr. Jekyll i Mr. Hyde que està jugant. A ser possible amb els noms i cognoms que hi al darrera, perquè en definitiva, la decisió d’una institució (rere la que molts cops s’amaguen) és la decisió d’una o més persones concretes.

Per als que critiqueu únicament a un dels dos socis de govern, recordar-vos que Interior, precisament, està en mans de l’altre soci. No és que sigui un consol, més aviat tot el contrari.

PERE SIO
PERE SIO
01.12.2020  ·  10:50

La carrera judicial, cos elitista, reservat per a classes benestants, a vegades de tradició familiar, a la Transició no es va voler renovar. La deixadesa dels grans partits espanyols, que deien ser democràtics (PSOE i PP), va perpetuar el franquisme dins les estructures d’un dels poders i pilars d’un Estat democràtic. Per això avui no és estrany que bona part dels membres dels alts tribunals, de la fiscalia i de la cúpula judicial espanyola siguin els hereus i els conservadors de l’ideologia de la dictadura que van mamar.
I com a exemple només cal veure les resistències en la renovació dels seus òrgans CGPJ i les formes, gens democràtiques i dictatòrials, de nomenament dels seus membres.
El procés català, encara que alguns diguin que ha fracassat, ha servit per convulsionar les estructures de l’Estat i la cúpula judicial ha sortit, en tromba, fent que els seus membres, per damunt de les lleis, s’hagin erigit en els ferms guardians i defensors de l’unitat de la Pàtria i dels ideals del franquisme. I no hi ha dubte que bona part de la judicatura són ultra nacionalistes espanyols.
Aquest embogiment de la judicatura per mantenir, a contra corrent, les essències del franquisme a base de retorçar les lleis, interpretar-les segons convé a la seva ideologia política, limitar i vulnerar els drets fonamentals de la ciutadania, perseguir, reprimir i empresonar a tots aquells que no pensen com ells, més d’hora que tard, es posarà davant del mirall internacional.
La justícia europea la farà caure com un castell de cartes. I quan això passi, encara que Espanya miri com sempre cap una altra banda, quedarà nua davant la seva trista, penosa i corrupta realitat. Quedarà clar que Espanya és un Estat, a l’Europa del segle XXI, dictatòrial, antidemocràtic i on l’ideologia de la dictadura segueix ben viva.
Espanya és totalment irreformable i ho porta al seu ADN per més que alguns, il·lusos o mentiders, intentin o diguin voler canviar-la.
Els catalans que estimem la democràcia i les llibertats no tenim lloc ni encaix a Espanya i cada dia que passem, dins d’aquest Estat, és un dia més d’oportunitats frustrades i malbaratades.

oriol avila
oriol avila
01.12.2020  ·  13:24

Ens van inhabilitar al MH President Torra, un home honest, culte i eficaç, i NO VA PASSAR RES !!
Ara ens inhabilitaran a la candidata Laura Borrás, i el catalan continuarem essent tant COVARS i de nou permetrem que s´ens trepitgin els nostres drets ?
Per fi, serem capaços de montar no una sino cent Pl. UNIVERSITAT, tallades de MERIDIANA, AUTOPISTES, AEROPORTS, de forma rotativa, anónima, leaderless, a totes les poblacions de Catalunya ?

Maria Angels Fita
Maria Angels Fita
01.12.2020  ·  13:41

D’acord amb els Srs. Gualló, Salart, Viñals i Muntada.
El Sr. Muntada posa els dits a la nafra.

Els unionistes/monàrquics tenen els seus diaris.
Els erkis tenen el seu ARA.
Però nosaltres encara no tenim el nostre diari. VilaWeb neda i guarda la roba.
Au Sr. Partal, ànims… escrigui un article a favor del MHP Puigdemont. Vinga, ànims! que no costa res… El primer cop, fa una mica de basarda… ja ho sabem. Però, a mida que ho fará més vegades, es sentirà alliberat i en pau amb vostè mateix.
Un esforç, va… Puig….de…mont. Miri si és fàcil. No cal dir l’exili, o Brusel.les o els politics irredents i tots aquests eufemismes que utilitza per no parlar de Puigdemont i del Consell per la República.
A veure, a veure… ja surt, vinga! no cosa gens …. i és bo per la salut.

L’equidistància no és mai neutral. Recordem-ho tots.

Francesc Font
Francesc Font
01.12.2020  ·  15:18

Poc a poc, i en el món de les realitat reals, s’està tornant al món de la dictadura. Quan repartir unes octavetes, recollir diners per una vaga o fer una pintada en una paret podia costar, legalment perquè les lleis que eren vigent eren les que eren, entre un i dos anys de presó. Món que no havia quedat enrere, no pertanyia a un passat negre, però ja passat, sinó que simplement havia estat desat en la cambra dels designis. Desat, que no eliminat. La “llei mordassa”, que no ha derogat Pedro Sánchez –gent d’ERC ¿no recordo que mai ho manessisn al vostre amic Pedro?, utilitzada fins ara bàsicament contra vagues obreres i mobilitzacions populars no obedients a les normes constitucionals, va ser el primer avís. Va seguir un conjunt d’accions no contra l’independentisme, però sí contra independentistes, que no tenien cap base jurídica, però espantaven a més d’un. I ara la cosa s’ha perfeccionat i s’ha entrat en una fase superior, que ens acosta una mica més a l’esperit de la dictadura. S’elimina la rebel•lió i la sedició, gens presentables internacionalment, però es pretén reforçar un delicte tan aleatori com és el de “desobediència”. Cosa que mereix un tractament a fons. I per acabar. Recordem que una sentència a un any pot no haver de complir-se, sí, però si el sentenciat demà participa en una mani o en qualsevol acte no legal… passa a ser reincident. Per la qual cosa el millor és no complicar-se la vida. No sé si queda clar.

Maria Cinta Comet
Maria Cinta Comet
01.12.2020  ·  15:32

Opino com Josep Amilcar Albert, (22,22h) BREU i CLAR.
Això i així és la Ñ de sempre.
Marxem ja!

David Mascarella
David Mascarella
01.12.2020  ·  16:13

“I no us enganyeu: estabilitzant el govern del PSOE en realitat estabilitzes Espanya.”

Vicent, això que diu planteja una questió interessant que ens empeny a una reflexió ben necessària en aquest moment.

Desestabilitzar el govern PSOE – Podem comportaria noves eleccions a Ñ. Podria repetir l’actual o entrar la triple ultra, no hi ha alternativa…

Podria això enfortir el nostre Govern? tan si guanya un com l’altre.

Si els vots catalans al Congrés Ñ poguessin decantar la balança, quina seria la millor (o menys dolenta) opció? o l’abstenció?

“I no us enganyeu: estabilitzant el govern del PSOE en realitat estabilitzes Espanya.” Un bon plantejament que seria bò tenir en compte.

Josep Soler
Josep Soler
01.12.2020  ·  16:58

No vull afegir mes llenya el foc, perquè amb la que hi ha (amb tota la raó de mon gairebé diria que estic d’acord amb tots, però avui destacaria al Sr Umberto Ciotti) difícilment que s’apagui.
Crec seriosament que ens cal una nova estratègia, perquè al final, donat que a cada rentada sens multiplica la roba bruta (qui havia d’esperar que amb tant de sabó, havent arribat a un U d’Octubre tant reeixit) i que ens sortís aquesta ERC tant traïdora i mesquina a desmuntar-ho tot)
Dels Jutges (deixebles directes del “Caudillo”) res se’n pot i podia esperar. Dels partits espanyols, d’esquerra i de dreta igualment.
Tots ells son conscients que sense Catalunya no se’n sortiran i que finalment, deixarien de ser aquella “potencia mundial ” que es pensen que son.
Nosaltres, que creiem cegament que l’única acció que hem d’utilitzar, sempre serà pacífica i mai violenta, el que en definitiva estem fent, es dir-los als espanyols repressors: que si, que els cops els seguirem rebent nosaltres i que ells podran seguir glopejant-nos tantes vegades com vulguin i sigui necessari per a les seves conveniències. Si a sobre de tot això, surt el renegat de torn (que pel que es veu sempre n’hi ha un o mes d’un esperant-se) per al final tornar a pactar a seguir com abans, ni que sigui amb el cap mes cot, perquè a l’amo, ens convé que li passi l’enfado com mes abans millor.

Victoria Pedrola
Victoria Pedrola
01.12.2020  ·  20:09

Jo ja habia llegit el comentari del Sr Umberto Ciotti, i crec haber fet el comentari de que hi estaba d’acord abans que desaparegués el comentari, cosa que no sabia… Vull creure que no va ser fet expressament… Per si cal, reitero el meu estar _hi d’acord amb tot el que hi diu.
Volem un país lliure per fer-lo millor en drets humans, socials, de ment oberta… I per tot-hom que hi vulgui ser… Marejar tant la perdiu per seguir fent el mateix no cal.
Visca Catalunya lliure!

jaume vall
jaume vall
01.12.2020  ·  21:06

D’acord amb la síntesi que fan Josep Soler i Victoria Pedrola, que a la seva vegada és una recapitulació del que s’ha anat dient.
Cal adonar-nos dels punts forts que tenim i apretar amb perseverància. Ara, cal ser conscient de les febles i els qui manen, les han de solventar, i en qualsevol cas no enganyar-se, ni enganyar-nos. Volem ser tractats com a ciutadans, no com a súbdits.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes