Malestar amb la Conselleria d’Administració Pública per l’intent de rebaixar el nivell de català dels funcionaris

  • Gabriela Bravo vol reabaixar al mínim possible el grau de coneixement necessari · Fa més d’un any que les Corts aprovaren la llei de funció pública i encara no se n’ha aprovat el reglament

VilaWeb
Redacció
02.05.2022 - 15:21
Actualització: 02.05.2022 - 16:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) denuncia que la Conselleria d’Administració Pública, comandada per la socialista Gabriela Bravo, haja proposat que per accedir a l’administració siga suficient la titulació que atorga el batxillerat, és a dir, el nivell B2. “Això és equivalent a no demanar cap requisit, ja que per a presentar-se a qualsevol plaça de l’administració pública valenciana cal, pel cap baix, tenir la titulació de batxillerat”, diu Cultural en la nota.

L’entitat considera que el nivell exigible ha de coordinar-se amb el cos i l’escala del grup de classificació professional al qual s’oposite. Diu que per als grups A1 i A2 s’hauria d’exigir un nivell C1. “És important destacar que la gran majoria dels funcionaris dels cossos superiors de l’administració pública ja tenen el nivell C1 de valencià i que la previsió d’aquesta escala sols implica la confirmació d’una realitat”, diu el comunicat.

Acció Cultural interpel·la directament el president Ximo Puig perquè garantisca la igualtat lingüística dels valencians.

 

Les Corts van aprovar el mes de maig del 2021 la llei de funció pública, que incloïa la necessitat que els treballadors públics acreditaren el coneixement de català. Per a establir quin nivell havien de tenir els funcionaris segons les tasques i el grau de contacte amb els ciutadans, s’havia d’elaborar un reglament. Es van donar un termini d’un any per a tenir-lo enllestit.

La comissió que ha d’elaborar el reglament es va posar a treballar el mes de juny proppassat. Tots els seus integrants s’han imposat el silenci i es neguen a donar detalls dels treballs de redacció del reglament. Ara, arran de la polèmica causada per la rebaixa del grau de coneixement, tampoc no han volgut comentar en quina situació es troba el text.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes