La Conselleria d’Administració Pública ha constituït la comissió que regularà la competència lingüística dels funcionaris valencians. Tres mesos després d’aprovar-se la llei de funció pública avui es comença a treballar en la norma que exigirà l’acreditació de coneixements de català per opositar a la Generalitat, segons el nivell d’exigència del càrrec. El País Valencià és l’únic territori del país que encara no regula la capacitació lingüística a les places públiques.

La llei vol garantir el dret de la ciutadania a utilitzar i ser atès en les dues llengües oficials quan es relaciona amb l’administració. La resolució vincula el requisit lingüístic amb l’article 6 de l’Estatut d’Autonomia del País Valencià, segons el qual la Generalitat ha de garantir que ningú puga ser discriminat per raó de llengua, atorgant especial protecció a la recuperació del català.

La consellera d’Administració Pública, Gabriela Bravo, ha criticat que l’oposició faça servir la llengua com un element de confrontació i ho ha qualificat d’una gran irresponsabilitat. A més, ha defensat el català com una ensenya d’identitat i riquesa cultural de tots els valencians.

La comissió

La comissió la formen el subsecrtari de Presidència, Emili Sampío  com a president; la subsecretària de Justícia, Mª Belén Cardona, com a coordinadora; i els vocals són el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler; el director general de Funció Pública, David Alfonso Jarque; el subdirector general de Justícia, Vicente Serra; el director general de Política LingüísticaRubén Trenzano; la subsecretària d’Educació, Eva Mª Coscollá; la catedràtica de Filologia Catalana, Gemma Lluch; el professor de Sociolingüística, Antoni Mas i la subdirectora de l’Institut Valencià d’Administració Pública,i Mª Gracia Mateu, que també farà de secretària.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.