La manifestació a Al-Hoceima, convocada aquest dijous pels grups rifenys del Hirak, ha estat durament reprimida per les autoritats i els cossos de seguretat marroquins. La revolta del moviment Hirak, de caràcter social i identitari, va començar l’octubre passat. Malgrat que la repressió ha augmentat gradualment, els ànims no s’han pas apaivagat.

Segons que explica el portal Yabiladi, la policia marroquina ha desplegat un gran dispositiu de seguretat i ha utilitzat gasos lacrimògens contra els manifestants amb l’objectiu de dispersar-los. Aquests han respost amb el llançament de pedres i objectes contra la policia. També denuncien una agressió de la policia al fotoperiodista Samy Maghani, del portal Alyaoum 24. A més, a dos quarts de vuit la policia ha reforçat la plaça dels Màrtirs, on es concentra tota la tensió.

Els manifestants també han fet servir les botzines dels vehicles per a protestar contra l’actuació de la policia.

El fotògraf Louis Witter ha denunciat la situació per Twitter. Ha explicat que la situació era tensa, que diverses ambulàncies atenien els ferits després de les càrregues policíaques i que s’havia tallat la connexió a internet en alguns llocs de la ciutat.

Ací podeu veure més vídeos de les protestes:

+Més informacióEl Rif desafia les autoritats marroquines amb una manifestació il·legalitzada a Al-Hoceima

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]