Una investigació del Centre d’Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals (Creaf) indica que el canvi climàtic està alternat boscos i matolls mediterranis de Catalunya i que la tendència s’agreujarà en les dècades vinents. L’estudi assenyala que la temperatura a Catalunya ha augmentat 1,6 graus des del 1950. També s’ha registrat una major freqüència, intensitat i durada de les sequeres que faran que la zona del Mediterrani sigui ‘cada vegada més àrida’.

En aquest sentit, l’estudi recull que hi ha espècies més resistents a l’augment de la temperatura i a les sequeres. Per això el Creaf pronostica que ‘és possible que boscos actuals d’alzines passin a ser matolls en un futur’, com ocorre en altres parts de la Península.

 

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb