Una nova moda al paraulògic, jugar als tutis

Amb els nous canvis, vigents a partir d'avui, el joc mostrarà la xifra total de tutis de forma automàtica

VilaWeb
Redacció
02.02.2022 - 18:57
Actualització: 02.02.2022 - 19:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cap mot és més important per als jugadors del Paraulògic que el tuti, el mot que conté totes les lletres del joc del dia. No és únicament una qüestió d’estratègia: trobar el tuti, com bé poden acreditar-ne milers jugadors, proporciona una satisfacció especial, sovint superior al valor dels punts que se n’obtenen. Així i tot, per rellevants que puguin ésser per a la dinàmica del joc, el nombre de tutis que l’usuari hi pot descobrir no és fix, sinó que canvia d’un dia a l’altre, en funció de la combinació de lletres disponible: a vegades només n’hi ha un, d’altres n’hi ha dos i en determinades ocasions n’hi ha hagut tres i fins i tot més.

De fet, molts usuaris havien expressat frustració pel fet que el Paraulògic informés sobre el total de paraules i punts, però no pas sobre el límit de tutis diari, dificultant així la tasca dels jugadors més ambiciosos que intentaven trobar-los tots. Fins ara, els comptes oficials del Paraulògic a Twitter (@paraulogic) i a Instagram (@paraulogicoficial) informaven cada matí sobre la xifra de tutis diària, però, així i tot, aquesta informació sovint no arribava a gran part dels jugadors. És per això que una de les principals demandes dels usuaris era que el joc mostrés automàticament el límit de tutis diari, sobretot perquè com més va més usuaris se centren exclusivament a trobar els tutis del dia. Amb els nous canvis d’avui, aquest desig es farà realitat, i el Paraulògic mostrarà per defecte el total de tutis juntament amb la informació sobre total de paraules.

Aquest canvi, tanmateix, només apareixerà per aquells qui hagin activat l’opció de mostrar el nombre de paraules possibles. Si encara no l’heu activada, caldrà que pitgeu el botó “?”, situat a dalt a la dreta de la pantalla del joc, que obrirà un menú desplegable amb diversos apartats. A “Preferències”, hem de marcar l’opció “Mostra la puntuació i el nombre de paraules possibles”. Això obrirà un quadre de text a la pàgina principal del joc que ens indicarà el nombre de paraules que hem trobat (sobre el total), el nombre de tutis que hem trobat (sobre el total) i la puntuació obtinguda (sobre el total de punts).

A banda d’aquesta modificació, el Paraulògic també deixarà de mostrar el missatge “Incorrecte” cada vegada que s’introdueix un mot que el sistema no accepta. Amb aquest canvi, els creadors en volen posar de manifest que molts dels mots rebutjats no són incorrectes en si mateixos, sinó que senzillament no s’adiuen als requeriments del joc; és a dir, que no apareixen a la versió en línia del diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans (DIEC). El joc, de fet, ha estat objecte d’intensa polèmica per rebutjar mots d’ús general, com ara “tiet -a”, que el diccionari no contempla.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes