L’històric etarra i excap del ‘comando Barcelona’ d’ETA, Felipe San Epifanio San Pedro, àlies ‘Pipe’, ha abandonat aquest divendres la presó d’Herrera de la Mancha (Ciudad Real) després de complir 23 anys dels 250 als quals va ser condemnat per diferents atemptats, segons han confirmat a Europa Press fonts de la lluita antiterrorista.

En sortir del centre penitenciari, el reclús ha estat rebut per familiars i amics. Posteriorment, s’ha traslladat a la capital biscaïna, en la qual està previst que aquesta tarda rebi un homenatge.

Felipe San Epifanio va ser diputat al Parlament Basc en representació d’Herri Batasuna entre el 1987 i el 1990. Va fugir a França el 1991 i va formar part del ‘comando Barcelona’ de la banda terrorista fins que va ser detingut el 28 d’abril del 1994 a la ciutat comtal.

‘Pipe’ té davant seu una llarga condemna per complir derivada de les nombroses condemnes imposades per l’Audiència Nacional, que el va condemnar a 41 anys pels delictes de pertinença a banda armada, tinença d’explosius, i els delictes continuats de falsificació de matrícules i falsedat en document oficial.

Va participar en l’assassinat del coronel Leopoldo García a Barcelona i va ser condemnat a 44 anys per extorquir empresaris, i a 18 anys per l’atemptat contra policies.

També va ser condemnat a 149 anys i 3 mesos de presó per haver col·locat diversos artefactes explosius a dos restaurants del Port Olímpic de Barcelona, on cinc persones van resultar ferides, una de les quals va perdre el fill que esperava.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]