Rieu una miqueta, que avui hi ha reunió amb Bolaños

  • El gest, reunir-se, ho és tot. És tot el que necessita Madrid per a continuar embolicant la troca mentre el govern de Catalunya es degrada més i més

VilaWeb
Un llibre del ministre del PP José Manuel Garcia Margallo, al despatx oficial de Pedro Bolaños. Fotografia de Javier Lizón

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Comencem, per no anar-nos-en més enrere encara, per l’espionatge als polítics catalans amb Pegasus. Continuem amb el gravíssim dèficit d’inversions i l’escàndol monumental de l’incompliment de les inversions pactades a Catalunya. O amb les causes obertes encara contra militants independentistes. Recordem el vot en contra del PSOE, aquesta mateixa setmana, a la proposta que el català es puga fer servir al congrés espanyol. Afegim-hi la imposició del 25% de castellà a les escoles catalanes i la posició de l’executiu de Pedro Sánchez, favorable en tot moment a la imposició judicial. I, per si no n’hi havia prou amb tot això, posem-hi la humiliació del govern català, perquè el que han fet és humiliar-los, en el tema dels Jocs Olímpics d’Hivern. Rematem-ho recordant que fa dos mesos que el president de la Generalitat ha demanat una reunió amb Pedro Sánchez per a parlar del cas Pegasus, infructuosament, i que la segona i darrera reunió de la famosa taula de diàleg i negociació es va fer el setembre de l’any passat.

Aquesta és la situació –i insistesc que només parle dels darrers mesos, si anem enrere és molt pitjor encara. Aquest és el tracte, despietat, que el govern de Catalunya rep del govern espanyol i del Partit Socialista. Però, malgrat tot això, la consellera Laura Vilagrà es reunirà avui a Madrid amb el ministre Félix Bolaños, i d’aquesta manera ja torna a haver-hi el rum-rum del diàleg. Que si això obrirà pas a una conversa directa entre el president, Pere Aragonès, i el president espanyol, Pedro Sánchez. Que si la taula de diàleg podria reactivar-se. Que si hi ha un gir a la Moncloa. Bla, bla, bla. La consellera farà mala cara, potser tornarà a posar una taula a la Putin, ben lluny l’un de l’altre, però el missatge que inunda l’ambient, ben amplificat des dels mitjans que els uns i els altres controlen, és el que és. El gest, reunir-se, ho és tot. És tot el que necessita Madrid per a continuar embolicant la troca. És així de fàcil, és així de barat per al govern espanyol i els socialistes, és així d’humiliant per al govern català. I més enllà encara, per a uns ciutadans atònits, cansats, desgasts, decebuts i farts de la inoperància de la Generalitat i dels partits del 52%.

I el més greu de tot és que sabíem perfectament que això passaria. El 2018, quan la nostra situació política i la vibració del país eren tan diferents, vaig advertir en aquest editorial que Pedro Sánchez estava convençut que “amb una política de gests, fins i tot de gests inconcrets”, ja en tindrien prou “per a desbaratar el moviment republicà i impedir la concreció del projecte independentista”. Amb l’excusa que ells no envien la Guàrdia Civil sinó que negocien, en realitat, l’única cosa que vol Sánchez  és “guanyar temps per al seu projecte nacional i per al seu projecte partidista”.

I això és exactament el que ha passat. Espanya ha tingut prou de prometre una negociació com més va més inconcreta i més buida per aconseguir que els partits polítics independentistes abandonen la reivindicació de la independència com un objectiu concret a curt termini.

Però ara, de sobte, torna el cinisme. Perquè els interessa a ells. El govern espanyol, després d’haver quedat pràcticament soterrat en termes polítics a Andalusia diumenge passat, ara decideix que ha arribat l’hora de tornar a parlar amb el govern de Catalunya, i després de dos mesos de menystenir el president Aragonès i les seues demanes de reunió, després d’un any sense ni tan sols parlar de la taula de diàleg, ara envia l’ínclit ministre Bolaños a parlar amb la consellera Vilagrà, ben desprestigiada ella, després d’haver fracassat amb el projecte dels jocs i, en conseqüència, marcada per un dubte enorme sobre la seua capacitat negociadora. I el govern de Catalunya, captiu de l’obsessió irracional de no alçar-se mai d’una taula tan inconcreta i que tan sols és útil per a l’enemic, hi cau de quatre potes, s’empassa totes les humiliacions, s’ajup, es degrada una miqueta més encara i agafa l’AVE.

Refer ponts, diuen. Va, rieu una miqueta.

 

PS1. Per si algú considera que no és correcte riure’s del govern, diré que si això fos un govern i el govern espanyol ara volgués parlar, imposaria una condició de silenci. Després de tantes humiliacions, un govern decent i mínimament professional negociaria en secret i només quan pogués presentar alguna cosa clarament beneficiosa per a ell accediria a fer una conferència de premsa i anunciar, havent cobrat per avançat, que es reprendria el diàleg. Com no voleu que riga?

PS2. Mónica Oltra ha abandonat tots els càrrecs institucionals. Era la decisió més sensata que podia prendre, tal com vaig explicar en aquest editorial de la setmana passada. Però se n’ha anat perquè ningú no volia que seguís. I que n’és, de cruel, la política. Fins ahir, tots escenificaven una cosa que sabien que no passaria –quin xou més cínic, el de Compromís, dissabte al riu. Però en realitat ningú no estava disposat a abandonar el govern, i perdre el càrrec, només per defensar una situació personal que no s’aguantava.

PS3. Avui presentem Fronteres a Palma. L’acte, organitzat per la llibreria Quart Creixent serà a Ca n’Alcover a les set. Ens hi trobarem si us ve de gust.

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Josep Usó
Josep Usó
21.06.2022  ·  22:10

El presumpte govern català també és un cadàver polític, com el de Madrid. Allà els morts soterren com Déu mana els seus morts. Nosaltres riem, que els morts són ells.

Adrià Arboix
Adrià Arboix
21.06.2022  ·  22:17

Patètic. I trist.

Pere-Andreu Ubach
Pere-Andreu Ubach
21.06.2022  ·  22:19

Que riguem, dius? I a continuació què? Tornem a vitar als partits del 52%? Au! Que no ha estat res!

Joan Benet
Joan Benet
21.06.2022  ·  22:20

No hi ha més lema ni més projecte que el de cobrar a final de mes.
Si els tornem a votar, els que ens ho hem de fer mirar som nosaltres, no ells. No sé que em fa més vergonya, si que em governin o formar part d’un país amb tan poca autoestima i tan nul criteri que vota aquesta colla de vividors. Fa que fotre el camp d’aquí comenci a ser una necessitat inajornable.

Joan Rius
Joan Rius
21.06.2022  ·  22:23

Subscric tot el que diu en Vicent. És un govern discapacitat per a governar segons el mandat que el poble de Catalunya els va atorgar. Per tant, que caigui com més aviat millor.
M’estic llegint Fronteres i he de dir que és fàcil i agradable de llegir perquè està estructurat en forma de relats curts amb el denominador comú de les fronteres i, a més, té valor testimonial… És com entrar al món de l’autor i veure-hi a trvés dels seus ulls. Enhorabona!

Camí Tous
Camí Tous
21.06.2022  ·  22:26

Sento vergonya i em sento humiliada per part del govern català. A la vegada, penso que ERC i l’estat espanyol fan teatre pactat de molt mala qualitat. És impossible que siguin tant babaus i inútils. La malícia i ineptitud d’aquests polítics no és espontània…tot està premeditat i pactat.
Tu fes veure això i jo diré això altre i m’enfadaré molt i tu em respondras i una altra vegada fins al ridícul d’uns governants que s’estan enfotent dels ciutadans.
Us els creieu? Jo no. Estic esperant les properes eleccions, siguin locals o espacials, tant me fot!

Josep Salart
Josep Salart
21.06.2022  ·  22:30

Riure no, si us plau. No estem per riure.

Fins aquí ens ha portat la genuflexió d’ERC amb l’Oriol Junqueras i l’Opus al capdavant.
No oblidem que el seu assessor i tertulià del canal colonial, Sergi Sol, es un articulista de La Razón.

El que preocupa es que, potser un dia, ens adonarem que VilaWeb, per por i/o per “dinerons” sempre ha estat a prop d’ERC i bastant lluny dels independentistes de pedre picada.
Si, aquells disposats a tot.

Carles Serra
Carles Serra
21.06.2022  ·  22:33

Vicent que trist tot plegat, tants esforços i esperances per ser lliures d’aquesta espaÑa franquista i corrupte i ja veus Vicent, aquest que ens parlaven de llibertat, han resultat col.laboracionistes per APALANCAR tot aquest sistema espaÑol ep!!! i viure d’ell; quin fàstic Vicent quin fàstic

Guillem Canet
Guillem Canet
21.06.2022  ·  22:34

El govern son una colla de barruts , indecents i incompetents.

Compromis zero amb els electors. Mes ben dit se n’en foten directament.

Francesc Rosés
Francesc Rosés
21.06.2022  ·  22:36

Tinc el pressentiment que la gent n’està fins als nassos i que aquest 11-S és possible que torni la gentada però per maleir a tots aquests polítics. L’enemic, el tenim a casa.

Pel que fa al vot, n’estic fart de votar amb pinces al nas per allò d’optar pel mal menor. Si no hi ha ningú que em convenci, i de moment, no hi ha ningú, votaré en blanc.

Antoni Soler
Antoni Soler
21.06.2022  ·  22:37

Vist lo vist,l’ única conclusió q es pot treure es q el govern català està plenament impregnat de .masoquisme politic

Mª Teresa Brasó
Mª Teresa Brasó
21.06.2022  ·  22:43

Quin desastre de Govern que tenim. Sento molta molta vergonya……..ERC que hi aneu a fer a Madrid aneu a possar-vos als seus peus.
Realment Vicent fa riure….

Anna CASACUBERTA
Anna CASACUBERTA
21.06.2022  ·  22:45

Tenim uns polítics que no arriben ni a mediocres. Cal fer-los fora del govern com més aviat millor.

Ricard Palomar
Ricard Palomar
21.06.2022  ·  22:50

Homer Simpson fotent-se un donut als comandaments de la central nuclear de Springfield, es molt menys patètic que el Govern als comandaments de la gestoria espanyola q es la Generalitat
Jo crec que els agrada sentir-se humiliats i/o que la paga i beneficis que els suposa als nostres polítics ser on son, fa que tota la resta se’ls en foti

Berta Carulla
Berta Carulla
21.06.2022  ·  23:16

El que necessitem són idees, de confrontació, de desobediència. Expressar-les per posar-los nerviosos, però dur a terme unes altres, les dites en secret, per descol·locar-los i crispar-los, demostrar capacitat d’organitzar-nos, altre cop. Només per això ni que sigui. Què fem? No necessitem fer propaganda d’aquests merdosos, ni que sigui per parlar-ne malament o criticar-los. La Laura Vilagrà que se la quedin a Madrid, fa joc amb aquelles àrpies que tenen, guarnides al barri de Salamanca amb un gust més que dubtós. El que necessitem aquí és parlar de les endimoniades ganes que tenim de fer castells amb les llambordes del carrer i desubicar els cointàiners que tampoc serveixen per gaire, a Barcelona. Expressar el nostre afany de mostrar a la decadent alcadessa què significa veritablement restringir el tràfic i com s’encadenen ú d’octubres consecutius tot el mes de setembre. Hauríem d’expressar tot allò que els faci venir un mal de ventre incurable..

Frederic Varela
Frederic Varela
21.06.2022  ·  23:17

És una fugida cap endavant dels dos Governs, el d’aquí i el de Madrid. I què busquen guanyar-hi? Temps, que és l’única cosa que ambdós els interessa. Tant se val si els uns han de mentir fins a l’esperpent i els altres s’han d’humiliar com mai ho havia fet cap Govern en la llarga i trista història de Catalunya. Tan sols instint de supervivència política, mantenir el poder a qualsevol preu.

Lluí Mor
Lluí Mor
21.06.2022  ·  23:20

Ja n’hi ha prou senyor Partal de blanquejar i fer com si els d’ERC no sabessin el que fan.
En son conscients, ho tenen tot parlat i voste ho sap igual com jo.
Senyor Partal, voste també està fent la política de l’astruç.
Som un poble de gallines i tenim el que ens mereixem!!!!

Jaume Riu
Jaume Riu
21.06.2022  ·  23:21

VILAGRÀ HA ESTRIPAT LES CARTES
El plaer de riure el reservo per l’humor intel·ligent i la sàtira ben construïda, amb imaginació.
Els despropòsits que ens recorda l’editorial, no em fan riure, però sí que sento l’efecte d’un plaer morbós, alliberador.
Fa més de quatre anys que sabem la inutilitat de seguir jugant a l’autonomia i hem hagut de suportar eleccions, formacions de govern amb pactes postelectorals a Madrid i a Barcelona que no hauríem votat mai.
Bàsicament junts, socialistes, republicans i comuns, tots quatre amb un posat moralment superior, han seguit fins ara jugant a cuinetes amb l’autonomia, però s’ha acabat el joc.
Vilagrà ha estripat les cartes, i gairebé res no tornarà a ser com abans, perquè tenim memòria.

ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
21.06.2022  ·  23:37

Mira que fa anys que observe els moviments polítics de la meua nació.

Fins que els catalans no aprenguem a gestionar els temps contra l’enemic, no treurem l’aigua clara.

I d’entre tots, els pitjors som els valencians que mai tenim un pla. Els illencs, almenys, callen i no mostren la jugada encara que vagen de catxa.

La valencianització orxatera dels principatins és un fenomen nou i inèdit a escatir.

Josep Blesa (València)

Joan Font
Joan Font
21.06.2022  ·  23:44

Ja fa temps que ho dic. Al darrera de la penosa i traïdora actitud de la Generalitat hi ha la por del Sr. Oriol Junqueras de tronar a la presó.

Josep Jallé
Josep Jallé
21.06.2022  ·  23:55

Benvolgudes, benvolguts … director: el que has resumit és de traca i mocador, propi a les envistes de la revetlla de Sant Joan. De tot plegat, vergonya senyors … vergonya!. Salut!.

Miquel Amorós
Miquel Amorós
21.06.2022  ·  23:59

Veig molt pessimisme o això no m’agrada.
Hi ha algunes coses per celebrar últimament, que són positives.

Com l’impressionant video de La Patum de Berga, amb la monumental estel. lada baixant a la plaça mentre se senten les veus de tothom cantant els Segadors.

O la iniciativa d’avui al Congreso de los Diputados, per parlar amb català i euskera per part de Diputats catalans, valencians i euskalduns.

Els primers brots verds?

Gerber van
Gerber van
22.06.2022  ·  00:04

L’ANC té un tema per la mani de 11-S vinent: que el govern dimiteixi ara ja. L’únic motiu pel qual la podria a tenir èxit. Si la bomba no explota abans. Perquè molta gent són indignada i se sent molt humiliada pel que hauria d’haver estat el nostre govern.

Els qui vindran després serà igual, però així no és pot continuar de cap manera.

Andrés Flores
Andrés Flores
22.06.2022  ·  00:08

Socialistes, populars i Vox són el problema d’una Espanya que no té remei.
El problema de Catalunya és el baix nivell dels d’aquí. Només necessiten un punt de valentia amb la que suplir la seva falta d’intel·ligència (extrema en el cas d’Esquerra). Al PSOE o llista de reclamacions (traspassos directes i dimissions per Pegasus) o moció de censura.
Per què no? Por a la dreta? Què més poden fer en contra de Catalunya? Mes repressió? Carregar-se l’autonomia? Generar un milió més d’independentistes?

Lluís Paloma
Lluís Paloma
22.06.2022  ·  00:10

Com ho hem de fer per a forçar eleccions? No podem esperar a febrer de 2025. La situació és gravíssima.

Ramon Perera
Ramon Perera
22.06.2022  ·  00:22

El procés de la independència s’ha de fer sense que els partits polítics el puguin controlar. Així ho demostra l’experiència de les consultes iniciades a Arenys de Munt i de l’ANC del començament. Per tant, el nus del procés no rau en a qui votar o a qui no votar. Criticar els polítics que tenim pot estar justificat però no ens fa avançar. Fa falta alguna altra cosa.

ASERET ALMAR
ASERET ALMAR
22.06.2022  ·  00:27

El govern efectiu. Quina llàstima que fan.

Melitó Camprubí
Melitó Camprubí
22.06.2022  ·  00:27

Riure pot ser terapèutic. L’humor, el bon humor, segur que ho és. La qüestió no es tan riure’s, o no, del govern. La qüestió és si hi ha alguna organització popular capaç de canviar aquest estat de coses aconseguint dos milions de vots a les urnes.
Jo diria que no hi és i que, a part de riure, cal crear-la.

Josep Vilà
Josep Vilà
22.06.2022  ·  01:02

Joan Font ho diu clar: el tracte de Junqueres l’allibera a ell i ens empresona a tots. Maleïts llaços grocs que esdevingueren succedanis inofensius del crit original d’independència.
Com diu na Berta: no els donem més corda als usurpadors de somnis i tornem al nostre camí: el de crear el nou Estat d’Europa, amb idees i amb accions concretes.

Marcel Barbosa
Marcel Barbosa
22.06.2022  ·  06:04

Jo m´en ric dels que se´n riuen cada dia dels governs d´allà i d´aquí però… esperem al sofà per a tornar a riure l´endemà.

Carles Blas
Carles Blas
22.06.2022  ·  06:10

Delenda Carthago est. El govern ha de plegar. N’estic fart que s’em riguin a la cara. La idea d’una diada amb el lema el govern ha de plegar es ciència ficció. L’ANC i Òmnium són del mateix cantó que el govern.

Joan López
Joan López
22.06.2022  ·  06:37

Com no tenim res a fer amb aquet govern,i ja le hem dit de tot i passan olimpicament dels votans, compren cavas i escumossos per la revetlla de sant joan i un bon tross de coca de llardons i apa,visca catalunya lliure de venuts i botiflers !!!

PAU BOLDU
PAU BOLDU
22.06.2022  ·  06:39

ERC treballa per España, sou esclaus del Sanchez, que té al junqueras com la seva minyona, gràcies al seu indult, lligat amb una cadena pel coll. Esclavisme del s.XIX, junquerisme repugnant, inhumà, de persona totalment sotmesa

Josep Calbet
Josep Calbet
22.06.2022  ·  06:43

Teniu cap dubte de que si ERC haguès guanyat les eleccions del 21D del 2017 la vergonya no hagués començat a fer-se evident llavors? Aneu fent memòria dels gestos Bé, el gener del 2018 no van investir al President Puigdemont i …tal, i tal, fins la penosa imatge al Parlament quan van llevar l’ escó al MHP Torra.
I, encara més, en Junqueras i cia, incloent l’ estat Ñ, estaven convençuts que l’ 1O no es faria. Què havien pactat amb la SSS?

Jordi Torruella
Jordi Torruella
22.06.2022  ·  06:50

Persones mediocres els polítics. Riure per no plorar. A la foguera haurien d’anar.

Secundí Mollà
Secundí Mollà
22.06.2022  ·  07:01

Podem parlar d’un Govern que no ens porta enlloc, discapacitat, submís, incompetent, d’un Govern de mediocres, que fa el ridícul, que és humiliat i tractat sense cap consideració. Podem parlar d’un Govern de gestos. Podem dir que “el gest és tot el que necessita Madrid per a continuar embolicant la troca” i podem canviar “Madrid” per “Govern de la Generalitat” i l’afirmació continuarà sent igualment vàlida i exacta.

Podem parlar d’un Govern inoperant, inconcret, desprestigiat, obsedit a no alçar-se mai d’una taula de diàleg que no existeix perquè necessita fer creure que alguna cosa fa.

Al remat, tot això són eufemismes educats. Parlem clar, tenim un Govern, que ha interioritzat la por, ha quedat paralitzat i ens destrueix l’autoestima. Literalment: un Govern que s’ha cagat a les calces. Això és el que tenim.

Santi Mañe
Santi Mañe
22.06.2022  ·  07:31

Potser a Barcelona l’hauríem de revautitzar com a Vichi

Carles Ortiz
Carles Ortiz
22.06.2022  ·  07:40

L’11 de setembre enderroquem el govern autonòmic.

Carles Ortiz
Carles Ortiz
22.06.2022  ·  07:40

L’11 de setembre enderroquem el govern autonòmic.

Jordi Nogués
Jordi Nogués
22.06.2022  ·  07:42

S’ha de ser masoquista per anar a Madrid a que s’et pixin a sobre!! Però és que a més aquesta genteta que mos vol representar no tenen ni tan sols el mínim de dignitat per anar per la vida!! Quanta vergonya!! I fins quant???

Salvador Molins
Salvador Molins
22.06.2022  ·  07:43

Vilagrà, Aragonès i tota la colla, ER, Cup i Junts, ja n’hi ha prou d’aquesta comèdia, dimitiu tots!

Plegueu!

Prou d’enganyar al vostre Poble!

Heu donat suport als enemics de Catalunya a cor que vols

Us heu venut.

Heu lliurat la llengua en mans de l’enemic. Sou uns traïdors i uns ineptes.

Vergonya, malparits!

Plegueu d’una vegada

Jordi Torres
Jordi Torres
22.06.2022  ·  07:49

Vicent, a mi la humiliació i la inoperància flagrants d’aquest govern ja no em fan riure, crec que he perdut fins i tot aquest últim recurs terapèutic. Només em fa reflexionar sobre com i quan podrem perdre de vista a aquesta colla d’aprofitats i enviar-los cap a casa.

Pepita Carlos
Pepita Carlos
22.06.2022  ·  08:04

Molt d’acord jo no penso anar votan a tots aquesta colla de vividors i inútils partits catalans, però que fem deixem entrar a mangonejar a tots aquest unionistes el nostre parlament.

Agustí Delgado
Agustí Delgado
22.06.2022  ·  08:17

Riure… o plorar?

Pep Agulló
Pep Agulló
22.06.2022  ·  08:47

LA HUMILIACIÓ CONTINUADA SENSE RESPOSTA…

No sé si existeix en català una paraula per definir una doble humiliació: la que fa Sánchez o qualsevol baró del PSOE a Aragonès i a Catalunya, i la que ens fa el mateix govern català als independentistes, amb la seva submissió i incompetència .

La segona la van votar molts independentistes, potser alguns enganyats, però aquestes alçades ja haurien d’haver superat l’error… Despulleu l’integrisme dogmàtic d’ERC que destil·la l’estúpida normalitat narcotitzant del dia a dia que ens imposen els mitjans que controlen…

Aquesta humiliació indigna i continuada que ens fa, el nostre govern, encara que a molts no ens representa, haurà de tenir conseqüències, perquè no hi ha col·lectiu humà que sense ser derrotat (1-O) pugui aguantar tanta pressió negativa, sense generar-ne respostes contundents…

És esgarrifosa la lleugeresa de les idees dels qui proposen obstinadament el joc de la famosa taula. No s’entén aquesta tossudesa metafísica per la qual el “gobierno” tard o d’hora haurà d’asseure’s a negociar… Que la realitat no ens aixafi l’obstinació política.

Des del carrer la nostra munició ha de ser primer contra els enemics de dins…

Roger Puig
Roger Puig
22.06.2022  ·  08:54

Què ha de passar perquè ERC deixi de fer-li el joc al PSOE, i de passada el ridícul. Què ha de passar perquè s’adoni que la taula de diàleg és una presa de pel i un donar allargues del govern de Madrid per intentar esgotar la legislatura.
Si ERC fos transparent, marcaria uns objectius clars a assolir a la reunió d’avui que determinessin la continuïtat o no d’aquesta taula de diàleg que si alguna cosa ha aportat a Catalunya és el convenciment que la única via possible és la unilateral.

Albert Miret
Albert Miret
22.06.2022  ·  09:03

Cap comportament del govern PSOE ens pot sorprendre. La traïció porta implícita a curt i mig termini l’esclavitud del propi traïdor. Es necessita ser neci per no saber que les coses en la realitat, són així. Avui, madrit simplement juga a humiliar Catalunya per entretenir-se i a jugar amb ell com fa un gat amb un ratolí ja caçat, però aquí a més el ratolí paga el beure.

Víctor Torguet
Víctor Torguet
22.06.2022  ·  09:21

Hem de fer fora de tots els àmbits de lideratge a ERC i JUNTS (una vegada s’han desfet del MHP Puigdemont i descoberta la veritable capacitat de la Laura Borràs) i deixar molt clar a la gairebé irrellevant CUP que la seva estratègia (per dir-ho d’alguna manera) es de parvulari.

Fem fora a tots els líders polítics fake-indepes. Això serà també un avís als líders socials soft-indepes (ANC) i kinder-indepes (Omnium).
Considero que abstenir-se en properes eleccions, com a votant indepe, segueix donant massa força als partits renegats, traïdors, col·laboracionistes i covards (ERC i JUNTS, amb la CUP mirant-s’ho de lluny mentre es pren una fanta).

Darrerament veig molt d’opinador professional (és a dir que guanya diners amb això i que deu cobrar dels de sempre) que ens vol empènyer a l’abstenció.

El que hem de fer és crear una nova plataforma electoral plural, 100% Independentista i lliure de polítics professionals. Lliure dels partits fake-indepes. Amb ADN purament democràtic. Amb gent molt vàlida, compromesa i disposada a ser reprimida pel feixisme espanyol, però activant les màximes proteccions d’acord a l’aprenentatge d’aquests anys. Una plataforma d’acció i no de farsa.
Organitzem-nos. Guanyem !!!
Fem la Independència ara, per què esperar més ??

Alexandre Pallarès
Alexandre Pallarès
22.06.2022  ·  09:37

Exigeixo al Govern de la Generalitat de Catalunya, si us plau, un mínim, un mínim, només un mínim, , de DIGNITAT!

Oriol Ribera
Oriol Ribera
22.06.2022  ·  09:38

Un govern Catalá rendit i botifler, DUI ja

Tomas Pérez
Tomas Pérez
22.06.2022  ·  09:39

Gràcies, apreciat director però ja se’n riuen prou ells de nosaltres i resulta massa trist. I a més els fan anar a Madrid ni venen ací, perquè siguin la riota de tothom al regne i se’ls i pixin a sobre. I ells cofois i aniran. Vergonya!
A fer què? A negociar què? Amb qui?…… Aquesta pel·lícula l’hem vist mantra de vegades i amb spoiler previ. Només ens cal esperar s’esgoti el temps que els hi queda de traïció i preparar-nos per l’embat que arribarà. En qualsevol cas gràcies per mantenir-nos en alerta.

Albert Tomàs
Albert Tomàs
22.06.2022  ·  09:51

Cal dir a la cara als nostres representants que fan vergonya i exigir-los demanar disculpes al seu electorat i que se’n vagin cap a casa després que hagin executat un frau respecte del programa i de les seves proclames en demanar el vot i la confiança per “culminar la independència”.

Martí Bas
Martí Bas
22.06.2022  ·  10:03

Pineda de Mar passarà a la història per ser el poble del president titella.

M. Carme Serrat
M. Carme Serrat
22.06.2022  ·  10:04

Des de la decisió política de no implementar la república, o sigui el mandat del poble, va quedar clar que aquesta classe política no ens portaria enlloc. Després es va substituir la demanda d’independència pels llaços grocs. Al meu entendre el poble hi va caure de cuatre grapes, és el què volien. Als soldats ferits sel’s cuida i sel’s deixa reposar, la lluita pels ideals ha de continuar.
Van venir eleccions i la majoria els va tornar a votar, i a les espanyoles també, per ser presents on no ens tenen en compte?
No he entès mai com és que l’independentisme majoritari es lamenta, s’enfada, critica, però ha continuat votant als mateixos elements. Des de llavors continuo pensant que el cordó umbilical no s’ha trencat per la majoria.

Mònica Vidal
Mònica Vidal
22.06.2022  ·  10:25

Llegeixo en el CV de la senyora Vilagrà que és licenciada en ciències polítiques per la UAB i que té un màster en direcció pública per ESADE. Sospito que alguna coseta li hauran regalat perquè ni en política ni en direcció pública sembla que hagi excel·lit. Esclar que, hoste del partit en el que milita, potser, pobreta, no pot fer res més que limitar¡-se a ser ‘La voz de su amo’. Partits, S.A. i nosaltres anant pagant sous. I quan dic ‘nosaltres’ em refereixo, també, a tots aquells catalans que, tot i no sent independentistes, es lleven a las cinc del matí per acudir a la feina perque Rodalies no funciona; que paguen els autònoms però del fruit dels seus impostos no en perceben ni cinc cèntims, que veuen amb estupor que el govern més d’esquerres de la paupèrrima història d’Ñ, en política social, els aboca de nou ano-res perquè les lleis que promulga el Parlament que ha votat el poble de Catalunya són ‘inconstitucionals’. I anar rient, com diu en Vicens.

Josep Ramon Noy
Josep Ramon Noy
22.06.2022  ·  10:41

Senyors, la mamella del diàleg (??) ja està esgotada i escurada, i no dóna per a més. De manera que España necessita ja inventar-se un’altre farsa, mentre torna a l’ordre tot plegat: El PP a governar i robar, i aquí a callar i recollir les engrunes del robatori general. Ah! i com a màxim deixarem que els catalanets es distreguin fent castells i ballant sardanes. S’ha acabat la broma!

Què s’inventarà ara España? aneu a saber… però tranquils que entre ERC, Comuns i l’enterramorts Illa ja trobaran alguna cosa. I Junts a seguir refundar-se…

Crispetes!… al menys fins uns quants diguem prou!

Joan Cuscó
Joan Cuscó
22.06.2022  ·  10:47

El front nacional español va avançant cada dia més, ja que no troba resistència, ans al contrari, col.laboracionisme per part d’un govern no digne de Catalunya (tauletes, diàlegs…)

Avança amb el 25 % del castellà, amb la repressió a independentistes valents, amb incompliment d’inversions bàsiques per la població, amb prohibicions d’actes de cultura popular (l’altre dia la Patum) i el que vindrà. No us estranyi que un veí denunciï que li molesten els castells i el so de la gralla.
Volen acabar amb Catalunya en tots els terrenys i si no fem res ho aconseguirán aviat.

Salvador Aregall
Salvador Aregall
22.06.2022  ·  10:47

La troca l’embolica el govern català, també. És aquesta cantarella política que, com el so del pungi a les serps, ens té a tots anestesiats. Això és el què creuen però jo frisso per una candidatura independent, ànims ANC, que tombi la cadira d’aquesta colla de “professionals” traïdors i també curts de gambals perquè estan matant la seva gallina d’ous d’or.

Josep Navarro
Josep Navarro
22.06.2022  ·  10:51

El sistema aquest de partits està corcat de valent. Les eleccions que fan per la seua cúpula, estan qüestionades pels vots d’ amics i saludats. Gent que viu dels sous que el partit els proporciona. Cal noves propostes més innovadores.

Antoni Díaz
Antoni Díaz
22.06.2022  ·  11:25

A vegades penso que aquestes actituts del nostre pseudogovern només coneixen o afecten a una petita part de la població, perquè sino els carrers foren plens de manifestants les 24 hores demanan la dimissió dels vividors.
Crec que caldria exemplar la base no tan sols de independentistes, sinó de persones políticament despertes amb capacitat de pensar.
Malauradament els governants, saben que aquest grup és una part insignificant, per això poden fer el que fan, sense cap oposició.

Josep Soler
Josep Soler
22.06.2022  ·  11:35

Estant molt d’acord amb lla gran majoria de comentaris que es fa en aquesta pagina, deixeu-me afegir-hi una aspecte nou, que em sembla commovedor i que fins diria que revolucionari, degut a la gran aportació d’ERC (i dels que els hi van al darrera, siguin de JUNTS, la CUP o qui sigui) a la governació del nostre país.
Es tracta de persistir, persistir i de persistir en tot allò que es fa, ni que sigui dolent o negatiu, com per exemple:
Es te un Conseller d’Educació com Josep González Cambray, que es baralla amb tothom i que queda manifestament clar, que no serveix per fer aquesta feina. Doncs be, la revolucionaria aportació es la de mantenir-lo en el càrrec, pels segles que siguin necessaris.
Un altre exemple seria: vist que no hi han inversions, vist que l’espoli continua, vist que la situació econòmica es explosiva, inventar-se l’enèsima operació d’Estat, que es tornar a fer unes noves Olimpíades amb l’Estat, per tal -en principi, si mes no – de distreure el personal.
Vist que no s’han entès. Vist que la oposició general es contundent per tots els cantons , no passa res, es tracta de seguir mantenint la candidatura, fins que sigui acceptada per tothom, ni que sigui d’aquí a cent anys mes (linea Cambray)
Un altre: per resoldre els conflictes amb l’Estat espanyol -si es que se’n te cap- cal mantenir una “Taula de negociació”, buida, pollada, trencada, tant li fa, els segles que siguin necessaris, per tal que la solució aparegui, que segur que apareixerà mes tard o mes d’hora, com passarà amb les dues opcions abans esmentades.
Que ningú parli de ridícul, que ningú parli de submissió, que ningú parli de deslleialtat amb el país extra. i que ningú parli de res, perquè fenòmens de la naturalesa com son en Sol, Tardà i el Rufián, si mes no, ja es cuidaran de fer-ho entendre a tothom.
Els Srs. d’aquest govern presidit per ERC es infal·lible -com el papa- i que ningú dubti que vol dir que no es pot equivocar mai.
I es aquesta la solució definitiva.

Aleix Gaus
Aleix Gaus
22.06.2022  ·  11:52

Ens hem deixat torejar pel govern central. Iara que pensem fer? Seguir les humiliacions de Madrid o donar un cop de puny sobre la taula i dir prou i anem directament a la DUI per la nostra llibertat com a nació que som

JOSEP SABAT
JOSEP SABAT
22.06.2022  ·  11:57

Absolutament vergonyós i humiliant el paper que està fent aquest “Govern”… A Madrid si que riuen…

enric llopis
enric llopis
22.06.2022  ·  12:58

El virreinat “independentista” de Catalunya fa temps que no té cap mena de credibilitat ni prestigi. Han venut Catalunya al feixisme espanyol per un plat de llenties. Això sí, amb càrrecs assegurats i les butxaques plenes..

Antoni Pardo
Antoni Pardo
22.06.2022  ·  13:10

Jo ja ho tinc clar: Visca el Front Nacional de Catalunya!

Maria Angels Fita
Maria Angels Fita
22.06.2022  ·  13:17

Gerber van, d’acord amb vostè. Però, a més de la protesta, hi ha d’haver una proposta.
Que sigui una llista amb gent nova, que sigui el que vulgueu. Però aqui tots ens queixem i ningú proposa res. Qué se’n ha fet de la llista de la ANC?
Berta Carulla, molt d’acord. Però per fer el que diu es necessita un grup de persones o una organització clandestines que coordinin totes les “revoltes”, que s’haurien de fer i desfer en un tres i no res, per evitar de tornar a patir ferits i represaliats inutilment. I doncs, ja hi tornem a ser. Es necessita logistica, advocats, gent per amagar manifestants o ajudar-los a escapar….Qui vol o pot organitzar-ho?

Mentrestant, Vilaweb hauria de començar a fer propostes i a entrevistar “outsiders” de l’independentisme, o convidar-los a una taula rodona pública on es posin d’acord en el que es pot o no es pot fer. O potser la taula hauria de ser secreta …. però amb les filtracions “necessaries”.

Vilaweb només ens explica tot el que no funciona (a casa nostra o a ca l’enemic) però ja no és suficient. Algú sap que de qué va una idependencia?. Ni la ANC, ni els periodistes, ni la gent del carrer com nosaltres.

No els ho perdonaré mai. Ens han robat el somni. Ni ERC ni la CUP ni Junts (malgrat que hi hagi gent vàlida -poca- a tots tres partits).

Daniel Mir
Daniel Mir
22.06.2022  ·  13:20

Jo també ho tinc clar: Visca el Consell per la República!

Albert Ventura
Albert Ventura
22.06.2022  ·  13:43

No es un tracte cruel. Es el que es mereixen i encara son bondadosos perque si van assassinar un munt de persones quan van financar i organitzar els atemptats de Barcelona em sorpren que encara no els hagin clavat sis trets per l’esquena. Ni tan sols cal que facin que sembli un accident.

Paola Polacco
Paola Polacco
22.06.2022  ·  14:30

Un altre editorial justament devastador. Si tan sols poguessim riure una mica. Per desgràcia, hi ha tot per plorar. No tenim ni temps per secar-nos els ulls com el govern que el suposat 52% d’independentistes van votar lliurement ens enterra més cada dia.

Miquel Riera
Miquel Riera
22.06.2022  ·  15:26

Mentre a Catalunya tinguem el 48,8% de colonitzadors unionistes i el gobern s´acoquini davant la represió continua politica i judicial, el 51,2% de independentistes nomes tenim l´opció de rellevar tots els politics que es diuen independentistes, peró que en realitat son els que sostenen l´unionusme i el govern corrupte espanyol, el que més els fa por als politics catalans es el creixament independentista, que sens dubte en un nou referendum es produiria

Roser Caminals
Roser Caminals
22.06.2022  ·  15:27

Podem comptar, com sempre, amb la incapacitat de Pere Aragonés per aprofitar la debilitat de Sánchez ara que l’ombra del PP creix sense parar. Qualsevol govern veritablement independentista en sabria treure rendiment.

PERE SIO
PERE SIO
22.06.2022  ·  15:57

La llista de greuges que dones Vicenç encara podria ser molt més llarga, però ERC no té dignitat ni vergonya. El seu objectiu polític ha estat entregar-se de forma gratuïta al PSOE i al Govern espanyol que s’autoanomena “el més progressista de l’història”.
A ERC poc els importa fer el ridícul, que s’en riguin, o els hi prenguin el pel. Els seus dirigents segueixen aferrats a les cadires, vivint de la política.
Ara després de la debacle electoral a Andalusia, Pedro Sánchez, el gran triler ja s’ha convertit en un cadàver polític i torna a jugar amb ERC. Però ningú dubti que el seguiran recolzant incondicionalment.
A les properes eleccions cap persona independentista hauria de votar als botiflers d’ERC.

Josep Gualló
Josep Gualló
22.06.2022  ·  18:28

ELS QUE MOREN CONGELATS EN UNA TORMENTA ELS HI QUEDA LA CARA COM SI HAGUESSIN MORT RIENT.

Doncs això.

Francesc Ermi
Francesc Ermi
22.06.2022  ·  19:09

Si el Barça es un reflex de Catalunya ara s’està demostrant que Catalunya pot ser un reflex del Barça.

El Bartu i la seva junts van enfonsar el club i l’Aragones i el seu govern estant gent el mateix amb el país.

Oriol Martí
Oriol Martí
22.06.2022  ·  19:13

Vaig fer un petit comentari ahir just darrere o amb alguna contribució mes posterior a Gerber van.
Em sorprèn que no surti. Potser no ho vaig fer bé.
No penso que escrigués res incorrecte, maleducat, perquè no és el meu estil. En absolut. He recolzat que no es pot vexar a ningú amb comentaris impropis.
Si hi ha algun element que s’hagi vist així, prego se’m digui, car vull que VW mantingui sempre la qualitat i la llibertat d’expressió.
Oriol Martí

Nicolás Bros
Nicolás Bros
22.06.2022  ·  19:24

D’ER era lògic, van acceptar un SI incondicional al PSOE a canvi de l’indult a Junqueres i ara no poden desdir-se. Però de Junts x Catalunya esperava almenys que fessin honor a la C de Catalunya, ara veig que era C de càrrec, Junts x Càrrec.

Josep Marrasé
Josep Marrasé
22.06.2022  ·  19:48

Aquest escrit va dirigit a tots els bons companys comentaristes que m’han precedit.
Entre tots ho heu dit ja tot. La diversitat d’opinions expressades, té la virtut d’implementar un raonament molt d’acord amb la realitat. Jo, de totes maneres, observo que, amb tot, emergeixen tres grans enemics de Catalunya que cal combatre de la millor manera que el nostre lliure albir pugui decidir i molt d’acord amb la magnitud del problema. Goso expressar-me amb pregona subjectivitat, i us en demano perdó, espero no ferir susceptibilitats. Els tres grans enemics són:
1-.Justícia europea inexistent´
2-.L’estat espanyol, en tots els seus condicionadors.
3-.El maldestre i poc patriòtic govern català, ai las!
Cal, per part nostra, molta intel·ligència, capacitat de treball, perseverança i patriotisme, car la feina a fer és ingent i no gens fàcil. Potser seria necessari, per començar, de convèncer la Unió Europea, car les seves deliberacions, en el sí de la justícia no s’ajusten gens a allò que la realitat els mana fer. Si aconseguim una Unió Europea més justa, els altres dos enemics seran més fàcils de batre. Gràcies per llegir-me, si així és. Salut.

JORDI SEDÓ
JORDI SEDÓ
22.06.2022  ·  21:55

Del govern català ja fa molt temps que no n’espero res de digne i valent. M’inquieta més la inacció de l’ANC i el CXR, o que només pensin en kumbayades com les llums als cims dels Pirineus o fer una consulta sobre el jocs d’hivern. Que Déu ens agafi confessats.

Joan Puyo
Joan Puyo
22.06.2022  ·  22:34

Quan no es veu cap mena d’objectiu polític al comportament del govern unionista de la Generalitat, la conclusió evident és que s’hi mantenen per pur interès particular: sous generosos i futur professional.
Però cal recordar-nos que les institucions només són una de les potes de l’acció política. I no necessàriament la més important.

Pere Planella
Pere Planella
23.06.2022  ·  00:10

Vull recorda que el 1-O la victòria va ser nostre i que de moment la tenint suspesa, l’estat espanyol va venir a Catalunya amb militars de la GC i PN no portaven armes de foc però van venir ven protegits i amb tota classe d’estris per derruir portes i porres per fer mal, en principi volien requisar tot l’armament (urnes)dels catalans, els rebels catalans ens varen organitzar amb una defensa passiva per protegir el nostre armament(urnes)ho vam aconseguir en la majoria dels llocs l’adversari ens va requisar poques armes (urnes), la lluita va durar fins a la tarda, l’adversari després de derruir portes i tot el que tenien per davant apallissant gent amb escarni i sang el poble català va continuar la lluita i l’adversari es va donar en retirada, l’adversari ho sap molt bé que va perdre, només ens queda aixecar la suspensió i fer efectiva la victòria.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes