Quan surten les notes de tall de la selectivitat 2024?

VilaWeb
Alba Tebar Gutiérrez
02.06.2024 - 21:40
Actualització: 04.06.2024 - 13:49

La nota de tall de la selectivitat 2024 és la qualificació més baixa amb què es pot accedir a un grau o titulació concrets. Cada any varia segons l’oferta de places i la demanda dels estudiants i, per tant, el procés d’adjudicació es fa d’acord amb la nota obtinguda als exàmens. Cal esperar a la correcció definitiva de totes les proves; per això encara no s’ha fet pública la data.

Sigui com sigui, les notes de tall molt probablement es faran públiques a mitjan juliol. L’any 2023, Catalunya es van publicar el 13 de juliol, hores després de la publicació de la primera assignació. 

De totes maneres, i orientativament, podeu veure les notes de tall de l’any passat del País Valencià, les Illes i Catalunya.

Quan surten les notes de la selectivitat 2024?

Al País Valencià els resultats es faran públics el dia 14 de juny i es podran demanar revisions els dies 17, 18 i 19. A les Illes i a Catalunya, s’han de fer públics el dia 19 de juny i se’n podran demanar revisions els dies 19, 20 i 21.

Quan és la convocatòria extraordinària de selectivitat 2024?

Els alumnes que no superin la selectivitat 2024 tindran una segona oportunitat. Al País Valencià la convocatòria extraordinària serà els dies 2, 3 i 4 de juliol, al cap d’un mes. A les Illes, els dies 9, 10 i 11 de juliol. A Catalunya, en canvi, serà passat l’estiu: el 3, 4 i 5 de setembre.

Com es calcula la nota de tall?

A partir del moment que es comuniquin les notes, cada estudiant es podrà calcular la seva nota de tall. Cal tenir en compte la nota mitjana de batxillerat, que computa un 60% de la nota final –sobre 10 punts–, i la nota obtinguda a la fase general, que representa el 40%. A més, els qui s’hagin examinat de la fase específica podran sumar-ne fins a quatre més i arribar a un màxim de catorze punts. Podeu calcular la nota de tall en aquest simulador.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor