Sis canals de YouTube i un compte d’Instagram que us ajudaran a preparar la selectivitat

VilaWeb
Redacció
01.06.2023 - 21:40
Actualització: 02.06.2023 - 18:12

Falta menys d’una setmana perquè milers d’estudiants s’hagin d’encarar amb les proves per a accedir a la universitat (PAU) i, per tant, toca estudiar de valent. Els alumnes que es presenten a la selectivitat 2023 han de fer entre cinc exàmens i vuit, concentrats en tres dies. Cada prova dura una hora i mitja i els resultats es valoren sobre catorze punts. Una bona preparació i una planificació dels estudis és clau per a reeixir en els exàmens. Per això us oferim un recull de canals de YouTube i de recursos en línia per a preparar-vos d’allò més bé.

Lluna Pineda

Lluna Pineda és una professora de filosofia que crea materials i recursos en línia. En el seu canal, que té més de 63.000 seguidors, hi penja vídeos d’esquemes en què explica les diverses teories dels pensadors més destacats de la història de la filosofia. Hi podreu trobar teories de filòsofs que van de Tales de Milet o Pitàgores fins a Locke, Descartes i Plató, passant per Aristòtil. També fa vídeos explicant els corrents de pensament: racionalisme, empirisme, il·lustració… Enguany els autors seleccionats per a l’examen de selectivitat han estat Plató –de l’època antiga i medieval–; Descartes, Locke, Hume i Kant –de l’època moderna–; i Mill i Nietzsche –de l’època contemporània. Així doncs, en aquest canal de YouTube hi trobareu tot allò que necessiteu per a preparar l’examen de filosofia de les PAU.

La Pissarra

La Pissarra és un canal de YouTube que també té una pàgina web en què es pengen materials educatius per a batxillerat i per a l’ESO. A l’hora de preparar els exàmens de selectivitat, hi trobareu vídeos de diverses matèries de ciència com ara física, química, electrotècnia i matemàtiques.

Parlem d’Escriure en Català

Parlem d’Escriure en Català és un canal de YouTube on podreu trobar consells i tècniques per a redactar, trucs per a millorar l’ortografia, la gramàtica i l’estil dels vostres texts; recursos de redacció i correcció; exercicis de llengua; i fins i tot correccions de texts en directe. Vídeos de tota mena que us permetran de preparar de manera amena i divertida no tan sols l’examen de llengua de les PAU, sinó qualsevol prova en què hàgiu de redactar.

Lletraferint 

Lletraferint és un canal de YouTube que dirigeix en Roc, un filòleg que comparteix tota mena d’inquietuds culturals. Penja vídeos de temàtiques diverses, però la literatura i la llengua catalana en són dos dels eixos principals. Tampoc no hi falten vídeos de preparació d’exàmens, com els de la selectivitat, amb trucs i consells per a aprovar la prova de català.

Matemàtiques amb Bogdan

Matemàtiques amb Bogdan és un canal de YouTube amb vídeos explicatius d’aquesta matèria per a alumnes de secundària, però també de batxillerat i de la universitat. Hi trobareu contingut en què es resolen exercicis, explicacions teòriques i vídeos específics per a preparar les proves de selectivitat.

Toqueu la Història

Toqueu la Història és un canal de YouTube d’una professora que us ajudarà a entendre i conèixer els fets més destacats de la història a partir d’esquemes audiovisuals. Sobretot s’adreça a estudiants d’ESO i de batxillerat, però també hi trobareu material específic per a preparar les PAU.

La Selectivitat 

Tenir bons apunts és clau per a fer un bon examen i per a obtenir la nota més alta possible. Doncs precisament per això s’ha creat el compte d’Instagram @laselectivitat. Amb més de 31.000 seguidors, han creat un Drive compartit per a tothom on trobareu tots els apunts per a preparar les PAU, classificats per matèries i per temes. També hi trobareu exercicis pràctics que us ajudaran a preparar-vos, contactes d’alumnes de les principals universitats de referència de casa nostra i grups de Telegram per a estudiar. Així mateix, tenen presència a Twitter i a TikTok, on els podeu seguir perquè us donin consells i perquè, alhora, us facin més amè l’estudi amb una bona colla de mems sobre la selectivitat i amb vídeos d’artistes que us desitgen molta sort.

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any