Selectivitat 2024 a Catalunya: horaris dels exàmens de les PAU i calendari de les proves

VilaWeb
Alba Tebar Gutiérrez
27.05.2024 - 21:40
Actualització: 04.06.2024 - 13:56

S’acosta el final de curs per als estudiants de segon de batxillerat i de cicles superiors i, com cada any, a començament de juny, milers d’alumnes s’examinaran de la selectivitat a Catalunya. Tots els que s’hi presentin hauran de fer els cinc exàmens de la fase obligatòria –català, castellà, llengua estrangera, història o història de la filosofia, i l’assignatura troncal de modalitat– i fins a tres assignatures opcionals per a la fase voluntària. Els exàmens duren una hora i mitja i la nota màxima que es pot aconseguir és de catorze punts. Us oferim una guia amb tota la informació sobre el calendari de les proves d’accés a la universitat i els horaris de cada matèria.

Quins dies són els exàmens de selectivitat 2024?

A Catalunya, els exàmens seran els dies 4, 5 i 6 de juny. La selectivitat, igual que l’any passat, es farà en tres dies.

A quina hora hi ha cada prova?

Canal Universitats de Catalunya ja ha fet públics les dates i els horaris de cada prova. En la convocatòria ordinària, els horaris seran:

Dimarts 4 de juny

  • 9.00 – 10.30: llengua castellana i literatura
  • 12.00 – 13.30: llengua estrangera
  • 15.00 – 16.30: física / fonaments artístics / geografia / geologia i ciències ambientals / literatura dramàtica.

Dimecres 5 de juny

  • 9.00 – 10.30: història / història de la filosofia
  • 12.00 – 13.30: anàlisi musical / ciències generals / llengua i cultures llatines / matemàtiques
  • 15.00 – 16.30: dibuix tècnic / història de l’art / història de la música i de la dansa / literatura castellana / química.

Dijous 6 de juny

  • 9.00 – 10.30: llengua catalana i literatura
  • 12.00 – 13.30: arts escèniques / dibuix artístic / llengua i cultures gregues / matemàtiques aplicades a les ciències socials
  • 15.00 – 16.30: biologia / disseny / funcionament de l’empresa i disseny de models de negoci / literatura catalana / tecnologia i enginyeria.

Com podeu comprovar, història de la filosofia s’inclou, novament, en la fase general. Per tant, els alumnes hauran de triar entre aquesta o història. D’una altra banda, els qui s’examinin de matèries coincidents, és a dir, en una mateixa franja horària, faran la prova de manera continuada sense sortir de l’aula. La comissió organitzadora de la prova es reserva el dret de modificar l’horari en cas necessari.

Noves assignatures a les PAU

Enguany, hi ha quatre assignatures noves dins el bloc de matèries optatives. Són: arts escèniques, ciències generals, història de la música i de la dansa, i literatura dramàtica. Així, doncs, la llista d’assignatures de modalitat a triar en la fase específica s’amplia fins a 23.

Quan surten les notes d’admissió de la selectivitat 2024?

Els resultats de les PAU a Catalunya es publicaran el dimecres 19 de juny. Se’n podrà sol·licitar la revisió del mateix dia 19 fins al divendres 21. Els nous resultats es podran consultar el 2 de juliol, i tots aquells que hagin demanat la revisió la podran veure del dimarts 2 al divendres 5 de juliol.

Quan és la convocatòria extraordinària?

Els alumnes que no superin la selectivitat 2024 tindran una segona oportunitat. La convocatòria extraordinària a Catalunya serà el 3, 4 i 5 de setembre.

Per a matricular-s’hi, es pot fer del dilluns 22 al dijous 25 de juliol; i el 30 d’agost es farà públic el tribunal i el lloc de l’examen.

En aquest cas, els resultats de les proves es faran públics el 17 de setembre. Se’n podrà sol·licitar la revisió del 17 al 19 de setembre. Els nous resultats es podran consultar el 27 de setembre, i els qui hagin demanat la revisió la podran veure del 27 al 30 de setembre.

Com es calcula la nota d’admissió?

Així que es comuniquin les notes, cada estudiant podrà calcular la nota d’admissió. Cal tenir en compte la nota mitjana de batxillerat, que computa un 60% de la nota final –sobre 10 punts–, i la nota obtinguda a la fase general, que en representa el 40%. A més, els qui s’hagin examinat de la fase específica, podran afegir-hi fins a quatre punts més i arribar a un màxim de catorze. Les assignatures de la fase específica ponderen per 0,1 o 0,2, segons la relació que tinguin amb els estudis que es vulguin cursar; és a dir, poden arribar a sumar 2 punts més per assignatura. La nota de tall es pot calcular en aquest simulador.

Quin dia surten les notes de tall de cada grau?

La nota de tall és la qualificació mínima amb què es pot accedir a un grau o titulació concreta. Varia lleugerament cada any, segons l’oferta de places i la demanda dels estudiants. El procés d’adjudicació es fa d’acord amb la nota obtinguda als exàmens. Per configurar aquest document, cal esperar a la correcció definitiva de totes les proves i encara no s’ha fet pública la data en què es podrà consultar. Així i tot, de manera orientativa, es poden consultar les notes de tall de l’any passat a Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor