Respon JOAN LLORET:

La panxa ens fa soroll, fonamentalment, perquè els intestins són una víscera buida no rígida (com una canonada) d’uns deu metres de llargària i que ocupa una gran part de la regió abdominal. A més d’això, hi afegim que per aquesta canonada passen diàriament molts líquids i sòlids dels aliments que ingerim i que generen moviments i la formació de gasos.

Tot i que la normalitat és això, caldrà vigilar la presència d’un excés de sonoritat (per flatulència extrema causada per diversos problemes intestinals) o inclús la disminució o absència de sorolls abdominals que podria ser degut a una afectació greu d’aquesta canonada buida.

Per això és important no consumir en excés aliments com llegums i hortalisses (coliflor, cogombre, llentilles o ceba), fruites com la pera o les prunes, productes lactis com la llet o formatges, i també productes com el pa o cereals que porten gra sencer com el blat o el ségol. També vigilarem els líquids que porten molt de gas.

Podeu llegir més Perquès en la web de Mètode.

Joan Lloret és pediatra i col·laborador científic a l’Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència de la Universitat de València.

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb