Respon JOAN LLORET:

La panxa ens fa soroll, fonamentalment, perquè els intestins són una víscera buida no rígida (com una canonada) d’uns deu metres de llargària i que ocupa una gran part de la regió abdominal. A més d’això, hi afegim que per aquesta canonada passen diàriament molts líquids i sòlids dels aliments que ingerim i que generen moviments i la formació de gasos.

Tot i que la normalitat és això, caldrà vigilar la presència d’un excés de sonoritat (per flatulència extrema causada per diversos problemes intestinals) o inclús la disminució o absència de sorolls abdominals que podria ser degut a una afectació greu d’aquesta canonada buida.

Per això és important no consumir en excés aliments com llegums i hortalisses (coliflor, cogombre, llentilles o ceba), fruites com la pera o les prunes, productes lactis com la llet o formatges, i també productes com el pa o cereals que porten gra sencer com el blat o el ségol. També vigilarem els líquids que porten molt de gas.

Podeu llegir més Perquès en la web de Mètode.

Joan Lloret és pediatra i col·laborador científic a l’Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència de la Universitat de València.
Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.