Respon JOAN LLORET:

La panxa ens fa soroll, fonamentalment, perquè els intestins són una víscera buida no rígida (com una canonada) d’uns deu metres de llargària i que ocupa una gran part de la regió abdominal. A més d’això, hi afegim que per aquesta canonada passen diàriament molts líquids i sòlids dels aliments que ingerim i que generen moviments i la formació de gasos.

Tot i que la normalitat és això, caldrà vigilar la presència d’un excés de sonoritat (per flatulència extrema causada per diversos problemes intestinals) o inclús la disminució o absència de sorolls abdominals que podria ser degut a una afectació greu d’aquesta canonada buida.

Per això és important no consumir en excés aliments com llegums i hortalisses (coliflor, cogombre, llentilles o ceba), fruites com la pera o les prunes, productes lactis com la llet o formatges, i també productes com el pa o cereals que porten gra sencer com el blat o el ségol. També vigilarem els líquids que porten molt de gas.

Podeu llegir més Perquès en la web de Mètode.

Joan Lloret és pediatra i col·laborador científic a l’Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència de la Universitat de València.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb