Des del 21 de maig, és obligatori l’ús de la màscara a la via pública, als espais a l’aire lliure i als llocs tancats amb un ús públic, sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat de dos metres. Prèviament, l’ús de la màscara ja havia passat a ser obligatori al transport públic.

Quan és obligatori portar màscara? Tots els detalls de la nova normativa

Molta gent troba que la màscara és una mica incòmoda, sobretot ara que fa més calor. Per això, aquests dies s’ha començat a veure gent que ha deixat la màscara a casa i ha començat a fer servir les pantalles facials.

Tanmateix, l’orde publicada pel govern espanyol és molt clara en aquest sentit. Diu que s’ha d’utilitzar qualsevol mena de màscara, preferiblement la higiènica o quirúrgica, que tapi la boca i el nas. Per tant, les pantalles facials no entren dins d’aquesta definició.

Com s’han de desar les màscares quirúrgiques per reutilitzar-les?

És més, els experts avisen que no són pas substitutives. Les pantalles facials van destinades a protegir els ulls, però en cap cas no protegeixen la boca ni el nas. Per això, les pantalles es poden fer servir com un element més de protecció enfront del coronavirus, però no s’han d’utilitzar mai com a substitutes de la màscara.

Quines classes de màscares hi ha? Infantils, quirúrgiques, FFP2, casolanes…

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.