El Consell ha anunciat la fi de gairebé totes les mesures contra la covid al País Valencià. A partir d’ara, pràcticament les úniques mesures que continuen vigents són l’obligatorietat d’utilitzar màscara als espais interiors i la prohibició de fumar a terrasses o quan no es pugui mantenir prou distància entre persones. La nova resolució entra en vigor el 9 d’octubre.

Per a què serveix el passaport covid als Països Catalans?

Sense limitacions horàries o de cabuda a la restauració i el lleure nocturn

S’eliminen totes les limitacions a les cabudes dels establiments d’hostaleria, restauració i lleure nocturn. També s’aixequen les limitacions horàries i a partir d’ara hauran de tancar segons marqui la seva llicència. L’única limitació en aquest àmbit serà a l’ocupació de les taules, amb un màxim de deu persones.

Celebracions i esdeveniments públics

S’aixequen les limitacions de cabuda a totes les activitats, esdeveniments i celebracions. La conselleria de Sanitat ha anunciat que el certificat covid o una prova d’antígens negativa seran requisits indispensables per accedir en els festivals de música. El protocol estableix que els usuaris tindran llibertat de moviment en els recintes, per al consum d’aliments i begudes i també per al ball. La màscara serà obligatòria excepte en el moment del consum de begudes i aliments. D’altra banda, els esdeveniments disposaran de gel hidroalcohòlic i màscares per als assistents. El límit de cabuda serà del 100% i s’haurà de garantir la distància de seguretat.

Quant a les celebracions populars, la normativa estableix l’obligatorietat de dur màscara quan no s’estigui bevent o menjant. En aquest tipus d’actes està permès el ball respectat les distàncies de seguretat. També es permeten les actuacions esporàdiques o amateur de cant i les actuacions professionals de grups musicals, sempre que es garanteixi una correcta ventilació dels espais. Els esmorzars, dinars i sopars es faran, preferentment a l’aire lliure a través de la instal·lació de carpes o en carrers delimitats. D’aquesta manera, els actes hauran de complir la normativa específica d’hostaleria en el moment de la celebració, és a dir, hauran d’incloure el número de comensals per taula i garantir la distància de seguretat entre les taules. Sobre l’ús de la màscara  serà obligatòria encara que l’activitat es faci a l’aire lliure.

He tingut contacte amb un positiu de covid-19, però ja m’havien vaccinat: he de fer quarantena?

Cultura

La cabuda a cinemes, teatres, auditoris i museus pot tornar a ser del 100%. Només caldrà mantenir distància quan es prevegi la possibilitat de consumir begudes i aliments. En aquest cas, caldrà deixar lliure un seient de distància.

Així varien els símptomes de la covid-19 segons el nivell de vaccinació 

Sense límits als estadis a l’aire lliure de futbol i bàsquet professional

No hi ha un nombre màxim d’espectadors als partits de lligues professionals de futbol i bàsquet, sinó que la cabuda màxima serà del 80% a pavellons i del 100% als estadis a l’aire lliure.

Proves d’antígens: Se’n poden comprar a la farmàcia? Com funcionen? Quant costen?

Ús de màscara

—L’han de dur les persones majors de sis anys en qualsevol lloc tancat. En els mitjans de transport per terra, mar o aire. També és obligatòria a l’aire lliure quan hi hagi aglomeracions de persones i no sigui possible mantenir la distància d’1,5 metres. La Generalitat recomana continuar amb l’ús de la màscara en espais a l’aire lliure que no siguin platges o espais naturals.

Els sis quadres simptomàtics de la covid-19 més freqüents

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.