El president de les corts, Enric Morera, es nega a signar la liquidació dels comptes de la cambra si els grups parlamentaris no justifiquen les despeses de les subvencions que reben. Segons que publica el Levante-EMV, aquesta és la resposta a la poca transparència dels grups, que entre tots reben vora tres milions i mig d’euros per a sufragar les despeses parlamentàries. Ara per ara, el destí de les subvencions als grups polítics no està fiscalitzat, fet que ja va comportar l’avís de la Sindicatura de Comptes.


En el tancament del darrer exercici, els grups parlamentaris van accedir a publicar per primera volta els comptes al portal de transparència de les corts, però ho van fer de manera desigual i, en molts casos, sense gaire detall. Això fa que, tot i el gest, sigui impossible saber exactament en què es gasten els diners públics.

El 2016 es van destinar 3.462.352 euros als grups parlamentaris, dels quals 1.001.880 se’ls va endur el PP; 797.508 el PSPV; 680.724 Compromís; 476.352 Podem i 505.548 Ciutadans. Als diputats no adscrits els va pertocar 16.800 euros.

La decisió de Morera arriba després que el PP li exigís erròniament de retornar les despeses d’un viatge a Palma que es van carregar a les corts. Morera hi va haver d’anar a declarar com a testimoni en el cas Nóos. La despesa que es va carregar a les Corts, però, era la relativa a la del seu cap de gabinet i al seu escorta. En un piulet, Morera ha contestat al PP que no espera cap disculpa, sinó que espera els tiquets de les despeses del grup.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb