L’ex-governador de l’estat Bihar Ram Nath Kovind ha estat triat nou president de l’Índia. Kovind pertany a la comunitat dalit, el rang més baix del sistema tradicional de castes, antigament coneguda amb el nom de ‘intocables’. Substitueix en el càrrec Pranab Mukherjee.

Kovind ha aconseguit el 65% dels vots davant de Meira Kumar, també de la comunitat dalit i candidata del principal partit de l’oposició, primera presidenta del parlament del país (2009-2014) i ex-ministra de Justícia Social. La votació es va fer dilluns, quan 4.896 representants de les dues cambres del parlament i les assemblees regionals van decidir entre els dos candidats dalits.

Es tracta del segon president de la comunitat dalit des de la independència de l’Índia l’any 1947 després de Kocheril Raman Narayanan (1997-2002). Kovind jurarà el càrrec el 25 de juliol.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]