El que ha de fer Veritas és readmetre la treballadora i acomiadar l’encarregat

  • La pressió ciutadana ha obligat Veritas a eixir a la palestra, però cal un fet contundent per a reparar el mal causat. I d'això no haurien de poder-se escapar

Vicent Partal
05.05.2023 - 21:40
Actualització: 05.05.2023 - 23:11
VilaWeb

A hores d’ara sembla força evident que l’activisme lingüístic va pujant. Darrerament, les denúncies públiques per agressions contra el català s’han incrementat de manera notable i ja han provocat un bon grapat de polèmiques públiques, la darrera de les quals, la protagonitzada per l’empresa Veritas.

Això es deu a diversos factors. Un de molt important és que la gent va perdent la por, òbviament. I això és una notícia magnífica. Tots aquests escàndols, o la majoria, s’inicien a partir de denúncies fetes per les persones concretes que han sofert l’agressió i gràcies al fet que aquestes persones han decidit que ja no passen per on abans passaven o per on passa encara la majoria de la població. Però després hi ha la faena magnífica de la Plataforma per la Llengua, que ocupa d’una manera molt eficaç l’espai buit que va deixar Òmnium fa anys i que ha anat creant, amb altres organitzacions de tots els Països Catalans, una cultura molt necessària de denúncia de responsabilitats i de necessitat de reparació. I finalment hi ha una capacitat creixent de pressió social, una dinàmica que es va enfilant de denúncia social i de no acceptació resignada dels fets.

La combinació és força interessant. Il·lusionadora. El país és viu i es mou. Però per impulsar-la amb més eficàcia calen victòries. I cal celebrar-les i fer-les saber. Fer-les saber sobretot a ells, si em deixeu fer servir l’expressió que agradava tant a Joan Fuster.

I per això cal fixar objectius. I cal evitar que ens maregen amb ambigüitats. En el cas de la infermera catalanòfoba, per exemple, es va aconseguir que l’acomiadaren, però els arguments que l’administració va fer servir eren que portava les ungles pintades i els cabells deixats anar i que es veia la pantalla amb dades privades. En cap moment va dir que era a causa del seu supremacisme lingüístic, malgrat que és evident que el cas no hauria interessat a ningú altrament. Ningú no dubta que el seu contracte es va rescindir pels insults, però no ho podem certificar públicament. Ni ho podem celebrar. I amb això, la victòria, la victòria de la gent, perd força.

Ara, amb la dependenta de Veritas acomiadada per parlar en català, ens trobem amb el mateix cas i les mateixes ambigüitats. El president de l’empresa diu que la treballadora de Puigcerdà no va ser acomiadada per la llengua sinó perquè no encaixava en l’empresa i no estava ben preparada. Veritas ha reaccionat, doncs, a l’escàndol i s’ha mogut perquè no podia obviar-lo, però prova d’obviar-ne la causa, el fons del debat. I és per això que cal una victòria clara que envie un missatge cristal·lí. És a dir, la readmissió de la treballadora, sense condicions, i l’acomiadament de l’encarregat. Totes dues coses. Públiques i visibles. Constatables. Com a lliçó a tota la societat i com a avís als supremacistes.

Em diran que això no depèn de nosaltres, és clar. I tenen raó. Però sí que depèn de nosaltres continuar la campanya de pressió que ja ha donat els primers fruits visibles. Ara no defallim, doncs.

PS. Avui precisament hem parlat amb la treballadora que ha vist violats els seus drets laborals i lingüístics per l’empresa Veritas. Ho podeu llegir ací.

VilaWeb necessita el vostre suport. Si ho voleu, i podeu, us demanem que us en feu subscriptors, perquè és gràcies als qui ja ens ajuden que podem continuar creixent i oferint-vos tots aquests continguts. La nostra feina és ajudar els nostres lectors a pensar i interpretar la realitat que vivim i això ho fem honradament i sense límits ni fronteres. Com sempre ha fet el millor periodisme a tot el món.

 

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Jaume Melquiades
Jaume Melquiades
05.05.2023  ·  22:22

no us oblideu que qui es va queixar (denunciar) varen ser uns porcs castellans que tot i entendrela es varen queixar .salut i bona nit a tothom

Neus Ballbé
Neus Ballbé
05.05.2023  ·  22:28

Suposo que en ciutats grans és més complicat. El meu món abasta pobles no massa grans i sempre parlo en català, tant amb gent coneguda, també amb les que usen habitualment el castellà, com en tots els negocis on faig la compra habitualment. Sovint, algunes d’aquestes persones em parlen en castellà, però jo mantinc el català i, de moment, ens entenem perfectament. Fa força temps que vaig decidir que, al meu país, no tenia cap intenció de canviar de llengua. De vegades cal invertir temps per fer-ho entendre, D’altres són una mica més complicades perquè em retreuen que, per la meva edat, he de conèixer el castellà. Amb una certa ironia, sempre responc que, efectivament, vaig estudiar en castellà a l’escola i a l’institut però que, incomprensiblement, l’he oblidat completament.
A còpia de ser tossuda i fer-me pesada, he aconseguit, en el meu cercle de relacions habituals, mantenir la meva llengua.
Té un cost en persistència i insistència, però, almenys en el meu cas, funciona.
Us animo a provar-ho, a no rendir-vos, a tenir paciència i a insistir a mantenir el català. De vegades, ni que sigui pel fet d’esdevenir una mena de “mosca collonera” acaben. com a mínim, entenent-nos. Que després la conversa sigui en català, d’una banda, i en castellà, de l’altra és el menys important.

Josep Usó
Josep Usó
05.05.2023  ·  22:29

Cal pressionar aquesta empresa. Al capdavall, es veu que es dedica a vendre allò que venga a casa nostra. Com a clients, som poderosos. Exercim el poder i que la por canvie de bàndol.

JOAN MOMPART
JOAN MOMPART
05.05.2023  ·  22:31

El que tinc clar és que NO TORNARÉ POSAR ELS PEUS A CAP ESTABLIMENT DE VERITAS

Josep Sivillà
Josep Sivillà
05.05.2023  ·  22:34

Oi tant que aquests fets depenen de nosaltres. Ara mateix ja he pres la decisió de no tornar a comprar a Veritas. I hi compro forces vegades. Mentre que es continui demostrant que és una empresa en contra de la nostra llengua jo no hi tornaré.
Hi ha Veritas a tot arreu. Però també té competència a tot arreu.
Deixem tots d’anar a Veritas!

Joan Guasch
Joan Guasch
05.05.2023  ·  22:37

És qüestió de fer boicot a aquesta empresa. Aquest llenguatge sí que l’entenen.

Joan Guasch

Victor Serra
Victor Serra
05.05.2023  ·  22:55

I els dos d’oficines que varen anar a comprar per denunciar-la ? Qui són ? no els passarà res ?

ASERET ALMAR
ASERET ALMAR
05.05.2023  ·  23:05

Jo em vaig queixar per escrit amb una empresa tèxtil perquè en dues botigues no trobava ningú que m’atengués en català. Quan vaig demanar a la dependenta si podia parlar-me en català em va dir que ja m’atenia (parlant en castellà).
Després de la queixa per escrit, quan hi vaig tornar i vaig tornar a demanar de ser atesa en català, s’hi va posar l’encarregada i em va atendre en la meva llengua.
Era molt trist veure com a Girona capital la gent que entrava a la botiga canviava d’idioma perquè hi havia una dependenta (molt bonica, això sí) que parlava en castellà.
Si no són competents en llengua, no serveixen per estar cara al públic. Que vagin a plantar cebes ! Que dèiem abans.

Daniel Llorca
Daniel Llorca
05.05.2023  ·  23:15

Tal com diu la cançó “Si tothom calla hem perdut la batalla”, doncs això, a no callar, a denunciar, a no claudicar, a no conformar-nos, a no defugir la confrontació, que vegin que el problema el tenen ells i no nosaltres. Tots hem de fer com aquesta noia per a que les coses canviïn.
Per cert, crec que em faré de Plataforma per la Llengua, doncs sempre hi són 🙂

Josep Maria Martín
Josep Maria Martín
05.05.2023  ·  23:26

Ah!
Però tenim drets lingüístics?

Hi ha manera de trobar-ho en algun racó de la llei espanyola?.

Per sobre hi ha la constitució que OBLIGA saber castellà però mai obliga a tenir dret a expressar-se en la nostra llengua.

Per tant NO TENIM DRETS LINGÜÍSTICS.
No en tenim.
Fiqueu-vos al cap que no tenim drets lingüístics.

Quan en un diari es diu que tenim aquests drets, estem mentint i desorientant el lector.

La dependenta diu sàviament que l’encarregat complia ordres i que la responsabilitat no és (només) d’ell.

Qui ha d’anar al carrer és la persona que obliga a tota la botiga a parlar bàsicament CASTELLA.
La cap de personal? La gerent? El consell d’admistració?

NO TENIM DRETS LINGÜÍSTICS !!

ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
05.05.2023  ·  23:31

Guaiteu el meu twitter i veureu el problema que té l’empresa.

Pràcticament dibuixa la nostra nació i té sucursals al País Vasc (això de “basc” és una collonada, la gent sense influència estrangera ho fa amb v baixa) i Màdrix.

La 1ª lliçó a aprendre és que qualsevulla agressió a un catalanoparlant és una agressió a la nació completa.

Josep Blesa (València)

https://twitter.com/Josep_Blesa

Francesc Gilaberte
Francesc Gilaberte
05.05.2023  ·  23:45

Per sort seva, no conec cap Veritas a prop i per tant no tinc el gust d’anar-hi i tocar-los la pera abans de marxar sense comprar.
Però sí que hi ha un Mercadona el qual encara no tenen, ni tindran, el plaer que hi vagi a comprar. El principal motiu: lingüístic !!*!!

Gisela Vicenç
Gisela Vicenç
06.05.2023  ·  00:20

En la guerra q lliurem contra aquest artefacte pseudonacional q ens té colonitzats, la 1a batalla q hem de guanyar és la de la llengua, la mare de totes les batalles. Cert q ens calen victòries, i celebrar-les és clau x tal q l’alçament s’encomani i no s’aturi, i la moral de victòria s’escampi. Som-hi, fins a aconseguir-ho!

Berta Carulla
Berta Carulla
06.05.2023  ·  00:33

En Llarena no hi té segona residència, a la Cerdanya? Jo ja no en tinc prou amb mantenir el català, vull que els supremacistes se’n vagin. Que se’n tornin al seu país de las maravillas. He deixat de ser amable i simpàtica i si puc evitar-ho ni els miro a la cara. Amb una mica de sort marxaran com han fet altres per iniciativa pròpia, és evident que a Catalunya no hi mereixen tenir els peus. Si els molesta el català parlem joiosos en català, ben alt esplèndit alegre i ric, que els sagnin les orelles, que es tornin de fum com espectres.
A mi m’agradava comprar a Veritas, a partir d’ara hauran de fer campanya per atraure públic castellà perquè ens han perdut. Au, Veritas, endavant, podriu-vos en la vostra salsa.

Jaume Caralt
Jaume Caralt
06.05.2023  ·  00:54

No estaria gaire tranquil si fos propietari d’aquesta cadena de supermercats agermanats amb l’infermera de la Vall d’Hebron del “puto catalan”. Potser tindran que anar a cercar nous clients a d’altres supers de la seva “espècie” per compensar els que fugiran.

Miquel Amorós
Miquel Amorós
06.05.2023  ·  01:32

Senyor Josep Maria Martín. Sí que tenim drets lingüístics. Com totes les nacions amb llengua i amb identitat.
A més, sapiga que els drets no s’atorgen sinó que es prenen.

Massa temps queixant-nos i plorant pels recons. Es hora de l’acció.

I no parlo només de no comprar mai més a Veritas, que també, sinó d’entrar al Veritas del barri i escridassar-los.
Dient-los malparits, genocides culturals, assassins de llengues, marxeu de Catalunya i emporteu-vos el vostre rei invassor.
Colons, forces d’ocupació comercial.
Emporteu-vos el Mercadona i els turrons Vicens i aneu a vendre a Madrid.

Ed Garrido
Ed Garrido
06.05.2023  ·  02:42

Doncs no hi anem i llestos. Es molt senzill.

Josep Rof
Josep Rof
06.05.2023  ·  04:07

També es d’escàndol “l’actuació” de l’Agència Catalana del Consum.
Fas una queixa formal per temes lingüístics.
T’obren un tiquet…i a dormir!

PAU BOLDU
PAU BOLDU
06.05.2023  ·  05:51

Tots els nous retols de lesnoves botigues a Barcelona son en CASTELLANO, i el Gobierno Aragones aplaudeix

Joan Prat
Joan Prat
06.05.2023  ·  07:52

Boicot comercial.
Quan vegin que les vendes i el Compte de Resultats tiren cap avall, es posaràn les piles ràpidament.
I les altres empreses aprendran de seguida la lliçó.

Miquel Isern
Miquel Isern
06.05.2023  ·  08:24

Mentre vivíem en la il·lusió de l’Oasi politicolingüístic on l’arc parlamentari “català” repetia d’esma “A Catalunya no hi problema amb la llengua” davant les atzagaiades del PP (En Basté i quasi tots els mtijans repetien incomprensiblement el mateix), recordo el retronar indignat, orgullós, sensat i academic de la veu d’en Joan Solà.

Carles Serra
Carles Serra
06.05.2023  ·  08:34

Gràcies Vicent per ser clar, però com ens recorda el Sr. Josep Maria Matin 23:26, els catalans no tenim drets lingüístics; voleu més exemple que totes aquestes lleis que han fet aquest polítics de baixa estopa que diuen difensar el català, la majoria de la societat i ja que dir del món empresarial, se la pasen per les seves parts nobles; ja em direu la llei de l’eticatatge, cinema, escola que en diuen catalana, la llei Celaa, inoblidable en Rufián i així la llista de la mentida és llarguíssima.
El que denúncia té que recorre en una entitat com La plataforma per la llengua, no cal comentar alçades d’ara Òmnium, doncs ja forma part d’aquesta gestoria mal anomenada govern de Catalunya.
Com deia tenen que recorre a una entitat com La plataforma, perquè saben que en aquesta gestoria no els defensera ningú no tants sols això, si no ja sabem de sobres que són uns putus mentiders.
Ja veus el debat per les municipals en el Circulo franquista.
Vicent, ojala l’encerti’s, però no crec que aquesta noia sigui readmitida, ni que l’encarregat el fotin fora.

Antoni Roca
Antoni Roca
06.05.2023  ·  08:39

Resistència passiva és el que suposa fer el que diuen alguns comentaris: no comprar més en aquestes botigues. Si fóssim conscients de la gran força que tenim, simplement amb la resistència passiva, no estaríem on estem i, molt menys encara, humiliats de manera permanent.

Pep Agulló
Pep Agulló
06.05.2023  ·  09:21

És una fmpresa compromesa amb l’espanyolització, des dels productes, la majoria de fora de Catalunya, passant pels empleats, la retolació en castellà i ara esclata amb aquesta valenta denúncia, la catalanofóbia recalcitrant…

En altres verals, ja haurien cremat botigues…

Lluis Molist
Lluis Molist
06.05.2023  ·  09:46

Boicot a totes les empreses que menystenen la nostre llengua.

Sandra Gómez
Sandra Gómez
06.05.2023  ·  10:04

L’última trinxera sempre és la gent del carrer, el poble, amb actitud activa resistent, determinada i explícita.
Els polítics, presumptament independentistes, i la Generalitat, per a desgràcia nostra, no fan complir la llei en defensa de la llengua (comerços, immersió lingüística, TV3).
Ben al contrari, els candidats a l’Ajuntament de Bcn (excepte ERC (postureig) i Podem (postureig)) cedeixen als supremacistes del Círculo.
Així, cal tenir-ho present en la nostra vida del dia a dia (viure desacomplexadament, sempre, en català; hi tinc tot el dret i no demanaré mai perdó per parlar la meva llengua a la meva terra, mai) i el dia de les eleccions també tindré presents els partits polítics i els candidats/es que implícitament o explícita m’avergonyeixen renunciant a la llengua.
No són el model que la societat necessita per preservar el català i enfortir-lo.

Oriol Rosés
Oriol Rosés
06.05.2023  ·  10:07

Conflicte lingüístic a banda, si estava en període de prova no es pot parlar d’acomiadament.
La resta? 100% d’acord.

Albert Miret
Albert Miret
06.05.2023  ·  10:24

L’equació és molt fàcil: Productes i idioma castellà= no es compren.

Francesc Casas
Francesc Casas
06.05.2023  ·  10:24

Crec que hem de seguir comprant a aquesta empresa i parlant- l’ós sols en català. I si no ens atenen -o volen atendre- pel motiu que sigui…, marxar sense comprar- hi res de res. A més a més presentar una queixa on correspongui, no seria sobrera.

Josep Bargalló
Josep Bargalló
06.05.2023  ·  10:40

És un dels casos que tenim cada vegada més d’aquests atacs contra la nostra llengua per part dels que venen de fora amb els intents d’imposar la seva contra la pròpia que hi ha a Catalunya i això no ho podem acceptar de cap manera o al final ho aconseguiran Si aquest encarregat no entén una cosa tan elemental, millor que plegui o el despatxin i que es dediqui a netejar quadres i xolls.

Albert Ventura
Albert Ventura
06.05.2023  ·  10:48

Hi ha pero una diferencia. No es pot boicotar un hospital pero un supermercat si. No es pot ensorrar un hospital pero un supermercat si. I no n’hi ha prou amb que readmetin la noia, s’ha de dur a la bancarrota l’empresa per tal de treure les brillant idees a la resta i demostrar que amb la llengua no es juga mes. Recordeu Leche Pascual despres de perdre el 30% de les vendes a Catalunya.

Gerber van
Gerber van
06.05.2023  ·  10:49

Ningú em pot obligar a conèixer la llengua castellana. Igual que mai vaig aprendre a tocar el piano, tinc poc talent per aprendre una llengua estrangera. A més, sempre es pot afirmar que un pateix amnèsia, com a conseqüència de la qual només es parla la llengua materna.

Roser Caminals
Roser Caminals
06.05.2023  ·  11:01

Si el català es fes normatiu, els clients de Veritas aviat es cansarien de protestar.

Valentí Ferran
Valentí Ferran
06.05.2023  ·  11:04

Senyor Jaume Melquiades els seus insults són impresentables i el desqualifiquen absolutament; per altra banda si escriu en català faci-ho correctament.

jaume vall
jaume vall
06.05.2023  ·  11:51

Absolutament d’acord amb l’editorial.
Però,….
però el cas és que nosaltres, els ciutadans catalans que estimem la llengua, no fem el que ens pertoca. Cedim al forn, al mecànic, al restaurant, a la feina, al curs de formació, a l’associació de pares, arreu.
Cada dia, però cada dia del món, podem veure gent que positivament / molt probablement, ha votat independència, i tot i això, parla castellà, per inèrcia, per por, per una falsa educació, per interès, quan es dirigeix a residents al nostre país, la majoria dels quals entenen el català. La fracció que no entèn el català no m’interessa. Són pocs, i si els convé, faran l’esforç d’aprendre’l, o marxaran.
Per tant, sí, hem de pressionar empreses, partits polítics, i tuti quanti. Però el que hem de fer és parlar-lo, també quan no és fàcil de fer-ho.
Més autocrítica, si us plau.
P.S.
L’altre dia vam aconseguir que el bar del poble on es retransmet els partits del Barça, poses la locució en català. Per inèrcia, sempre ho feien en castellà.
Com ho vam fer? Insistint. Un dia jo, un altre dia un altre, fins que l’amo ho va canviar.

Joaquim Radresa
Joaquim Radresa
06.05.2023  ·  12:48

Com a consumidor català, de molts productes tan alimentaris, com de lleure, si no m´atenen en la meva llengua, canvio ràpidament de proveidor, i a més ho faig extensible a tota la meva esfera d´influència, que no es petita. Crec.

David Badia
David Badia
06.05.2023  ·  13:41

No compra a Veritas, fins que readmeti la treballadora

Montserrat Castello
Montserrat Castello
06.05.2023  ·  15:13

Au.m’ha passat el contrari a Veritas: la dependenta no li ha donat la gana d’aprendre’n en català

Xavier Vidal
Xavier Vidal
06.05.2023  ·  15:21

Sóc client habitual de Veritas perquè sóc consumidor de productes ecològics. Fins que no s’esclareixi aquest tema no torno a comprar en cap Veritas. Prou atacs a la minoria catalana!

Àlvar Manresa
Àlvar Manresa
06.05.2023  ·  17:03

Quan els hi baixi la facturació, s’ho prendan seriosament, són empreses.
Aquesta és la veritable i única força que tenim com consumidors. Si per el contrari, augmenten la seva facturació, parlar en català estarà prohibit.
No tenen cap mena de consciència excepte la financera i monetària. Tenim la clau, hem d’obrir la porta.

Josep M. Bla
Josep M. Bla
06.05.2023  ·  17:06

Tenen un telèfon de contacte amb WhatsApp a la seva pàgina web. És senzill felicitar-los.

Carles Viñals
Carles Viñals
06.05.2023  ·  18:08

Sr. Valentí Ferran: El greuge col.lectiu que l’estat espanyol infligeix als catalans, amb el suport dels cossos policials, la col.laboració necessària dels “empresauris” que s’estimen més uns euros a la caixa que la pròpia dignitat, junt amb la militància entusiasta de la cinquena columna espanyolista, de la que són abjectes i execrables representants els “clients” que denunciaren la treballadora, fent-li perdre el seu lloc de feina, és ja prou sagnant i massa perllongat en el temps, per haver de suportar-lo a més amb cortesía versallesca.
El mot amb que el Sr. Jaume Melquiades qualifica els denunciants de la treballadora no és un insult, sinó una definició que els escau d’allò més; és el mínim que té dret a dir-los i el mínim que aquests impresentables es mereixen. No cal dir que, entre els qui expressen la seva indignació amb un “porcs” que els surt de l’ànima i els disposats a legar als seus descendents un país mort, sense haver-se permés mai un “insult” ni llençat un paper a terra, em quedo amb els primers.
Personalment trobaria molt just resoldre aquest cas i d’altres de semblants a l’estil d’ “El Padrino”, donant a VERITAS una setmana de termini per readmetre la treballadora i acomiadar l’encarregat i els “clients”, abans de cremar-los la barraca. I digui’m terrorista si li abelleix.

P.S. Espero que trobi aquest comentari correctament redactat en llengua catalana.

BEATRIZ ORTIGOSA
BEATRIZ ORTIGOSA
06.05.2023  ·  19:17

100% d’acord amb la Neus Ballbé-22:28: jo també fa temps que parlo i escric sempre en català. Hi ha qui em respon en castellà, però la majoria al final també ho fan en català.
(Ahir al matí per hola@veritas.es vaig dir-los que hi deixaria de comprar fins que esmenesin l’incident. De seguida em van respondre que respectaven l’idioma i em van adjuntar el seu comunicat oficial…Trobo que petites accions individuals també tenen el seu impacte, al barri tinc altres botigues ecològiques).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes