Com puc actualitzar el meu dispositiu Apple per a protegir-me dels errors de seguretat?

  • En aquest article us expliquem, pas per pas, com instal·lar la darrera actualització de programari d'Apple

VilaWeb
Redacció
19.08.2022 - 17:37
Actualització: 19.08.2022 - 17:38

Aquesta matinada, Apple ha reconegut l’existència de dos errors de seguretat que poden permetre als ciberatacants d’apoderar-se d’iPhones, iPads i Macs de manera remota.

A quins dispositius afecta l’error?

Segons que ha informat Apple, l’error afecta els següents dispositius:

  • Tots els ordinadors Mac que funcionin amb el sistema operatiu Monterey
  • iPhone 6 i tots els models posteriors
  • iPad Pro (tots els models)
  • iPad Air 2 i tots els models posteriors
  • iPad de cinquena generació i tots els models posteriors
  • iPad mini 4 i tots els models posteriors
  • iPod touch de setena generació.

Com puc actualitzar el meu dispositiu Apple?

Per a fer-hi front, el gegant tecnològic ha publicat l’iOS 15.6.1, una actualització de programari d’urgència que esmena aquests errors de seguretat. Així doncs, com puc actualitzar el meu dispositiu Apple?

En el cas d’iPhones i iPads, haureu de pitjar sobre l’aplicació de “Configuració”, que té una icona de color gris amb rodes dentades negres. Una vegada dins, haureu de fer clic sobre l’opció “General”, que apareixerà automàticament. Això us durà a un menú amb diverses opcions desplegables, de les quals haureu de seleccionar “Actualització de programari”, situada a la part superior de la pantalla. El dispositiu us redirigirà automàticament a un menú en què apareixerà l’actualització que us haureu d’instal·lar, que en aquest cas és l’iOS 15.6.1. Haureu de fer clic a l’opció “Descarregar i instal·lar”, situada a la part inferior de la pantalla, i el programari procedirà a actualitzar-se automàticament.

En cas que tingueu més dubtes, podeu seguir el procés amb aquesta guia fotogràfica.

Primerament, haureu de fer clic sobre l’opció “General” (imatge esquerra). Seguidament, haureu de seleccionar “Actualització de programari” (imatge central). Finalment, haureu de fer clic a l’opció “Descarregar i instal·lar” (imatge dreta).

En el cas dels ordinadors Mac (que solament haureu d’actualitzar en cas que funcionin amb el sistema operatiu Monterey), caldrà que feu clic a la icona d’Apple que apareix a la cantonada esquerra superior de la pantalla, s’obrirà un menú desplegable i haureu de fer clic a l’opció sobre “Sobre aquest Mac”. Això farà aparèixer un requadre amb el sistema operatiu que tingueu instal·lat, i al qual trobareu, a la part inferior dreta, l’opció “Actualització de programari.” Quan hi feu clic s’obrirà un menú en què trobareu l’opció “Actualitza ara”. Si hi pitgeu, el sistema operatiu de l’ordinador procedirà a actualitzar-se de manera automàtica.

En cas que tingueu més dubtes, podeu seguir el procés amb aquesta guia fotogràfica. Cal tenir en compte que en aquest exemple el sistema operatiu de l’ordinador és Mojave, i que com a tal no caldria actualitzar-lo a la darrera versió.

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
En primer lloc, haureu de fer clic a la icona d'Apple que apareix a la cantonada esquerra superior de la pantalla
Seguidament, haureu de fer clic a l'opció "Sobre aquest Mac"
En tercer lloc, haureu de fer clic a "Actualització de programari"
Finalment, haureu de pitjar l'opció "Actualitza ara"

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any