ERC i Compromís han registrat avui en el Congrés dels Diputats espanyol una sol·licitud de creació d’una comissió de investigación que depuri la ‘porqueria’ acumulada durant anys en el sector financer, concretament les presumptes irregularitats ocorregudes en la sortida a borsa de Bankia, que va acabar amb un rescat a l’entitat per més de 23.000 milions d’euros.

I és que la Secció Tercera de la Sala penal va ordenar ahir al jutge Fernando Andreu, que instrueix el cas Bankia, que citi a declarar com a investigats els responsables del Banc d’Espanya i de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que tenien sota la seva competència la supervisió de BFA-Bankia al moment de la seva constitució i posterior sortida a Borsa.

En concret, ha demanat que s’investigui a l’ex-gobernador del Banc d’Espanya Miguel Ángel Fernández Ordóñez, a l’ex-president de la CNMV Julio Segura i al sots-governador del Banc d’Espanya i ex-responsable de la comissió reguladora Fernando Restoy, qui també va ocupar la Presidència del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), l’ens a través del qual es gestionen les entitats financeres nacionalitzades.

Davant aquesta decisió judicial, el Grup Parlamentari d’ERC i el Grup Mixt —en el qual s’integren els diputats de Compromís— demanen que es creu una comissió d’investigació que durant un termini de sis mesos, prorrogable, investigui les irregularitats de l’operació i per què va ser autoritzada pels organismes supervisors.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]