L’empresa familiar que va perdre set forns de pa per la gota freda torna a obrir el de Catarroja

  • Don Pa Artesans va veure com se'ls destruïen instal·lacions i vehicles, i ara reprèn l'activitat gràcies a voluntaris i treballadors

VilaWeb
18.02.2025 - 19:15
Actualització: 18.02.2025 - 20:05

La família Garrido torna a encendre els forns de Don Pa Artesans i reobrirà a Catarroja (Horta Sud) la primera dels seus forns de pa, quatre mesos després d’haver arrasat la gota freda els seus obradors, oficines i set dels seus nou punts de venda. Fundada el 1987 a Albal (Horta Sud) per José Garrido i Pilar Oliver, i ara en mans dels seus fills, Don Pa Artesans va patir un “colp devastador” amb la gota freda, ja que va perdre “pràcticament totes les seues instal·lacions i vehicles de repartiment”, ha explicat en un comunicat. En els establiments de Catarroja, Albal i Paiporta, l’aigua va arribar a més de dos metres, destruint totes les instal·lacions.

“Vaig estar cinc hores amb l’aigua al coll. Quatre mesos més tard per fi puc tornar a obrir la meua panaderia”, ha relatat José Garrido, fundador de Don Pa. Gràcies a l’ajuda dels voluntaris i treballadors es va aconseguir donar el primer pas per a tornar a l’activitat. Els directors de Don Pa, José Carlos i Lidia Garrido, han assegurat: “Sense l’ajuda del poble no haguera sigut possible tornar de cap manera”.

Durant aquests quasi quatre mesos han passat moments molt durs on la possibilitat de no reobrir es va imposar per moments. “Les pèrdues econòmiques han sigut incalculables i ens espantem, però rendir-nos no era una opció, cinquanta famílies depenien de nosaltres i calia continuar”, ha explicat José Carlos Garrido. Per això mateix, van decidir mostrar la seva realitat a les xarxes socials fent partícips de la seva història als seguidors. “Gràcies a grans professionals i a la família de Don Pa,” el 20 de febrer tornaran a alçar la persiana.

Per a celebrar aquest retorn,  demà a les 19.00 la fleca organitzarà una gran festa d’inauguració en el seu nou local de Catarroja, amb degustacions, sorpreses i, sobretot, un retrobament amb els veïns. “Han sigut mesos molt durs, però sempre hem tingut clar que tornaríem. Tornem per nosaltres, per la nostra història, i sobretot, per totes les persones que ens han recolzat i ens han donat força per a seguir avant”, ha destacat Lidia Garrido.

L’empresa ha afegit que “la història d’esta recuperació és un reflex de resiliència i compromís amb la tradició, i un testimoni de l’esperit de lluita d’una empresa que, malgrat les adversitats, seguix apostant pel sabor, la qualitat i la calor de la seua gent”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor