El tribunal de Slesvig-Holstein ha decidit d’acceptar la demanda del jutge Llarena contra el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, però ho fa només per un delicte de malversació de fons públics. El fiscal haurà de sancionar ara el veredicte però el president de la Generalitat, segons que ha sabut VilaWeb, restarà en llibertat a Alemanya mentre hi hagi el recurs i no serà extradit.

Ho explica també el professor de dret Joan Queralt: mentre hi hagi un recurs viu, Puigdemont podrà continuar en llibertat. També assenyala que aquesta resolució és un cop molt dur contra el Tribunal Suprem perquè rebutja el delicte de rebel·lió, en el qual es fonamenta tota la causa que ha instruït Llarena. Així ho explicava en aquesta entrevista.

Gonzalo Boye, que forma part de la defensa de Carles Puigdemont, ha incidit en aquest fet, car la resolució refusa els delictes de rebel·lió, sedició i desordres públics. ‘La resolució del tribunal alemany és un primer pas per a impedir el lliurament de Puigdemont i, sens dubte, una demostració que traslladar el debat jurídic a Europa fou un encert.’

 

Editorial d’urgència de Vicent Partal: Alemanya derrota Llarena: presos al carrer

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb