El PSPV i la UGT no assistiran a la manifestació convocada per la Comissió 9 d’Octubre, formada per una quinzena d’entitats, durant la Diada del País Valencià a la vesprada. El PSPV argumenta que la seva assistència a la convocatòria tenia trellat quan els partits d’esquerres eren exclosos de la processó cívica, però ara que hi participen pensen que no han d’anar a la manifestació de la vesprada.

La UGT també se n’ha retirat, adduint que no representa prou la diversitat de la societat valenciana. Segons el secretari general d’UGT-PV, Ismael Sáez, la manifestació fa ‘una sensació de falta d’unitat en el poble valencià’. Creu que la Generalitat representa la defensa de la seva cultura i de la seva llengua de manera ‘suficient’.

El portaveu de la comissió, Toni Gisbert, va subratllar ahir el caràcter ‘plural i obert’ de la manifestació i digué que respectaven la decisió del PSPV i de la UGT de no afegir-s’hi. Per una altra banda, va demanar al delegat del govern espanyol a València, Juan Carlos Fulgencio, que evités que dimarts coincidissin set manifestacions –algunes de signe contrari. ‘Qualsevol que sàpiga mínimament com funciona una manifestació, sap que separar diverses convocatòries, que surten del mateix punt, amb una hora i mitja de diferència, és del tot irreal’, va afegir. En nom de la comissió, demanà una reordenació d’aquestes manifestacions, entre les quals n’hi ha d’extrema dreta, per garantir-ne el bon funcionament i evitar confrontacions.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.