El ple del parlament ha oficialitzat el relleu a la mesa de la cambra, després que Alba Vergés hagi estat nomenada consellera de Salut. Els 63 vots favorables han fet que la diputada d’ERC Adriana Delgado hagi estat escollida secretària quarta, malgrat els 69 vots en blanc de la resta de diputats. Continua sent l’única dona a la mesa.

En haver-hi només la seva candidatura presentada per a cobrir aquesta vacant a la mesa el tràmit ha estat més àgil, però s’ha hagut de fet amb votació a la urna com és habitual per escollir els membres de l’òrgan rector del parlament. Una vegadaoficialitzat el relleu, Delgado ja ha ocupat el lloc de Vergés i ja seu al costat de la resta de membres de la mesa.

Delgado, nascuda a Sant Vicenç de Castellet el 1978, és periodista i diputada al parlament des del 2016, quan va ocupar el lloc de Muriel Casals a Junts pel Sí després de l’accident que va acabar amb la seva vida. Es va llicenciar en Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i té un curs d’especialització de postgrau de Planificació i Gestió de Serveis i Projectes d’Informació (UOC).

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb