El ministre d’Afers Estrangers espanyol, Alfonso Dastis, ha dit que plantaria cara a qualsevol intent de justificar el referèndum català a Brussel·les. Es referia a la conferència que faran el dia 24 al Parlament Europeu el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vice-president, Oriol Junqueras, i el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva. Dastis ha avançat que el govern espanyol hi respondria explicant quin és l’ordre jurídic a Espanya: ‘Plantarem cara a qualsevol intent de justificar una cosa que des del punt de vista jurídic no és justificable’, ha dit. Tanmateix, no ha especificat on ni com preveu fer pública aquesta resposta.

Puigdemont, Junqueras i Romeva aniran a Brussel·les el 24 de gener per pronunciar una conferència sobre el referèndum. Hi explicaran que hi ha una majoria al Parlament de Catalunya que vol pactar amb l’estat espanyol una consulta vinculant, que el govern espanyol no vol negociar-la i que tenen intenció de fer-la igualment. Així mateix, donaran  un missatge de confiança a la UE, tot remarcant la vocació europeista de Catalunya. A més de la premsa internacional, s’hi espera la presència de diplomàtics i d’eurodiputats.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb