Segons la llei estatal de contractes del sector públic, el govern català podria comprar les urnes per al referèndum de l’1 d’octubre seguint el procediment negociat. És a dir, que si l’administració ha obert un procediment però les ofertes que s’han presentat no són adequades –tal com ha passat–, es pot escollir el proveïdor sense haver de tornar a fer cap licitació. La llei ho explica així: ‘L’adjudicació recau en el licitador elegit justificadament per l’òrgan de contractació, després d’efectuar consultes amb diversos candidats i negociar les condicions del contracte amb un o més d’un.’ Aquesta via permetria d’esquivar el fet que es va saber ahir: que el concurs d’homologació d’empreses fabricants d’urnes s’havia declarat desert.

En el cas d’optar per aquesta via, els requisits sobre el primer procediment no poden modificar-se substancialment. La llei, a més, diu que no cal fer-ne publicitat, és a dir, que aquest procés no s’ha d’anunciar públicament.

També indica que en la negociació s’han d’incloure tots els licitadors que en el procediment, obert o restringit, hagin presentat ofertes conformes amb els requisits formals exigits.

Més informació:

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb