El Consell de la Generalitat desbloca el Consell de l’Audiovisual i nomena Empar Marco i José Maria Vidal com a membres

Les Corts Valencianes han de nomenar ara els altres cinc membres del consell entre persones de prestigi i experiència en l’audiovisual

VilaWeb
Redacció
18.06.2021 - 13:51
Actualització: 18.06.2021 - 15:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple del consell ha nomenat  l’ex-directora general d’À Punt Mèdia, Empar Marco i l’ex-secretari autonòmic de Comunicació, José Maria Vidal, com a membres del Consell de l’Audiovisual. Aquest moviment és, de facto, el primer pas per a desbloquejar aquest organisme. 

El segon l’hauran de fer les Corts Valencianes nomenant els altres cinc membres. Segons la llei, han de ser persones de reconegut prestigi i competència professional a l’àmbit periodístic, jurídic, científic, ètic, educatiu o social entre altres, que puguen acreditar quinze anys de relació directa amb el sector de la comunicació audiovisual. 

La pertinença al Consell de l’audiovisual és incompatible amb qualsevol càrrec polític , sindical o empresarial. Tampoc es poden tenir interessos en empreses audiovisuals de cinema, vídeo, premsa, publicitat o d’informàtica i telecomunicacions.

La presidència del Consell Rector de la CVMC

Entre altres funcions, el consell de l’audiovisual té la potestat de proposar la presidència del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. En aquests moments, la plaça està vacant d’ençà de la renúncia d’Enrique Soriano que va demanar de tornar a la seua plaça de lletrat de les Corts abans que acabara el seu mandat. El substitueix, de manera provisional, la vice-presidenta, Mar Iglesias que està en funcions perquè les Corts Valencianes no l’han nomenada.

Actualment, la comissió de radiotelevisió valenciana de les Corts treballa en la modificació de la llei de creació de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. Una de les possibilitats, vista amb bons ulls pels membres del Botànic, seria la unificació de l’actual direcció general de la Societat Autonòmica de Mitjans de Comunicació, la SAMC i la Corporació.

També recau sobre el Consell de l’Audivisual l’ordenació de les llicències de radiodifusió i televisió, i la direcció i gestió de l’arxiu audiovisual.

Marco i Vidal

Empar Marco Marco va ser nomenada directora general d’À Punt Mèdia pel consell rector en març del 2017 i va ser l’encarregada de posar en marxa l’empresa i tots els engranatges que després van donar peu als mitjans públics: les xarxes socials, el web, la ràdio i la televisió, que va ser la darrera finestra que es va obrir ara tot just fa tres anys. El mandat de Marco es va acabar en març del 2020.

José Maria Vidal era el secretari autonòmic de comunicació durant el procés de posada en marxa dels mitjans públics. 

La llei de creació del Consell de l’Audiovisual de la Comunitat Valenciana es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat el 23 de maig del 2018 i fins al nomenament d’avui dels dos consellers ha estat paralitzada.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes