La divisió d’inversió immobiliària per a Iberia de Deutsche Asset Management, filial de Deutsche Bank, ha comprat el centre comercial Diagonal Mar de Barcelona per 493 milions d’euros, ha informat l’entitat aquest dilluns en un comunicat.

A més, Deutsche Asset Management planeja també invertir més de 30 milions d’euros en diversos projectes amb l’objectiu de potenciar Diagonal Mar mitjançant la creació d’un nou espai dedicat a la moda, que comprendrà una remodelació interna i externa del centre.

Ubicat en el districte 22@ de la capital catalana, Diagonal Mar va ser dissenyat per JeanLouis Solal i Robert A.M.Stern i inaugurat el 2001, i té una superfície per a lloguer d’aproximadament 90.000 metres quadrats.

L’entitat ha destacat que des de la seva obertura, el centre ha tingut un comportament sòlid i ha augmentat de manera constant les vendes i visitants, fins a 17 milions anuals, i ha subratllat que té una ràtio estable d’ocupació mitjana del 98%.

Amb aquesta adquisició, el negoci immobiliari de Deutsche Asset Management Iberia ha realitzat transaccions per valor de 950 milions d’euros en els últims 12 mesos, augmentant la seva cartera d’actius sota gestió fins a 1.300 milions d’euros.

Actualment, la cartera ibèrica té 17 actius immobiliaris: set centres comercials, set edificis d’oficines i tres actius logístics, amb una superfície per a lloguer conjunta de 420.000 metres quadrats.

Algunes de les últimes adquisicions realitzades durant l’any passat són l’edifici d’oficines Josep Tarradellas de Barcelona, l’edifici Echevarría a Bilbao, tres centres comercials a Portugal i un edifici d’oficines a Manoteras (Madrid).

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.