Blanes acull aquest cap de setmana el concurs de focs artificials, que durarà fins dimecres. Durant aquestes cinc nits, el públic podrà gaudir dels espectacles pirotècnics de cinc companyies, provinents del País Valencià (Pirotècnia Tomás), de Madrid (Pirotècnia Vulcano), de Múrcia (Pirotècnia Hermanos Ferrández), d’Astúries (Pirotècnia Pablo) i de França (Sarl Régie Fête Pirotechnie). Aquesta última empresa francesa oferirà, dimarts vinent, un espectacle original en què relacionarà els colors dels focs amb les estacions de l’any. Les altres empreses  ja han guanyat alguna vegada el festival. Per això es preveu que el concurs de Blanes d’enguany serà espectacular i d’un nivell alt.

La pirotècnia guanyadora que quedi en primera posició serà convidada a fer el castell de focs d’artifici de les Fires de Sant Narcís 2017 i a participar en el castell de focs de les festes de Santa Cristina 2018, organitzat per l’Ajuntament de Lloret de Mar. Finalment, tornarà a ser seleccionada per a participar en el concurs de l’any que ve.

Les ciutats de Tarragona i de Blanes han fet possible el projecte ‘Els focs artificials de Catalunya’, amb el qual volen que s’acordi un certamen internacional que, sota la marca de Catalunya, doni més importància als focs que es fan durant les festes majors de tot el país. Els focs artificials de Blanes i Tarragona són històrics: a Blanes, fa quaranta-set anys que es fan; i a Tarragona, vint-i-set. És per això que, a curt termini, ambdós concursos entraran a formar part del catàleg del patrimoni cultural immaterial, fet permetrà de donar més repercussió i importància als seus concursos de focs d’artifici.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]