Barcelona selecciona 15 ‘manters’ per participar en una cooperativa d’inserció

  • Els 15 seleccionats crearan una cooperativa mixta i decidiran quin model de negoci portarà a terme l'entitat

VilaWeb
Europa Press
17.08.2016 - 08:33
Actualització: 17.08.2016 - 09:11

L’Ajuntament de Barcelona ha començat el procés de selecció de les primeres 15 persones dedicades a la venda ambulant no autoritzada que participaran en la creació d’un sistema cooperatiu d’intervenció social.

En un comunicat, l’ajuntament ha recordat que aquesta mesura forma part del paquet d’accions presentades el juny per abordar des de la inclusió el conflicte del top manta.

Els 15 seleccionats crearan una cooperativa mixta i decidiran quin model de negoci portarà a terme l’entitat, a la qual se sumaran 25 persones més fins a 2018.

Els qui vulguin formar part de la cooperativa han de demostrar que resideixen a Barcelona des de fa un mínim d’un any —amb el padró o un certificat d’una xarxa d’acollida— i a l’estat espanyol des de fa tres, i no tenir antecedents penals.

40 plans de feina
A més, a l’agost s’ha iniciat la selecció dels 40 ‘manters’ que rebran formació en els nous plans de feina destinats a venedors ambulants, per reciclar-se professionalment i regularitzar la seva situació.

Se seleccionaran persones que no tenen permís de residència, amb una especial atenció als qui estan en situació de vulnerabilitat.

Els llocs de treball que s’ofereixen són 10 dinamitzadors d’espais comunitaris, 15 llocs de manteniment de pistes esportives d’escoles públiques i 15 llocs de manteniment d’equipaments i espai públic.

La durada d’aquests contractes de treball, en modalitat d’obra i servei, és de 12 mesos amb una jornada completa de 37,5 hores setmanals.

Campanya informativa
L’ajuntament impulsa aquesta setmana una campanya per informar els ‘manters’ que realitzen una activitat no permesa i tenen a la seva disposició recursos municipals per garantir els seus drets.

Es distribuiran 5.000 fullets en castellà, català, francès, anglès i wòlof en equipaments públics i al carrer a través d’educadors socials.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any