BARCELONA, 22 (EUROPA PRESS)

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres provisionalment modificades les ordenances fiscals per incloure una nova taxa per a pisos buits de grans tenidors, mesura que se sotmetrà a informació pública durant 30 dies i que ha prosperat amb els vots del Govern de BComú i PSC i d’ERC; l’abstenció de CiU i CUP i el rebuig de PP i C’s.

La nova taxa és de 633 euros per a propietaris de pisos buits durant més de dos anys, i té com a objectiu costejar la inspecció i tramitació d’expedients i sancions –una cosa fins ara assumida per l’Ajuntament–, ha explicat el primer tinent de batlle, Gerardo Pisarello.
Una vegada aplicada aquesta taxa de 633 euros, es cobraran 286 euros més per cada requeriment que l’Ajuntament obri a causa del requeriment anterior, amb l’objectiu de dissuadir els propietaris de tenir pisos buits de manera injustificada.

En la modificació també s’inclou rebaixar del 90% al 40% la taxa d’autoritzacions de sol·licituds d’ocupació de la via pública per a rodatges de pel·lícules, vídeos, televisió, sessions fotogràfiques, mudances, bastides i grues.

També incorpora una bonificació de la taxa d’elaboració d’informes per a l’homologació de plans d’autoprotecció d’entitats i associacions sense ànim de lucre que desenvolupen activitats d’interès social i de la ciutadania per garantir la seguretat de les seves activitats.
La regidora republicana Trini Capdevila ha expressat el vot favorable del seu grup, i ha defensat que la capital catalana té un ‘problema d’una falta d’habitatge que fa evident la necessitat que tot el parc d’habitatge estigui en ús’.

L’edil de CiU Sònia Recasens ha defensat reduir la taxa per a mudances –ha dit que el Govern municipal només encerta quan rectifica, una cosa que ha fet després de les queixes del sector, segons ella–, i ha augurat conflictivitat per la taxa per a pisos turístics, amb la qual creu que ‘maten mosques a canonades’.

El regidor de la CUP Josep Garganté ha expressat l’abstenció del seu grup perquè dóna suport a la taxa per als pisos buits de grans forquilles però rebutja la rebaixa que s’imposa a activitats com filmacions i sessions fotogràfiques a la via pública.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb