L’entitat islàmica advoca per l’educació per evitar que es repeteixi

BARCELONA, 18 (EUROPA PRESS)

La Fundació Ibn Battuta, dedicada a la divulgació cultural i social entre els països àrabs i Europa, ha condemnat l’atac que ha patit Barcelona: “Aquest atemptat res té a veure amb la religió musulmana”, han afirmat aquest divendres en un comunicat.

“Ells no són musulmans, simplement són terroristes a sou amb una ideologia perversa que res té a veure amb l’Islam ni amb les persones que professen aquesta religió”, prossegueix la fundació àrab.

L’entitat islàmica s’ha mostrat confiada en què Catalunya sabrà distingir entre una cosa i una altra, i adverteix del risc de “culpabilitzar els musulmans catalans de la bogeria d’unes persones que tenen aquest mateix origen”.

Si es donés aquesta situació, asseguren que es contribuirà a “estigmatitzar un col·lectiu, generar més islamofobia i donar la raó a aquesta colla de feixistes i assassins”.

“Els musulmans i musulmanes hem treballat molt per la convivència i el diàleg a Barcelona, Catalunya i Espanya”, han afirmat, mostrant-se compungits per l’atemptat i demanant als atacants que se’n vagin i que no parlin en el seu nom.

L’EDUCACIÓ, CLAU

L’entitat també fa una crida a evitar que es repeteixin solucions com aquesta mitjançant les escoles: “No podem acceptar de cap manera que un jove català, de l’origen que sigui, es rebel·li contra el país on s’ha criat. L’educació d’aquests joves és clau per al futur de Catalunya”.

En aquest sentit, han afirmat que aquesta tasca correspon a tota la societat catalana, inclosa la musulmana, per la qual cosa han animat a tota la comunitat musulmana de Catalunya a “participar en totes les manifestacions de pau i solidaritat que es produeixin a Catalunya”.

També els han animat a rebutjar els qui no defensin els valors de “democràcia, convivència i defensa dels Drets Humans, i a explicar al món que la comunitat musulmana ha vingut a conviure, compartir i contribuir al costat de la resta de ciutadans i ciutadanes al desenvolupament de la societat catalana”.

L’entitat ha recordat que sempre ha condemnat els atemptats que s’han produït tant a Europa com als països musulmans, i ha afirmat que “Barcelona és i seguirà sent una ciutat mestissa, d’oportunitats per a aquells ciutadans i ciutadanes que desitgin viure en pau i tenir un futur per als seus fills”.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb