Aquest cap de setmana, tots els racons d’Artà s’ompliran de poesia, música i lletres perquè s’hi fa el Poésart, una de les trobades poètiques més destacades de les Illes. Si l’any passat el festival era notícia perquè incorporava per primera vegada autors menorquins i eivissencs, enguany fa un pas més i convida un bon reguitzell d’autors del Principat. També hi serà present la poetessa italiana resident a Mallorca Lucia Pietrelli.

La inauguració institucional es farà a la Fundació Aina Maria Lliteres, amb la presència de Fanny Tur, Consellera de Cultura, Participació i Esports; Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes; Bel Olid, presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana; i la poetessa Maria Antònia Massanet, organitzadora del festival. En acabat es farà una ‘batupoètica’, una cercavila per bars del poble on, a cada parada, diversos poetes faran petits recitals. Entre els participants, hi ha Maria Victòria Secall, Carles Rebassa i Pau Vadell.

El festival continuarà l’endemà amb un vermut poètic, que recorrerà diverses botigues històriques d’Artà. Així, es podran sentir els versos de Pere Joan Martorell, Joan Perelló i Lucia Pietrelli al costat de l’estanc, en una joiera o a la cooperativa local. La clausura del festival es farà dissabte al vespre al teatre d’Artà amb un espectacle de poesia i música, en el qual intervindran tots els poetes que hauran passat pel festival.

El certamen tindrà un epíleg dissabte vinent, 29 de juliol, amb la projecció del documentari sobre la vida i l’obra de Bartomeu Rosselló-Pòrcel Flames a la fosca. Tot seguit, es farà l’Slam Poètic d’Artà al bar del Teatre.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]