Polèmica lingüística a Vinalesa (l’Horta). Un regidor del PP, Vicente Soler, va fer una pregunta al batlle socialista, Julio Blat. Després d’escoltar la resposta, Soler va exigir que la hi fes en espanyol, llengua en què ell havia fet la pregunta. El batlle el va tallar immediatament dient-li: ‘Jo parle valencià i li respondré en valencià’, cosa que va motivar les protestes dels membres del PP.

El regidor del PP que féu la pregunta entén perfectament el català i, encara més, segons diverses fonts és la seva llengua habitual.

El Partit Popular provoca incidents lingüístics com aquest, en una campanya per a identificar el govern valencià i els partits que li donen suport. L’Ajuntament de Vinalesa és governat per quatre regidors socialistes i dos de Compromís.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb