Les autoritats de la Xina han reforçat el sistema de defensa del país a la frontera amb Corea del Nord davant la possibilitat que es desencadeni una crisi entre tots dos països, segons ha informat el diari ‘Wall Street Journal’, que ha assenyalat que Pequín ha desplegat una nova brigada fronterera i ha construït diversos búnquers a la zona.

El Govern xinès va començar a augmentar les seves defenses a la zona des que Pyongyang va dur a terme el primer assaig nuclear el 2006, la qual cosa inclou la construcció d’una tanca i la disposició de patrulles i llocs de control a la frontera.

Així mateix, la Xina ha augmentat el nombre de tropes al nord-est del país, segons recullen diversos informes de l’Exèrcit, malgrat que les autoritats han reiterat que no existeix cap solució militar a la qüestió nord-coreana.

El portaveu del Ministeri de Defensa de la Xina, Wu Qian, ha assenyalat que no existeix una resposta ‘hipotètica’ a la qüestió sobre quina seria la reacció de la Xina si es produís un enfrontament a la península de Corea.

Pequín ha manifestat diversos cops la seva preocupació sobre la possibilitat que es produeixi una crisi a la regió.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]