El règim xinès no està disposat a estar-se ‘de braços plegats’ si les protestes a Hong Kong s’intensifiquen. Segons l’ambaixador de Pequín a Londres, Liu Xiaoming, les manifestacions contra l’executiu de Carrie Lam mostren ‘signes de terrorisme’ i ha explicat que el govern xinès té ‘prou solucions i poder’ per a aturar ‘la revolta’.

Xiaoming ha qüestionat la legitimitat de les mobilitzacions a l’ex-colònia britànica i ha dit que Pequín no permetrà que ‘uns delinqüents violents arrosseguin Hong Kong a un abisme perillós’ i ha assegurat que tota actuació a la ciutat semiautònoma sempre es farà ‘dins els límits de l’estat de dret’.

També ha criticat amb duresa el paper dels mitjans, perquè considera que han fet una lectura esbiaixada de la situació. A més, ha assegurat que ‘forces estrangeres’ no identificades han instigat les protestes amb la connivència dels moviments socials hongkonguesos.

L’espurna que va encendre les protestes fou una polèmica llei d’extradició a la Xina que el govern hongkonguès s’ha vist obligat a paralitzar.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb