Ximo Puig compareixerà a les sis i anunciarà la seva decisió sobre l’avançament de les eleccions valencianes per fer-les coincidir amb les eleccions espanyoles del 28 d’abril. Abans el govern s’ha reunit en el Palau de la Generalitat convocat d’urgència pel president per a aprovar l’avançament electoral amb els quatre consellers del PSPV i els cinc de Compromís que han assistit al ple extraordinari del Consell. La vice-presidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, també ha anunciat una compareixença a les set, just després de la del president.

Segueix la compareixença en directe:

Declaració institucional del president Ximo Puig

🔴 Segueix en directe la declaració institucional del president Ximo Puig Ferrer a partir de les 18.00 h

Posted by Generalitat Valenciana on Monday, March 4, 2019

Abans, al matí, Ximo Puig s’ha reunit amb Mónica Oltra per a tractar la possibilitat de convocar eleccions anticipades. Abans de la reunió, Puig ha dit que ‘avui és el dia’ per saber si hi haurà un avançament electoral al País Valencià. Segons que ha explicat, Oltra ha manifestat a Puig la seva opinió sobre l’eventual avançament i el president li ha dit que vol ‘reflexionar’ sobre el seu pensament.

Darrerament Puig ha hagut de respondre reiteradament sobre la possibilitat de fer coincidir les eleccions amb les espanyoles del 28 d’abril. Sobre aquesta qüestió, ahir va assegurar que adoptaria la decisió ‘pensant sempre en els interessos dels valencians i les valencianes’. ‘Som en un procés democràtic en què el que importa és que sigui la màxima gent la que decideixi el futur de la Comunitat’, va dir diumenge. El dia abans, Oltra havia dit que Compromís sortiria ‘el 26 de maig o el 28 d’abril a guanyar la Generalitat perquè la legislatura que ve sigui la legislatura de la transformació’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb