El xarampió ha reaparegut amb molta força en quatre països europeus on estava erradicat. Els afectats són: el Regne Unit, Grècia, la República Txeca i Albània. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha demanat que s’intensifiqui la vacunació entre la ciutadania i que es faci un seguiment exhaustiu dels focus. Des del gener, l’OMS ha detectat gairebé 90.000 casos de xarampió en quaranta-vuit països europeus. Una xifra que ja supera a tots els casos del 2018: 84.462.

Segons les xifres, la malaltia, que és molt contagiosa, ja no es considera com a erradicada als quatre països. L’any passat, al Regne Unit es va detectar 953 casos, a Grècia 2.193, a Albània 1.466 i 217 a la República Txeca. Segons l’OMS, perquè una malaltia es consideri com a erradicada, cal que no hi hagi cap transmissió en un període de dotze mesos.

Kate O’Brien, directora del departament de Vacunació de l’OMS, ha declarat que les xifres han de ser ‘una crida al món sencer’ perquè els països afectats tenen sistemes sanitaris sòlids i una bona cobertura en matèria de vacunacions.

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.