Morera

Cap grup parlamentari no ha presentat esmenes en el senat a la reforma de l’estatut valencià. El projecte serà aprovat definitivament en el ple del 20 de febrer i publicat després en el butlletí oficial de l’estat. Entrarà així en vigor una reforma que es va aprovar en les Corts Valencianes fa ja quasi vuit anys, el març de 2011, però que ha estat paralitzada en el congrés espanyol des d’aleshores.

La iniciativa suposa la incorporació a l’estatut d’una nova disposició addicional perquè les inversions de l’estat siguin equivalents al pes demogràfic del País Valencià. El termini de vetos i esmenes en el senat va concloure aquest dimecres a mitjanit i finalment no s’ha registrat cap proposta de modificació.

La iniciativa va ser aprovada al congrés espanyol amb el suport de tot l’hemicicle i l’única abstenció de Ciutadans, per la qual cosa d’entrada ja estava assegurada la seva aprovació en el senat. La reforma serà debatuda en primer lloc en la ‘comissió general de comunitats autònomes’. Fonts parlamentàries asseguren que se celebrarà la setmana vinent. Una vegada aprovada ací, està previst que s’aprovi en el ple del dia 20.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb