Vox i PP prohibeixen les banderes LGBTI i les concentracions contra la violència masclista a Nàquera

 • Els partits també diuen que eliminaran les subvencions destinades a finançar "entitats independentistes i pancatalanistes"

VilaWeb
Pol Baraza Curtichs
20.06.2023 - 14:28
Actualització: 20.06.2023 - 17:40

Nàquera (Camp de Túria) és l’únic municipi de tot el país en què la batllia recau a l’extrema dreta de Vox. El partit va assolir un pacte a darrere hora amb el PP perquè Iván Expósito pogués ser el batlle. Tots dos partits han arribat a un acord amb vint mesures que diuen que són de suport a les famílies, de protecció de la infància i de la gent més gran, pensades per abaixar imposts algunes i defensar les tradicions.

Tant el llenguatge com el contingut de l’acord estan en consonància amb els que PP i Vox ja han signat en diverses institucions. En el cas de Nàquera, al punt número quinze es diu que es prohibirà la col·locació de banderes LGTBI als edificis municipals en compliment de la llei de banderes. Al punt següent es parla de prohibir les concentracions contra la violència masclista i de substituir-les per actes que facin servir els lemes “No a la violència” o “Condemnem tota la violència”.

En l’acord, els partits també són partidaris de la neutralitat institucional en l’àmbit cultural, a promocionar els valors constitucionals i a suprimir les subvencions destinades a finançar “entitats independentistes i pancatalanistes”. Podeu consultar les vint mesures a continuació:

 1. Cadascuna de les parts mantindrà la plena independència en les qüestions d’índole ideològica.
 2. Polítiques properes a les necessitats reals dels veïns.
 3. Mesures de suport directe a les famílies. Conciliació. Ajuda a la gent gran i a la dependència.
 4. Reducció d’imposts i agilització de les llicències.
 5. Revisió de taxes.
 6. Ajustament de la política de subvencions municipal. Supressió de les que no tinguin una marcada funció social, esportiva, cultural. Igualment, totes aquelles destinades a finançar entitats independentistes i pancatalanistes.
 7. Retallada de la despesa política socialment improductiva, revisant les partides de publicitat institucional i despeses supèrflua.
 8. Realització d’un pla de gestió i conservació integral del patrimoni històric i artístic del municipi.
 9. Neutralitat institucional en l’àmbit cultural.
 10. Defensa de les tradicions i la cultura valenciana així com de les festes populars del municipi.
 11. Elaboració d’un pla de conservació de les instal·lacions esportives municipals i d’ampliació de les mateixes d’acord amb les necessitats específiques que sorgeixin.
 12. Elaboració d’un pla municipal de protecció a la infància.
 13. Garantir que en tot cas les persones grans tinguin la possibilitat de relacionar-se amb l’administració municipal de manera ràpida i àgil.
 14. Defensa de la propietat davant de l’ocupació il·legal.
 15. Promoció dels valors constitucionals. Compliment de la llei de banderes, no col·locant banderes LGTBI a balcons i façanes d’instal·lacions municipals.
 16. Substituir les concentracions de “No a la violència masclista” per “No a la violència” o “Condemnem tota violència”.
 17. Celebració del dia de la Constitució i la Hispanitat.
 18. Celebració d’un dia de memòria municipal a les víctimes del terrorisme.
 19. Elaborar una auditoria o estudi econòmic financer sobre la gestió i els pagaments de les obres iniciades o en tràmit de l’últim any i que encara estan pendents de pagament total o parcial.
 20. Impulsar projectes d’activació del comerç local, campanyes de promoció i facilitats a l’emprenedoria.

A Nàquera, Vox ja havia estat la força més votada en aquest municipi en les eleccions espanyoles del 28 d’abril de 2019 i en la repetició electoral del 10 de novembre, però, a causa de poca implantació territorial en aquell moment, no es va presentar en les eleccions locals. Quatre anys més tard, la candidatura municipal de Vox ha estat la més votada, amb quatre regidors de tretze que formen el consistori, i ha aconseguit d’assegurar-se la majoria absoluta amb el suport del PP. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor